valigorj scrie:ALBERT D'HOSTE a scris cartea LA BIRUSCHE unde trateaza sistemul de lucru cu doua matci avind cuiburile despartite de o diafragma,deasupra gratie haneman si cat sau caturi comune.cartea a avut 5 editii in franta,fiind tradusa si in engleza.
martanul scrie:domnule vidican ce urmariti cand vreti sa lucrati cu 2 matci? ,pentru ca atunci cand vrei sa faci un experiment trebuie sa urmaresti ceva.de exemplu in postarile anterioare din acest topic sunt colegi care au declarat nereusit un experiment cu familii ajutatoare spunind ca li s-au depopulat familia ajutatoare.ori tocmai asta-i scopul sa depopulezi familia ajutatoare si sa o suprapopulezi pe cea de productie.eu anul acesta am incercat familia cu 3 matci dar am stiut ce urmaresc, experimentul nu a reusit pentru ca l-am facut pe fuga si mi-au mancat albinele experimentul dar ideea este buna .
martanul scrie:domnule vidican ce urmariti cand vreti sa lucrati cu 2 matci? ,
valigorj scrie:daca se ia culegatoarea de la o fam,fam care primeste va culege mai mult,iar cealalta se muta pe un alt loc,unde se reface prin scoaterea la cules a albinelor mai tinere,care altfel ar ramine in stup
jenica67 scrie:nae, fainosag = condimente.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori