Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde LYX » 03 Feb 2017, 21:40

Trimite-ti albine moarte- la laboratorul Institutului -Banesa pt analiza, daca vi se confirma suspiciunea de otravire intentionata, faceti plingere la Politie, pastrati albine moarte in citeva borcanele si solicitati atunci sa fie trimise la laboratorul de criminalistic a pt a se stabili cu ce au fost otravite.
LYX

Mesajde MIHAEE'E » 03 Feb 2017, 22:01

Toate albinele moarte in aceasta perioada par sau chiar sunt umede si inchise la.culoare . din poze se vad si albine mai putin negre.
Daca verifici maine si faci poze, incearca sa gasesti un aparat cu o rezolutie mult mai mare sa primesti raspunsuri cat mai bune de la colegii cu mai multa experienta.
MIHAEE'E

Mesajde alt stupar » 03 Feb 2017, 23:05

dantat scrie:Una bucata poza cu stup mort complet. Albinele sus pe rame, pareau ude si negre, nu au fost conditii de umiditate, urdinis in functie de puterea familiei, ramele erau jumatate cu mancare (jumatatea superioara. :ugeek: )
Restul ramelor nu le-am pozat (poate maine) insa nu aveau pete de diaree, si unul singur avea cateva albine cu capul in celule. Mancare aveau suficienta.
Moarte la majoritatea pe mijlocul intervalelor...probabil cele din exteriorul ghemului.

Domnule,
acel stup NU AVEA DE CE SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ. E slab, slab, slab !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde lucky5strike » 03 Feb 2017, 23:06

Mda, trebuia sa-l execute el inca din toamna... da' nu-i bai un stup... bai e ca piesa asta se joaca si la case mai mari. :lol:

In poza de mai sus cred ca se combina astea: miere necapacita, ghem mic si stresat...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde titico 2 » 03 Feb 2017, 23:10

in afara de cele 3 tratamente ai mai facut si altele in vara mai precis in august
titico 2

Mesajde cucubau » 04 Feb 2017, 07:21

alt stupar scrie:Domnule,
acel stup NU AVEA DE CE SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ. E slab, slab, slab !

Daca ar fi sa dam timpul inapoi cam cu vre-o 6 luni , am fi vazut adevaratele cauze . Familiile in cauza in acea vreme sigur prezentau simptome de boala care din pacate nu au fost luate in calcul si rezutatele abia acum se vad.
Uniformitatea puietului capacit , aspectul de curat si ingrijit al fagurilor impreuna cu gradul de populare al familiei sunt singurele indicii care fac diferenta intre o stare de sanatate sau boala .
Lipsa acestor indicii clare putea fi considerata ca stare de boala si trebuiea intervenit pentru indreptarea situatiei .
........
cucubau

Mesajde Alexu » 04 Feb 2017, 10:29

În ultima vreme am tot auzit de mortalitate de 30℅-40℅ la nivel național . Dar dacă stai si te uiți le grupuri și facebook , toți au familiile puternice si fara pierderi iarna, iar în sezon fac cantități impresionante de miere. Familiile mele sunt un pic mai depopulate fata de iarna precedenta , dar sunt toate. Miere nu prea mai fac din cauza supraaglomerării . Dc am făcut toate observațiile de mai sus ? Atâta timp cât noi ne lăudăm ca totul e super bine, cum vrem să primim ajutoare si sa interzicem Nush ce pesticide ?
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde stefanmadalin » 04 Feb 2017, 10:48

Pai care-i prost sa spuna cati a pierdut? Pe fb totul e frumos si bine, indiferent despre ce este vorba.
Chiar ma gandeam sa arunc printre prieteni vorbe ca mi-au murit albinele (o parte din ele).
stefanmadalin

Mesajde dantat » 04 Feb 2017, 10:59

acel stup NU AVEA DE CE SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ. E slab, slab, slab ![/quote]

Asa pare cu albinele deasupra, ca nu s-or fi strans toate acolo, or mai fi si pe fund. Era strans la 5 rame, garantez ca am facut treaba ca la carte, adica strans suficient, nu lasat liber... In septembrie avea puiet. Matca era tanara, de anul acesta.
dantat

Mesajde dantat » 04 Feb 2017, 11:00

cucubau scrie:Ceva pastoral la FS ?

Nu, fara pastoral anul trecut. :?
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
dantat

Mesajde dantat » 04 Feb 2017, 11:04

titico 2 scrie:in afara de cele 3 tratamente ai mai facut si altele in vara mai precis in august

Nu, am considerat ca nu e nevoie, de vreme ce a avut puiet pana in septembrie, fara pauza in august, trebuia sa ii fac tratament din 7 in 7 zile. Nu am bani, nici chef si nici moralul necesar sa otravesc un stup cu buna stiinta, sa-mi bat joc de regina cu posibilitatea sa devina sterila dupa fiecare tratament. Fiecare face cum considera.
dantat

Mesajde lucky5strike » 04 Feb 2017, 11:05

Alexu scrie:În ultima vreme am tot auzit de mortalitate de 30℅-40℅ la nivel național . Dar dacă stai si te uiți le grupuri și facebook , toți au familiile puternice si fara pierderi iarna, iar în sezon fac cantități impresionante de miere. Familiile mele sunt un pic mai depopulate fata de iarna precedenta , dar sunt toate. Miere nu prea mai fac din cauza supraaglomerării . Dc am făcut toate observațiile de mai sus ? Atâta timp cât noi ne lăudăm ca totul e super bine, cum vrem să primim ajutoare si sa interzicem Nush ce pesticide ?

Fakebookul e bine sa fie "consumat" cu moderatie, ca ameteste. La fel si video youtube cu comentarii disabled... :lol: ... Lumea se prezinta in culorile cele mai favorabile. Romanul, de obicei o zi imparat (distractie), o luna randas (munca)... ei... pe fkb vezi numai imparatu'.... :lol: Ce e misto, acolo (pe fkb) poti sa faci saltul din luntrea cateilor pe puntea dulailor, cat ai zice peste. Parte buna e ca o sa treaca si moda asta, ca toate modele, ca sa faca loc uneia mai smechera.

Ca abordari, cred eu, ori ne vaietam, si atunci cerem minimis, ori ne umflam, si atunci solicitam conditii.

Ori lasam tot balta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde dantat » 04 Feb 2017, 11:08

stefanmadalin scrie:Pai care-i prost sa spuna cati a pierdut? Pe fb totul e frumos si bine, indiferent despre ce este vorba.
Chiar ma gandeam sa arunc printre prieteni vorbe ca mi-au murit albinele (o parte din ele).

Nu inteleg de ce sa fii prost cand anunti pierderile ? Scade valoarea ca stupar in ochii celorlalti ? Ori nu e bine sa iti anunti necazurile doar bucuriile ?
Nu inteleg multe...nici care ar fi dezavantajul sa se dea o lege cu asigurarile pe stupi...Imi fac casa de asigurari, se baga cineva ?
Si daca tot e sa fac un bine, imi fac si un laborator de analize pt izosiropuri, ca tot am auzit de cazuri cu "da mierea, ia mierea (ciuciu)". O faza trecatoare sau nu, trebuie dezvoltata si piata interna si educat consumatorul >>>> fac si agentie de marketing sau cum se numeste...tot nu se baga nimeni ?
Ultima oară modificat de dantat pe 04 Feb 2017, 11:13, modificat 1 dată în total.
dantat

Mesajde gica.mosu » 04 Feb 2017, 11:12

...Daneeetat-a'aa,capul face,olteanul trage...ponoaselee :mrgreen: Indiferent de "finante"ultimul tratament se da in lipsa totala de puuuiet indif de data :shock: ...plec la "fete"...sa vad ce si cum :idea: De dimineata pana acum m-au sunat 7 "apicultori" cu n intrebari,ce si cum...Spor la toti-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde dantat » 04 Feb 2017, 11:16

gica.mosu scrie:...Daneeetat-a'aa,capul face,olteanul trage...ponoaselee :mrgreen: Indiferent de "finante"ultimul tratament se da in lipsa totala de puuuiet indif de data :shock: ...plec la "fete"...sa vad ce si cum :idea: De dimineata pana acum m-au sunat 7 "apicultori" cu n intrebari,ce si cum...Spor la toti-G.M :!:

Asa am facut D-l Gica, lipsa totala puiet > tratament. Ce fel de intrebari pun "apicultorii" ? Cum se face sa ruinezi un stupar fara sa se afle ?
dantat

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR