Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Mircea_63 » 02 Feb 2013, 16:37

ApiSergiu, prima postare din acest topic iti prezinta reteta si cantitatile. Daca citesti topicul gasesti reteta atat pentru sirop cat si pentru placi candi.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nelutu79 » 02 Feb 2013, 18:42

cypryx scrie:din nou il citez pe Nea Gica:tot de pe forumul vechi ,,,prea repede s-a dus omul asta,

Zaharul incepe sa se caramelizeze pe la 170 de grade.Ai pus tot zaharul la inceput si din cauza asta a iesit asa cum a iesit.Singura problema este ca a crescut HMF-ul la ce ai obtinut.Dar pana la a deveni toxic pentru albine mai este mult.Pune-l deoparte si lasa-l pana la primavara cand il faci sirop si il dai la albine in amestec cu alt sirop bun.
Refa dupa reteta care ti-am trimis-o si vei vedea ca iese bine.
Acum esti expert.Tot patitu-i priceput cum am mai zis-o de multe ori.
Succes.

deci daca gresim folosim ce iese(daca nu i distrus de tot) la sirop la primavara.

nu am pus tot zaharul deodata ci din contra am respectat reteta oala emailata cantitatile de apa zahar si sare de lamaie doar caci a durat circa 2 3 minute pana sa pun oala an apa rece. deci sa fiu putin mai explicit am anvertit 60 kg. an trei ture din care 20 au caramelizat putin, lam amestecat cu celelalte 40 care nu au caramelizat. deci sa anteleg caci nu se mai poate folosi acuma pana la primavara antreb deoarece nu am mai folosit niciodata alceva anafara de miere si turte de miere cu zahar pudra.am citit de la pagina 1 pana aici nu am gasit pe nimeni sa spuna ceva concret caci se poate folosi sau nu.
nelutu79

Mesajde catalin_viezure_6 » 04 Feb 2013, 21:12

sirop in punga deasupra ramelor se poate pune in aceasta perioada ? :)
catalin_viezure_6

Mesajde BotaPaul » 04 Feb 2013, 21:58

NU! e prea frig...pune sirop cand incep sa aduca polen.:)
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 08 Feb 2013, 18:01

Afolosit cineva APIINVERT inpungi in perioada aceasta???
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde BotaPaul » 08 Feb 2013, 18:24

Eu nu am folosit , nust cat e de folositor la ce vreme e acuma...
BotaPaul

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 08 Feb 2013, 21:46

Am auzit ca unii trag toata mierea si baga APIINVERT chiar si in turte!Vreau sa stiu daca e adevarat ca laudarosi sunt destui!

Mesajde BotaPaul » 09 Feb 2013, 16:11

http://www.youtube.com/watch?v=yuU7WSy-V5c aici un filmulet cu invertirea zaharului,e de ajutor pentru cei care is la inceput
BotaPaul

Mesajde ionel muraru » 09 Feb 2013, 16:42

Va salut pe toți membri si moderatori forumului. Urmăresc acest forum de aproximativ cinci ani, de când m-am apucat de stupărit. Nu am intraznit sa postez nici un mesaj din teama de a nu supară pe careva cu întrebările mele. Vad pe acest forum o mare familie gata de întrajutorare in orice situație si am învățat foarte multe, dar azi am o întrebare (cu toate ca bănuiesc răspunsul, dar vreau sa am certitudinea de la veterani apiculturi).
Întrebare - Zaharul kandi caramelizat este consumat de albine in aceasta perioada?.
Mulțumesc mult. Ionel Muraru - Curtisoara GORJ
Asculta pe toată lumea si retine numai ce este bun si drept.
0721149850 sau 0769278580
ionel muraru

Mesajde jenica67 » 09 Feb 2013, 19:52

BotaPaul, reteta de sirop este putin gresita. Trebuia din solutia de sare de lamaie 5% sa puna numai 100ml.

ionel muraru , Sigur ca ia zaharul candi, dar ar trebui sa nu fie caramelizat. Caramelizarea, este o greseala de preparare. In aceasta perioada pentru situatii de urgenta, se da hrana solida : miere zaharificata, serbet de zahar , zahar candi, sau alte preparate solide cumparate. Am vazut pe forum, ca deja uni dau siroap si preparate lichide, ceea ce este o mare greseala.
jenica67

Mesajde BotaPaul » 09 Feb 2013, 19:57

Aveti dreptate Domnule Jenica,asa este...se poate da sirop doar atunci cand albinele aduna polen ,stiu gresit?
BotaPaul

Mesajde nelutu79 » 09 Feb 2013, 22:19

ionel muraru scrie:Va salut pe toți membri si moderatori forumului. Urmăresc acest forum de aproximativ cinci ani, de când m-am apucat de stupărit. Nu am intraznit sa postez nici un mesaj din teama de a nu supară pe careva cu întrebările mele. Vad pe acest forum o mare familie gata de întrajutorare in orice situație si am învățat foarte multe, dar azi am o întrebare (cu toate ca bănuiesc răspunsul, dar vreau sa am certitudinea de la veterani apiculturi).
Întrebare - Zaharul kandi caramelizat este consumat de albine in aceasta perioada?.
Mulțumesc mult. Ionel Muraru - Curtisoara GORJ

de consumat al consuma ansa nu stiu cat o fi de bun deoarece si ieu am anvertit 60 kg. din care 20 a caramelizat putin lam amestecat cu cel necaramelizat si am pus la 2 fam. de o saptamana de proba de dus au dus din iel acum cat o fi de bine anca nu stiu astept sa vedem.
nelutu79

Mesajde ionel muraru » 10 Feb 2013, 10:22

Da este o gresala, am mai făcut până acum dar l-am reușit, acum am ratat. Va mulțumesc pentru informație. Ma bucur ca am intrat in marea familie a apicultorilor.
Iernare ușoara tuturor si un an bun.
Asculta pe toată lumea si retine numai ce este bun si drept.
0721149850 sau 0769278580
ionel muraru

Mesajde balasbebe » 10 Feb 2013, 10:52

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Afolosit cineva APIINVERT inpungi in perioada aceasta???

Se poate da ori apiinvert la punga, flacon cat si sirop de zahar. Am pus sirop, anul trecut si a fost dus. Se agita ele putin dar le trece. Important este sa fie temperaturi pozitive, pe cat posibil si noaptea.
balasbebe

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 10 Feb 2013, 16:09

D-le Baas-bebe ,a-ti facut pungi cu apiinvert ? si daca da ;ce realizari a-ti avut?

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 13 Feb 2013, 23:51

Am auzit ca s-a ieftinit zaharul! am si vazut o reclama cu 3,9 lei dar n-am retinut unde???!!!!

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA