Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2012, 15:54

NU POATE
Sa poata elibera crotalii trebuie sa faca o centralizare per asociatie cu nr de numere iar aceasta trebuie trimisa la autoritatea competenta
Cititi cu atentie legea inainte de a face astfel de afirmatii D-le Dr.
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde filip » 31 Dec 2012, 15:56

Daca o asociatie primeste 1000 de numere de inregistrare,daca nu are in asociatie decat 3,14 stupi la 3 membrii,ce face :?: Da tablite la toata lumea,dar e prin asociatie.Ori disperarea asta spune multe la cine vrea sa judece.Eu apicultorul X dece trebuie sa merg la asociatia Y sa obtin tablite fara a fi membru :?: Stupii sunt inregistrati la primarie,exista efectiv in teren si nu cer nimic.Doar sa fiu lasat sa produc ,am produs si inainte de actuala lege,sper sa o fac si dupa.Daca nu exista o alta tara care poate o sa aiba nevoie de experienta mea.
filip

Mesajde Ioan Guist » 31 Dec 2012, 16:11

Da exista !Congo. :lol: sau burghina faso :lol: :lol:
Am glumit.
Doare in basca pe cei de sus ca pleaca cineva in congo sau aiurea.Si ma rog ce fac in congo cu experienta mea? Ma pun aia ministru pe apicultura? Sa fim seriosi.
Suntem doar niste palmasi ce din cand in cand compunem o masa de manevra.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde reformistul » 31 Dec 2012, 16:39

Dragos2006 scrie:Cei mai dramatic este ca la capitolul dezbatere publica se vor lua paginile de aici .

Voi credeti ca asociatiilor le convine treaba cu crotalierea obligatorie ? va inselati amarnic ? in fapt este o delegare de responsabilitate din partea statului catre niste organizatii non-profit sau cooperative DAR toate private. Corect ar fi fost ca odata cu aceasta delegare toate formele asociative participante sa fie declarate de utilitate publica .
Smecheria pe care nu ati sesizat-o ! legea spune ca iti procuri numerele de la asociatie , nu ca si trebuie sa fii membru in asociatei ;) . In fapt asociatiile sunt obligate prin lege sa faca o activitate MOCA.
Multi se pierd in detalii inutile dar nu vad si partile gri ale acestei legi.

Alooooooo!!!!!! Cum vine treaba asta: Cei mai dramatic este ca la capitolul dezbatere publica se vor lua paginile de aici . ??? Domnule ministru Daniel Constantin poate cititi pe aici sau citesc altii pentru dumneavoastra si va zic cum vor sa incalce legea subordonatii mana in mana cu mafia apiculturii din Romania. Oare forumul Stuparitul este vreun site oficial al ministerului ca sa se foloseasca pentru dezbaterea publica a proiectelor de lege??? Eu nu cred! Este un forum administrat de o persoana privata.
Domnule Dragos am si stupi, am di tate. Dar, te rog, nu mai veni cu aberatii de astea ca se vor lua paginile de aici la capitolul dezbatere publica. Daca vor omustenii de la minister sa incalce lege, nu au decat. Dar fii sigur ca se lasa cu dosare penale pentru abuz in serviciu si nerespectarea procedurilor legale. :)
reformistul

Mesajde filip » 31 Dec 2012, 16:52

@Ioane,daca plec in exterior tot palmas voi lucra.Da conteaza ca fac ce-mi place si stiu.Iar pentru asta sunt platit si respectat.statul roman plateste fam pensia iar eu produc plusvaloare pentru un alt stat.La 45 de ani consider ca mai am multe de spus,conteaza sa fiu si inteles.Iar porcariile de sirop subventionat trebuie sa dispara,astfel se creaza sanse egale nu discriminari.Asociatiile se bat pentru bani si au nevoie de membrii.Cat a produs romania fara a se da nimic apicultorului si cat produce azi :?: Ori unii considera ca li se cuvine tot,e ok,dar fara a calca in picioare restul apicultorilor.IApropos sunt Filip din Congo a lu Stuparu din mijlocul satului
filip

Mesajde kissi » 31 Dec 2012, 17:00

Si inca o obiectie: Daca nu iei numere printr-o asociatie atunci esti pasibil de amenda.
kissi

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2012, 17:13

kissi scrie:Si inca o obiectie: Daca nu iei numere printr-o asociatie atunci esti pasibil de amenda.

Unde scrie :?: :roll:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde filip » 31 Dec 2012, 17:24

In lege scrie,carnetul de stupina si tablitele se procura prin asociatie.Cine nu-i in asociatie e infractor si trebuie amendat
filip

Mesajde Dragos2006 » 31 Dec 2012, 17:43

proapis13 scrie:[quote="Dragos2006" Unde cere DSVSA adeverinta ca esti membru intr-o asociatie ?????????????

La Mehedinti :D

Si nu mai amestecati perele cu merele
Ordinul 119 e lege de sine statatoare si NU MAI POATE FI MODIFICATA
Din cate mi-aduc aminte a fost supusa dezbaterii publice 3 luni in 2011 pina in mai cind a fost promulgata de Tabara :!:
salve :D[/quote]

Exista la voi un document OFICIAL in care scrie negru pe alb ca la dosarul de autorizare trebuie o adeverinta de la asociatie ?? Document gen , ordin al ministrului , norma interna , etc.

Inca un amanunt : sper sa nu confunzi autorizarea cu inregistrarea.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2012, 17:44

INCA nu scrie....
Problema mare pe care o vad eu in viitorul apropiat si vad ca nu o dezbate nimeni e ca se ingradeste
dreptul la libera circulatie in pastoral a apicultorului; fie el cel cu 5 stupi sau fie el cu un nr nelimitat de stupi.
Actuala lege in vigoare prevede ca la plecarea in pastoral sa ai o Adeverinta de pastoral
eliberata de o Asociatie Apicola si vizata de catre medicul veterinar
Aceste adeverinte se elibereaza DOAR catre forme asociative de catre Comisiile de Pastoral
De asta vad ca nu zice nimeni nimic; va legati doar de nimicuri
proapis13

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2012, 17:46

Dragos2006 scrie: Inca un amanunt : sper sa nu confunzi autorizarea cu inregistrarea.

Si la inregistrare si la autorizare se cere adeverinta ca faci parte dintr-o forma asociativa;se poate verifica :!:
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 31 Dec 2012, 18:15

Vezi ca este abuz in serviciu ( daca nu exista lege sau norma in vigoare ) si poti depune plangere penala la parchetul teritorial !
La noi in judet nu se cere asemenea adeverinta.
Dragos2006

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2012, 18:29

Acelasi lucru le-a reprosat un coleg iar cei de acolo au ,,avut grija'' sa nu obtina inregistrarea sanitar veterinara in timpul util depunerii actelor in vederea accesarii Masurii 141.Ultima chichita a fost inexistenta camerei de extractie dar am rezolvat-o si pe asta cu un contract de inchiriere.Asa ca te lupti cu morile de vint mai ales ca multi interpreteaza legea dupa bunul plac
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 31 Dec 2012, 18:39

Ei vezi ! aici intervine asociatia ! :idea: daca faci parte dintr-o asociatie puternica nu mai au curaj aia sa interpreteze legea cum vor . Dar cand te duci doar tu "Gheorghe " de la Cucuietii din Deal te trateaza ca atare.
Ai prins smecheria succesului in viata ?
Dragos2006

Mesajde so-ri-pan » 31 Dec 2012, 18:40

Uitati ce cuprinde programul de guvernare al Ministerului Agriculturii printre altele:

"Acte normative

Simplificarea legislatiei si procedurilor – aceasta este o necesitate obiectiva, avand in vedere ca legislatia europeana agricola este deja foarte complexa, iar Romania de obicei o complica si mai mult
Un dialog mai bun si consistent cu organizatiile producatorilor, procesatorilor si comerciantilor in procesul de adoptare a legislatiei din domeniu;"

IN CONCLUZIE, LEGE SIMPLA LA OBIECT!!
Sper ca asa o sa fie!
so-ri-pan

Mesajde kissi » 31 Dec 2012, 20:10

Dragos2006 scrie:Ei vezi ! aici intervine asociatia ! :idea: daca faci parte dintr-o asociatie puternica nu mai au curaj aia sa interpreteze legea cum vor . Dar cand te duci doar tu "Gheorghe " de la Cucuietii din Deal te trateaza ca atare.
Ai prins smecheria succesului in viata ?

Deci legea este dedicata asociatiilor puternice. Nu lui Gheorghe, sau asociatiilor slabe care urmaresc doar profitul din PNA. Ce fac eu daca nu gasesc o asociatie puternica decat la Buzau? Daca in judet la mine sunt 4 asociatii care isi urmaresc doar profitul celor care le conduc, unde ma duc eu? Legea ar trebui sa fie la fel si pentru Gheorghe si pentru asociatii.
kissi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA