nae scrie:daca roieste cand are 4 rame cu puiet = da, e roitor , daca are 9 rame si ploua 15 zile nu-i roitor...
Daniel Popovici scrie:- diferenta e ca unele familii au un prag de la care intra in friguri mai inalt sau mai scazut. Cu cat intra in friguri mai greu - cu populatie mai mare si cu cuib mai blocat - cu atat sunt mai de dorit.
nae scrie:9 rame cu puiet![]()
Folositi colectorul, ca metoda,pt prevenirea roitului -DIMINUATI proteina ,adica ;anul acesta,fara rapita-proteina,nu-i un an de referinta ,zic .
Puteti muta discutia in alt loc ?,sa fiu mai confortabil ,pagina personala ma inhiba , succes .
Daniel Popovici scrie:In privinta dezvoltarii de toamna (surpriza 2):
Am observat un fenomen pe care nu l-am urmarit in mod special niciodata, si anume – incepand cu primii ani de selectie am devenit multumit de dezvoltarea familiilor toamna si de marimea populatiei de iernare. Puneam fenomenul pe seama culesului de intretinere bun existent in toamna.
(cu exceptia anilor 2007 si 2008) A cam devenit un „obicei” sa declar ca „familii bune ca toamna aceasta n-am mai avut pana acum”
in 2005 din 56 de familii am iernat:
- 8 pe 3-4 rame
- 15 pe 5 rame
- 25 pe 6 rame
- 6 pe 7 rame
- 2 pe 8 rame
in 2009, din 84 de familii am iernat 19 pe 7 rame si 3 pe 8 rame
in 2010, din 92 de familii am iernat 11 pe 7 rame si 2 pe 8 rame
in 2011, din 94 de familii am iernat 20 pe 7 rame, 5 pe 8 rame si 1 pe 9 rame bine populate (prima)
Cu mentiunea ca pana in 2012, niciodata n-am folosit familii ajutatoare pentru intarirea altora.
In 2012, (Din 80 de familii de productie, am desfiintat 20, iar de 42 de familii nu m-am atins in sensul unei hraniri suplimentare cu polen sau inlocuitori toamna si nici cu adaugarea de populatie de alta provenienta.)
Din cele 42 de familii intacte, 11 sau 12 au 7 rame, 17 au 8 rame, 8 au 9 rame si 2 au 10 rame.
Din cate stiu (ramane de verificat in februarie, cand primesc turta cu polen), la majoritatea sunt ocupate bine toate ramele.
Dani Popovici scrie:Inedit : Ghem pe 9 rame (dintr-o singura matca) – familie de elita la a 3-a generatie de matci exceptionale, apartine unei linii selectionate, dar nu e cea mai buna din stupina.
cristi x scrie:"Productie totala de miere (incluzand si rezervele de iernare): in 2011 - intre 117 kg si 138 de kg la o medie de 79 kg/ stup, iar in 2013 intre 40 si 48 de kg la o medie de 31 de kg / familie"
- poate ne detaliezi si noua cum calculezi media;![]()
- in 2011 productie + rezerva 79kg (cat a fost rezerva?);
- in 2013 productie + rezerva 31kg (cat a fost rezerva?).
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori