Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde ignatov andrei » 26 Feb 2018, 21:14

horia_ch scrie:Reginele n-au încetat ponta până în ianuarie? Sau au avut o pauză, apoi au inceput, apoi au oprit iar? Câte pauze pe sezon au?
Mi se pare interesant, de aceea întreb.

Mai Horica, chiar crezi ca avem timp sa numaram pauzele, doar asa, pentru tine...?!? :lol:

Acum, serios:
- vezi ce faci anul asta, ca vatra stupinei mele s-a cam obisnuit sa bata recordurile la frig, asa ca... ar cam trebui sa beneficiez si eu de o pauza! :)

Sa fii iubit!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 26 Feb 2018, 21:21

ignatov andrei scrie:
jonny_it scrie:La ce frig a fost si o sa fie + turte date de unii(nu spun cine :) ) intrebarea corecta este daca mai aveti albine vii?! :lol:
Puietul face ca albinele sa cam bata pasul putin pe loc. Turta aia se cam intareste la minus 10 - 20 de grade si gata... din pacate pentru albine.
Cel mai mare dusman al albinelor este apicultorul ;)

Si BK impaturea, uite-asa...

BK-ul inca nu are puiet .. nici carpatina. :lol:
Inainte sa inceapa frigul erau 2-3 zapaciti, atat, acum nici atat nu cred ca au inceput alte regine activitatea. :)
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 26 Feb 2018, 23:06

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:
jonny_it scrie:La ce frig a fost si o sa fie + turte date de unii(nu spun cine :) ) intrebarea corecta este daca mai aveti albine vii?! :lol:
Puietul face ca albinele sa cam bata pasul putin pe loc. Turta aia se cam intareste la minus 10 - 20 de grade si gata... din pacate pentru albine.

Inainte sa inceapa frigul erau 2-3 zapaciti, atat, acum nici atat nu cred ca au inceput alte regine activitatea. :)

Indiferent de zona, chiar si in Yakutia, stupii au puiet!
jonny_it, nu ai nici tupeul si nici puterea sa te implici cu mine la un "misto"...
Daca ai,totusi, tupeul... e moarte sigura pentru tine, mai baiatule!
ignatov andrei

Mesajde pvc » 27 Feb 2018, 02:15

ignatov andrei scrie:
jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:

Indiferent de zona, chiar si in Yakutia, stupii au puiet!
jonny_it, nu ai nici tupeul si nici puterea sa te implici cu mine la un "misto"...
Daca ai,totusi, tupeul... e moarte sigura pentru tine, mai baiatule!

Acum o săptămână buckfastii nu aveau puiet.
pvc

Mesajde gica.mosu » 27 Feb 2018, 08:46

...Domnilor,indiferent de RASA("casa-masa")...,LINIE(opinie-zona)...,NARAV(metoda de lucru="DALTA")...,fam(matca) ,i-si incepe ponta incepand cu prima decada a lunii IANUARIE...,in functie de TEMPERATURA-ZONA -PUTEREA FAM(N KG DE ALBINA/N RAME/N KG DE MIERE)... :shock: ...,si daca-i dai ceva'ncap-o energetica...(APOI O proteica,DUPA ZB DE CURATIRE),v-a mari viteza=ponta :idea: Ca, e bine 'au rau stiu ele ce-i mai ghini si ce tb facut :idea: Pt "CARCOTASI",a se citi in: Stimularea de la A la Z si sa VEDETI diferenta INTRE o FAM STIMULATA IN FEBR SI una NESTIMULATA deloc...,punct :D
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde peterneamt » 27 Feb 2018, 10:27

gica.mosu scrie:...Domnilor,indiferent de RASA("casa-masa")...,LINIE(opinie-zona)...,NARAV(metoda de lucru="DALTA")...,fam(matca) ,i-si incepe ponta incepand cu prima decada a lunii IANUARIE...,in functie de TEMPERATURA-ZONA -PUTEREA FAM(N KG DE ALBINA/N RAME/N KG DE MIERE)... :shock: ...,si daca-i dai ceva'ncap-o energetica...(APOI O proteica,DUPA ZB DE CURATIRE),v-a mari viteza=ponta :idea: Ca, e bine 'au rau stiu ele ce-i mai ghini si ce tb facut :idea: Pt "CARCOTASI",a se citi in: Stimularea de la A la Z si sa VEDETI diferenta INTRE o FAM STIMULATA IN FEBR SI una NESTIMULATA deloc...,punct :D

Diferența se va vedea în luna martie și din faptul că o parte din cei stimulați (hrăniți ) vor avea puiet văros iar ceilalți nu ! :roll:
peterneamt

Mesajde Bambucha » 27 Feb 2018, 12:15

Cred cu tarie ca internetul ii face pe cei cu mintea la ei mai destepti, iar pe cei mai putin "talentati" ii face manipulabili...
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde kovacslg » 27 Feb 2018, 13:15

peterneamt scrie:
gica.mosu scrie:...Domnilor,indiferent de RASA("casa-masa")...,LINIE(opinie-zona)...,NARAV(metoda de lucru="DALTA")...,fam(matca) ,i-si incepe ponta incepand cu prima decada a lunii IANUARIE...,in functie de TEMPERATURA-ZONA -PUTEREA FAM(N KG DE ALBINA/N RAME/N KG DE MIERE)... :shock: ...,si daca-i dai ceva'ncap-o energetica...(APOI O proteica,DUPA ZB DE CURATIRE),v-a mari viteza=ponta :idea: Ca, e bine 'au rau stiu ele ce-i mai ghini si ce tb facut :idea: Pt "CARCOTASI",a se citi in: Stimularea de la A la Z si sa VEDETI diferenta INTRE o FAM STIMULATA IN FEBR SI una NESTIMULATA deloc...,punct :D

Diferența se va vedea în luna martie și din faptul că o parte din cei stimulați (hrăniți ) vor avea puiet văros iar ceilalți nu ! :roll:

Primele doua aspecte nu comentez,
-prima cu rasa casa masa, fiindca s-a discutat mult pe acest subiect si sunt conturate doua opinii clare si divergente,
-al doilea aspect LINIA (opinie-zona) fiindca nu stiu exact la ce se doresete a se referi,
-insa afirm ca NARAVUL, daca aceasta inseamna metoda de lucru, POATE induce ponta MULT inainte de ''termen'' cu o turta sau/si cu deranj inutil si repetat.

Nu sustin ca e un lucru rau sau bun, poate si si una si alta in functie de evolutia climei.

Anul acesta cei care au pariat pe primavara timpurie si polen in final de februarie au pierdut.
In alti ani o turta proteica in 1-10 febr face minuni, pe care le putem vedea pe poze. filme, comparatii...
Anul acesta nu stiu. Insa daca lucrurile nu ies bine, sigur nu se pun poze cu ele.
kovacslg

Mesajde csaa » 27 Feb 2018, 13:33

Din ce zice net-ul saptamana viitoare vom avea iar temperaturi de peste +12 grade, cel putin la mine in sud. Credeti ca matcile vor ponta atat de mult incat sa depaseasca puterea de acoperire a familiei?
csaa

Mesajde Balian » 27 Feb 2018, 13:37

Bambucha scrie:Cred cu tarie ca internetul ii face pe cei cu mintea la ei mai destepti, iar pe cei mai putin "talentati" ii face manipulabili...

Foarte adevărat, și eu cred cu aceeași tărie. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde ovidiu8403 » 27 Feb 2018, 13:45

Daca am pus o felioaca de apifonda in 12 Februrie si saptamana asta mai tine 2 nopti geroase ce va fi de albinele mele ? :oops:
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde Arhivistu » 27 Feb 2018, 13:51

Nimic.
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Balian » 27 Feb 2018, 14:00

ovidiu8403 scrie:Daca am pus o felioaca de apifonda in 12 Februrie si saptamana asta mai tine 2 nopti geroase ce va fi de albinele mele ? :oops:

Nu-i sigur că ați procedat greșit. În aprilie toți vom afla rezultatul deciziilor pe care le-am luat.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde gica.mosu » 27 Feb 2018, 14:00

Balian scrie:
Bambucha scrie:Cred cu tarie ca internetul ii face pe cei cu mintea la ei mai destepti, iar pe cei mai putin "talentati" ii face manipulabili...

Foarte adevărat, și eu cred cu aceeași tărie. :)

...Cu cate "GRADE" in plus-minus...VOTCA ...,s-au COGNEAC :?: Ps- parerile...,sunt pro=contra ... :shock: ...Cine stie si face =CUNOASTE ;)
Pt Kovacseleg...,Da sunt si vor fi ani si ani(vremea da,face diferenta...,uneori) cum a fost in '016,cand ff multi au regretat ca n-au pus o proteica mai degraba...ASAAAAAADAR :o
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 27 Feb 2018, 14:06, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 27 Feb 2018, 14:04

ovidiu8403 scrie:Daca am pus o felioaca de apifonda in 12 Februrie si saptamana asta mai tine 2 nopti geroase ce va fi de albinele mele ? :oops:

Ovidiu,bini face-ai daca le pune-ai si o fleica de SLANA si o juma de palinca.... :shock: ...,nu le mai duceai grija :lol:
gica.mosu

Mesajde kovacslg » 27 Feb 2018, 14:24

Anul trcut in zona noastra decizia ere simpla.
Pana la 28 febr nu am avut zbor de peste trei luni, deci prima turta proteica era pus ulterior acestei date.
Anul acesta cu multe zboruri prin decembrie si ianuarie data aplicarii primei proteice a devenit o decizie interesanta. Unii le au pus inca din ianuarie.
Era un pariu cu vremea.
kovacslg

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR