In cautarea raspunsurilor pt. situatia actuala, am facut o mica statistica pt stupii unde am constatat decese majore...din cauze necunoscute inca.
Hunbee scrie:
A, si ca o paranteza iernarea pe MER e cam cu schepsis. Pe un corp roi ierneaza bine, dar pe 2-3 corpuri se cam incurca si o iau aiurea in stanga dreapta, sau nu trece de pe un corp pe altul, etc.
peterneamt scrie:Dupa cercetari indelungate am ajuns la concluzia ca erbicidul total este principalul vinovat in cazul depopularii stupilor mei dar nu este singurul factor din ecuatie.... !
cristi_vidican scrie:peterneamt scrie:Dupa cercetari indelungate am ajuns la concluzia ca erbicidul total este principalul vinovat in cazul depopularii stupilor mei dar nu este singurul factor din ecuatie.... !
Am pățit-o și eu anul acesta cu ierbicidul total.
Am crezut că sunt povești.
Am lăsat niște roi lângă o fermă.
Un băiat de curte a fost pus să dea cu ierbicid pe lângă sculele lăsate pe afară, ca să nu crească buruieni.
A dat și pe lângă roi.
În 2 săptămâni roii care trebuia să-i închid în 10r 1/2, mai aveau cel mult 5.
I-am dus imediat de acolo și i-am desființat unindu-i cu alții.
A fost crunt.
bio scrie:Ahha !!
..poate a-ti depasit doza de administrare. Va spun asta ca eu folosesc ierbicid Total de ani de zile in ferma inclusiv pe zona de teren unde am amplasate roiuri si nu am observat depopulari suspecte in stupina .
Pe perioada unui an cred ca dau cu acest tip de ierbicid de 5-8 ori in functie de cit de ploios este acel an .
dantat scrie:continuare...
Mortalitatea fiecarui stup in functie de starea puietului (se subintelege ca verificarea a fost in toamna, sau pe aproape)
un OM scrie:Si credeti ca d-l Madalin va crede?
cristi_vidican scrie:bio scrie:Ahha !!
..poate a-ti depasit doza de administrare. Va spun asta ca eu folosesc ierbicid Total de ani de zile in ferma inclusiv pe zona de teren unde am amplasate roiuri si nu am observat depopulari suspecte in stupina .
Pe perioada unui an cred ca dau cu acest tip de ierbicid de 5-8 ori in functie de cit de ploios este acel an .
Nu am dat eu, ci proprietarul l-a pus pe un băiat.
Cu 1 săptămâna înainte am lărgit roii. Aveau nevoie de spațiu.
După 2 săptămâni ar fi trebuit să progreseze.
Cei de pe vatra a doua primeau deja corpul 2 cu rame clădite.
Aceștia erau acum pe maxim 5 rame de 1/2.
Nu știu cu ce a dat. Știu doar că a fost ierbicid total.
Dumneavoastră cu ce dați?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori