Deschid topic nou, pt. ca in alte topic-uri se vorbeste despre soarecii care intra in stupi...eu am probleme cu unul care mi-a intrat in casa!
Cred ca are sa va radeti de mine, pentru ca sunt de la oras si nu stiu cum sa rezolv o banala problema... insa acest animal mic dar foarte inteligent a inceput sa-mi distruga efectiv vila pe 3 nivele.
In fine, prin anul 2010 , am lasat geamurile deschise, si atunci cred ca mi-a intrat un soarece in casa. Nu cunosc ce rasa e, sunt din judetul Bihor, poate puteti sa-mi spuneti. Acest mic invidivid (banuiesc ca impreuna cu familia sa) imi cauzeaza distrugeri importante cum ar fi:
-Se urca pe pereti, si-a facut "cuiburi" efectiv in TAVAN !!! (intr-o camera)
-Si-a facut gauri pe la usi, usi moderne din PVC, a ros pe la margini pe unde e spuna pt. a putea trece usor dintr-o camera in alta.
-Am niste papagali pe care ii deranjeaza in mod sistematic! Nu stiu cum , intra in cusca papagalilor, le mananca mancarea, si iese afara (duce ce face caca) fara probleme! Stiu ca este el deoarece cand am cumparat o colivie noua a intrat in ceea veche fara probleme! Habar nu am cum reuseste performanta!
-Intr-o camera am tinut ramele goale si cateva cu miere. A urcat efectiv 5 cacaturi si a mancat din ceara! a lasat dara pe unde a trecut ! de asemenea miroase foarte urat pe ramele respective, si a lasat si excremente, deci numai el poate fi. E interesat ca nu ii prea place mierea, din alea cu miere a mancat f. putin, sau miere e mai consistenta decat ceara!? sau a distrus ceara sa aiba access la putina miere de pe fundul celulelor?
-Ma terorizeaza, este neinfricat. ca de ex. eram pe wc si el se uita direct la mine. Am dat sa-l prind... prinde-l daca poti. In nici 5 secunde a disparut ca in pamant.
In fine, am vazut foarte mult ca ii place ciocolata. Am avut o ciocolata pe masa si a mancat-o pe jumatate, respectiv a mancat alunele si ciocolata mi-a farmitat-o. Iar celalta jumatate a tras-o de pe masa jos, probabil incercand s-o care in cuib.
Am decis sa-i pun capcane cu lipici si in mijcloc pe lipici ciocolata cu alune. Uneori o manca, alteori nu! Dar are aptitudinea/inteligenta de-asi da seama ca e capcana si ia aluna din mijlocul capcanei ocolind lipiciul, intinzandu-se peste el,etc. Acolo unde nu poate sa ia aluna, nu se baga, deci nu se lipeste. Sau lipicului nu e bun.
Ce ma fac? Pisica nu am ! Imi ofera cineva din Oradea cadou una pt. 1-2 saptamni? Dar nu pot s-o tin mai mult de 2 saptamani ... pt. ca nu imi doresc sa am pisica.
Nu stiu unde are cuibul respectivul dar e pretutindeni si omniprezent, inchid usile si tot intra ! (prin gauri,etc, sau se adoposteste in tavan!!!)