peterneamt scrie:gica.mosu scrie:...Domnilor,indiferent de RASA("casa-masa")...,LINIE(opinie-zona)...,NARAV(metoda de lucru="DALTA")...,fam(matca) ,i-si incepe ponta incepand cu prima decada a lunii IANUARIE...,in functie de TEMPERATURA-ZONA -PUTEREA FAM(N KG DE ALBINA/N RAME/N KG DE MIERE)...

...,si daca-i dai ceva'ncap-o energetica...(APOI O proteica,DUPA ZB DE CURATIRE),v-a mari viteza=ponta

Ca, e bine 'au rau stiu ele ce-i mai ghini si ce tb facut

Pt "CARCOTASI",a se citi in: Stimularea de la A la Z si sa VEDETI diferenta INTRE o FAM STIMULATA IN FEBR SI una NESTIMULATA deloc...,punct

Diferența se va vedea în luna martie și din faptul că o parte din cei stimulați (hrăniți ) vor avea puiet văros iar ceilalți nu !

Primele doua aspecte nu comentez,
-prima cu rasa casa masa, fiindca s-a discutat mult pe acest subiect si sunt conturate doua opinii clare si divergente,
-al doilea aspect LINIA (opinie-zona) fiindca nu stiu exact la ce se doresete a se referi,
-insa afirm ca NARAVUL, daca aceasta inseamna metoda de lucru, POATE induce ponta MULT inainte de ''termen'' cu o turta sau/si cu deranj inutil si repetat.
Nu sustin ca e un lucru rau sau bun, poate si si una si alta in functie de evolutia climei.
Anul acesta cei care au pariat pe primavara timpurie si polen in final de februarie au pierdut.
In alti ani o turta proteica in 1-10 febr face minuni, pe care le putem vedea pe poze. filme, comparatii...
Anul acesta nu stiu. Insa daca lucrurile nu ies bine, sigur nu se pun poze cu ele.