janese scrie:@lyx
nu e rau...dar.........ca sa pui laptisor corespunzator larvei de o zi...o zi jumate....este o cantitate f mica si nu prea-l iei cu spatula......apoi pana te invarti sa pui laptisorul...rilu...rilu...te trezesti ca se usuca si laptisoru si larva!!!!(asta din ce am patit eu).....gurile rele zic ca nu e rau sa plantezi larva pe ser fiziologic...dar...repet...eu unul zic ca e timp pierdut!
si-ti mai zic una dar fara sa te superi....daca lucrezi cu larve cat mai tinere,atunci nu prea poti sa agatzi larva cu spatula si sa o iei cu laptisor cu tot...de unde trag concluzia ca nu prea ai lucrat cu lantzeta(transvazarea de larve)
hai sa va mai zic una:...matci uitate in bigudiu in crescator(deci eclozate si neimperecheate) o saptamana jumate de la eclozare...apoi bagate ,trimise la sex ,la imperechere....s-au imperecheat de mama focului...chiar daca circula vorba ca au imbatranit fete mari si s-a pus mucegaiul pe gaurica........shiiiii...rilu,rilu!
Multumesc Nu ma supar am de invatat . Eu acum doi ani m-am apucat cu 2 stupi, am in prezent 8 Anul acesta am facut 3 roiuri cu matci cumparate, doua nu mi le-a primit, cred ca din greseala mea ca au stat ca-m o saptamina fara matca. Vreau sa incerc sa transvazez, avind in vedere ca de unde cumparam matci le-a scumpit de la 5o la 70 lei.