yuonyuon scrie:tiih scrie:jonny_it scrie:yuonyuon scrie:discutie asemanatoare cu: puietul racit ...desii se pot demonstra matematic si logic ...in perceptia multora sunt subiecte "tabu"

Uneori nu vedem decat peste gard

Puietul racit exista si v-a exista din ce in ce mai mult,cu trecerea anilor...antrenand dupa el aparitia a fel si fel de boli..
Trei sunt cauzele majore:
matca,turta(hranirele artificiale complet aiurea practicate de unii stupari) si schimbarile climatice....Normal ca mai ales din cauza matcii si turtei... subiectul devine "tabu".
PS,Cat despre schimbarile climatice, nu cred multi,nu cred presedinti de mare state ,dapoi noi "muritori de rand"!
PS1.Dupa unele prognoze pe termen lung ,iarna asta va fi o iarna blanda,asemanatoare cu cea de anul trecut in parte...va fi cald pe 7...10 ianuarie,va fi cald pe 7..10 februarie(temperaturi pozitive pe timpul zilei)....va ninge abundent pe 6..10 martie.Ce sa ma faca si bietele albinute?
PS2."Erau vremuri cand iarna era iarna,vara era vara si...omul era OM"!
in opinia lu matale tot ce se intampla e din vina"altora" ....iar noi suntem victime.....cauzele externe nu ne lasa pe noi sa ne facem treaba ....?
deci daca e cald e rau.daca e frig e rau...cum no dai nu o nimeresti.....

dac mor stupi e varoua....daca nu e cules e clima...daca nu se vinde mierea e criza...si tot felul de superstiti aiurea in tranvai...
cum afecteaza schimbarile climatice albina?despre ce schimbari climatice vorbim de 5grade....??iarna-vara?....incalzirea globala??
Asistam la schimbari climatice majore!
Asistam la disparitia multor zone pline de floare, la disparitia in masa a multor plante, datorita erbicidarilor!
Pe vremuri (tin minte anii '60 - '70), mierea "curgea pe urdinis", iar apicultura de succes faceau toti, mai ales cei care stiau un pic de "franare a roitului"!
Astazi, apicultura de succes practica doar cei ce stapanesc acest domeniu (au cunostinte de cel putin o mie de ori mai multe decat strabunii nostri)!
Cine le "bajbaie" si practica aceasta meserie, nu face altceva decat sa stea cu streangul la gat, tipand si dand vina pe orice, numai pe nestiinta sa, nu!
Vremea cand cei nepriceputi, dar curajosi, aveau tone de miere cu "o mana" de familii, a disparut!
Iti inteleg supararea si revolta, deoarece si mie mi se face negru in fata ochilor cand vad cata nepricepere exista (chiar si la cei ce au practicat in trecut, practica si azi, dar tot nu reusesc sa constientizeze ca le lipsesc o groaza de notiuni)!
Ce ma face sa turbez e faptul ca, tot cei nepriceputi se cred priceputi, ca tot cei nepriceputi "n-au nicio vina", ca tot cei nepriceputi se baga precum mustele si improasca cu ce apuca...
Din pacate, sunt si priceputi care nu au darul exprimarii si atunci nu sunt intelesi, sau exagereaza cu un anumit stil de exprimare, dand numai impresia de gargaragii!
Da, au fost vremuri cand iarna, era iarna, iar stuparul...OM! Acum, parca cele mai mizerabile caractere si suflete, au invadat acest domeniu: APICULTURA!!