de ce nu am 3 tone de salcam acum? ...dormeam si eu linistit....
mai pun odata asta aici ...este foarte important ....ignatov andrei scrie:yuonyuon scrie:
din ce stiu in 3-4 zile daca nu avem pproteina in stup ...acea doica este consumata ...dar si a facut datoria si a crescut inca alte 10 albine...
acum nustiu cat de exacte sunt aceste detalii ...dar important ca pastura este obligatorie in ianuarie februarie....ajuta mult ca sa nu se distruga albina prematur si implicit nu mai avem declin la schimbarea generatiilor...
Consuma sau nu consuma proteina, albina care a hranit larve, oricum moare, deoarece a facut apel la "corpul gras", cel ce este si garantul unei vieti mai lungi!
Pastura este piatra de temelie a viitoarelor albine, a "primelor albine doici" - cum au spus inaintasii, dar si cum o spun foarte multi si in ziua de azi!
Partea urata a lucrurilor e alta: albina care ar trenui sa apara in Ianuarie, apare la majoritatea stuparilor, prin septembrie!
yuonyuon scrie:
cum sa ai cat mai multa albina la iernat?.....in primul rand sa ai stupii sanatosi la 1 iulie
banuiesc ca va referiti la tratamenteBalian scrie:Da. Cu siguranțā!
yuonyuon scrie:banuiesc ca va referiti la tratamenteBalian scrie:Da. Cu siguranțā!![]()
yuonyuon scrie:la finalul culesului de salcam 1 iunie ecluzioneaza o generatie de albine......aceasta generatie nu are hrana (miere si polen) destula pentru a se intariii...
la data de 6 iunie devine doica ...aceasta nu este destul de puternica sa hraneasca larvele....deci larvele de la data 6 iunie care vor ecluziona undeva pe + 20 iunie...sunt crescute prost (cu defect din nastere).....deja ele la data de 26 iunie cand devin doici nu sunt bune de nimic...si vor creste o larva da una ba...cea ce duce la puiet ..neuniform...urmatoare generatie jumate va fi anemica iar jumate moarta in celula ...deci la data de 20 iulie varooa prea controlul stupinei prin "lovitura de stat"...
la 1 septembrie stupul este desfiintat ...!!!
problemele apar din timp..si se dezvolta exponential daca nu se lucreaza corect sau apicultorul nu baga de seama ...
uitati va pe youtub sa vedeti puiet pestrit...dati la intamplare un video..."coronita frumoasa de miere ...puiet ful....si apoi liniste"
acum daca intelegeti aceasta "complexitate"...mai are rost sa dam tratamente??..
Vasile_Bucovineanu scrie:Ioane, daca am retinut bine ai spus la un moment dat ca ai pierdut toate albinele.Daca e asa si nu ma insel, zi-ne care a fost cauza? Puietul pestrt poate avea mai multe cauze.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori