Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde horia_ch » 29 Dec 2012, 21:56

L161/2003, cu modificările şi completările ulterioare; art.94 alin.2:
"(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
...
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic."

O fi? Habar n-am, că nu-s jurist.
Dacă e... am avea vreo... ceva sute de mii de excluşi.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 22:21

Noi vorbim aici de ASOCIATII NON-PROFIT !!!
Apropo la mine in oras e o judecatoare care a cumparat 500 de familii de albine , e membra de asociatie , care este problema ?

sa se inteleaga clar : asociatiile de care vorbim sunt NON-PROFIT , deci nu intervine economicul , iar DREPTUL LA PROPRIETATE ESTE GARANTAT DE CONSTITUTIE !! asa ca poti fi , judecator , securist , sifon , etc . ca ai voie sa detii stupi , precum si sa faci parte din asociatii NON-PROFIT .

Prin constitutie PRESEDINTELE ROMANIEI NU ARE VOIE SA FACA PARTE DIN NICI UN PARTID POLITIC , dar asa pentru voi aflati ca este membru de onoare intr-o asociatie apicola . :shock:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde filip » 29 Dec 2012, 22:25

Dragos ,poate dai numele judecatoarei sa stim si noi.Ori accesarea PNA e tot NONPROFIT :roll:
filip

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 22:32

Mai expertule banii din PNA sunt subventie .... tu aduci facturi , etc... oricum noi nu discutam aici de subventii ci de aderarea la o organizatie non-profit...

Dar totusi trebuie sa pastram proportia , baietii cu ochi albastri nu se incurca cu gainarii gen apicultura , ei se baga la afaceri mari pe bani grei .
Dragos2006

Mesajde reformistul » 29 Dec 2012, 22:35

Domn' Dragos matale o dai pe dupa plop, nu pe dupa cires. Te-am intrebat ceva pe o pagina in urma: Acum sa-mi zici matale ai fost printre cei care au sustinut proiectul, ca doar l-ai primit de la minister? In rest asta cu infiintatul asociatiei, ca pui matale banii este exact acelasi lucru care s-a vrut cu proiectul de lege. Praf in ochii multimii si smecherii sa ia spuza. Te rog sa raspunzi prin da sau nu. Ai sustinut proiectul de lege?
reformistul

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 22:39

Da !
Dragos2006

Mesajde reformistul » 29 Dec 2012, 22:41

Dragos2006 scrie:Da !

Multumesc.
reformistul

Mesajde filip » 29 Dec 2012, 22:41

Am inteles obligatia mea este sa ader la o asociatie.Ca primesc ori ba ceva din partea asociatiei ramane de vazut.Nu tine frate.Pot avea grija foarte bine de albine fara a fi intr-o asociatie.Legea trebuie sa-i creeze cadru legal indiferent ca sunt ori ba in asociatie.Daca tot ajungi in 7 in capitala asta e mesajul celor NEAFILIATI.
filip

Mesajde alt stupar » 29 Dec 2012, 23:22

filip scrie:Exista apicultori care datorita serviciului nu au voie sa faca parte din asociatii.Ori nu poti ingradi prin lege drepturile unor cetateni.Apoi asocierea e liber consintita.Pana ieri ziceai ca UE da bani ca sa se dezvolte apicultura si implicit albina.Ori a veni acum sa sustii printro lege ca apicultori sunt cei care se inscriu in asociatii,iar restul trebuie sa dispara.Ori a lega apicultorul de asociatie obligatoriu e o prostie.Iar la vara se va vedea in pastoral efectele noii legi.

Hei Filip, vin-o dom`le mai la zi cu informarile astea... ce Dumnezeu, suntem in sec. XXI :D
sa sti ca ai inima mare... uite ( zic eu... ), uite unu care nu face pastoral da` lupta hotarat de vreo doo saptamani ca sa le faca viata usoara alora de fac. Mare caracter !
A... asa-i ca "te doare" cel mai tare de aia care ar putea sa faca cate-un pastoral micutz prin zona lu` matale ? Asa-i ca ti-ar placea sa li se interzica prin lege ? ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kissi » 29 Dec 2012, 23:31

Daca asocierea este un drept, de ce trebuie sa vina legea apiculturii sa transforme acest drept intr-o obligatie? Este constitutional? Asta nu pot sa inteleg, poate imi explica cineva.
kissi

Mesajde filip » 29 Dec 2012, 23:34

Eu am stupii unde nu intra pavilioanele,mi-e indiferent daca vine cineva ori ba in zona mea.Dar nu e corect sa obligi apicultorul sa faca parte din asociatie.Iar legea sa-ti faca partie acolo unde-ti doreste sufletelul.Daca am stupii buni si e nectar am productie.daca nu ,nu am cheltuiala cu transportul.Deci nu-s disperat.Daca eram disperat nu iernam doar pe miere. :P
filip

Mesajde eugen. » 30 Dec 2012, 01:14

eugen. scrie:
Dragos2006 scrie:Atunci de ce pusca mea in ultimii ani cateva mii bune de romani s-au apucat de apicultura ???
Ne vaitam ca babele ca nu merge , ca nu stiu ce vrajeala dar nici unul nu se lasa de apicultura ????

CARE ESTE ADEVARUL ?

Pentru ca parinti n au putut accesa fonduri europene gen 112 si au facut copii apicultori ..... si asa a crescut numarul stuparilor :!:
Apropo... cunosti vreun caz ca cel descris de mine ? ca tu prea le stii pe toate :!:

domn doctor , n ati citit intrebarea ?
eugen.

Mesajde Dragos2006 » 30 Dec 2012, 09:01

Da .
Dar in momentul in care copilul preia exploatatia apicola , parintele este sters cu acea exploatatie din registrul agricol si de la DSV . Asa ca tot atatia stupi raman . Acum ai inteles ? de aia se numeste " INSTALAREA TINERILOR FERMIERI ".
Dragos2006

Mesajde zip2006 » 30 Dec 2012, 11:20

Dlor haideti sa facem un pas sincer in a aborda realitatea si sa recunoasteti ca majoritatea care au luat fonduri sau suventii vor in continuare un monopol prin care sa beneficieze poate e bine ,dar de ce sa ne bagati pe noi care nu am luat nimic si poate nici nu vom lua in aceiasi troaca .Ni se incalca niste drepturi constitutionale (de asociere ,de libera circulatie ,de proprietate ,libera initiativa etc )si eu nu vreau asa ceva .EX eu am bagat aprope 100100lei in12 ani in vatra ,familii, cutii utilaje ,timp ,munca fara concedii etc ca acum sa vina o lege sa ma ingradeasca ,sa ma bage la gramada darATENTIE FORTAT pentru ca niste gasculite de profitori asa vor ei ,mare greseala.Mai la toate darile din tara asta exista o diferenta intre persoana fizica si ce juritica ,eu vreau sa ramin fizica in aceasta lege .EX ma duc la rapita dupa doua zile ploua si se anunta inca 5 zile de ploaie deci nici nu m-am instalat bine si trebuie sa plec UNDE ca nu am repartitie inca nu am fost la primarie la 200km unde veau sa merg nu am nu mai stiu ce acte imi trebuiesc dupa noua lege si plec asa ca nu poti sta sa tai frunze la albine .Pe drum am parte de ceva controale si ceva amenzi pai nu te apuca toti dracii si te intrebi cine a fost desteptul care a facut legea .De aceia rog inca o data ca initiatorii noii legi sa vina si sa isi de numele si de ce vor modificari (dar nu gen ca UE )Asa ca cei care vreti neaparat colectivizare fortata faceti o lege pentru voi iar pe noi mai libertini lasati-ne sa ne vedem de ale noastre ca stim ce avem de facut .DECI VREM NUME .
zip2006

Mesajde Adi Hodis » 30 Dec 2012, 12:13

Si eu ma numar printre cei care nu am accesat fonduri UE iar de investit ce sa mai zic ... oricum, nu conteaza asta pentru cei ce fac legea. Important este cum sa imi/ne ia bani statul roman prin toate formele care le stim ...
Eu nu doresc nume, nu ma va "incalzi" cu nimic ... legea insa, ma/ne va arde la buzunar pe multi.
Bun, ( defapt nu e bun, e f. rau ) deci ni se ia bani, ne mai si ingradeste cu acele conditii stipulate in lege, spuneti d-vs minti luminate, cum sa procedam ?. :?
Va rog sa tineti cont, noi apicultorii vrem sa facem apicultura, NU sa alergam dupa obtinerea hartiilor care se prea poate sa devina inutile, datorita conditiilor meteo ( schimbarea vremii ).

Referitor la persoana fizica vs juridica.
Odata cu programul Instalarea tinerilor fermieri, s-a delimitat clar apicultorii din Romania prin acea limita de virsta, 40 de ani.
Tot niste minti luminate, NU AU TINUT CONT ca si ceilalti aveau nevoie de investitii.
Acum sintem toti in aceeasi oala. Mai trebuie impozitata apicultura. APLICATI SI ASTA, sa fie si capacul pus pe oala. :x
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cucubau » 30 Dec 2012, 12:20

Iata o dezbatere mai amanutita a subiectului in data de 28/11/2012 in Ziua news. Vezi http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-inves ... tori-86716
........
cucubau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA