Prima pagină OFF TOPIC NEURONU` ZAMBARET

Faze haioase , bancuri , video funny , divertisment , imagini si poze hazlii . Sa rada si neuronu` in tine .....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dau teapa cu matci

Mesajde Adi Hodis » 21 Aug 2011, 22:39

smady scrie:Nu domnule Ady Hodis nu ma supar , pentru mine nu sunt bani multi dar au mare valoare pentru ca i-am muncit nu i-am furat , nu am inselat . Eu am cumparat aceste matci de la persoana recomandata de unchiul meu , care nu stia si el decat ca omul ala face apicultura de mult timp si ca si vinde ( prin curier ) .

Ma adaptez ... politetzei
Domnule Smady, stiu ce spuneti si nici n-am presupus ca i-ati furat ori ca ati inshelat.
Dar nu ati raspuns la intrebarile mele de mai sus ... ca iarasi e loc de dat cu presupusul ... ashadar, dau si eu.
Oare nu tocmai acolo e veriga slaba din lantul procurarii matcilor ?.
Adica acel cineva care a fost si a vazut ce si cum ... s-au care a avut posibilitatea sa fenteze cu matcile ...
Redau inca odata:
smady scrie:...
Eu vara nu prea am timp , principala ocupatie fiind agricultura , dasta nici nu am fost personal sa vad ce si cum .
...
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde smady » 21 Aug 2011, 22:46

dl Valter daca gasesti unde am scris eu ca trebui trecuti in tabel unii sau altii as fi deacord cu exprimarea dumneavoastra , dar pana atunci obraznic esti tu nu eu . Si inca ceva eu sunt pagubit nu pagubasi .
Si poate daca tot ai intrat da si un motiv pentru care nu faci o descriere ( ca tot vb in numele la cei ce cresc matci ) cat mai completa daca se poate .
Dl gica sunt mult mai destept decat unii si mult mai pros ca altii . Nu sunt apicultor de birou daca vroiam birou aveam daia fac agricultura ca nu ii sufar paia de doar zic ceva din spatele biroului . E f adevarat ca de aici incepe si greul in acest domeniu , dar ce legatura au tepe ????
smady

Mesajde smady » 21 Aug 2011, 22:54

dl Hodis ce sa inteleg eu acum , ca unchiul meu care nici nu e in curte cu mine a facut manevra la matci ? Daca ar fi fost asa de ce sa mai vina cu matcile si botcile lui , distrugand astfel roii lui , ca sa ii faca pe ai mei , si sa le mai dea si sirop , si sa mai vina si peste 2 saptamani sa vededm ce e de unit ?
Dar mai vin si intreb o data ce ce nu se doreste o descriere completa sau cat mai exacta ? de ce ?
smady

Mesajde balasbebe » 22 Aug 2011, 07:01

La noi in sat suntem 4 stupari. Distanta dintre stupine este destul de mica. De regula purtam discutii si ne vizitam. Sunt diferente destul de mari in ceea ce priveste dezvoltarea. Depinde doar de stupar si de modul de lucru. Cand faceam pastoral, vedeam cum unii stupari scoteau dublu fata de altii. Cei cu vechime stiu ceea ce voiam sa zic. Este vorba de acele procente .
balasbebe

Mesajde Ioan Guist » 23 Aug 2011, 09:15

Doamne dar cata tura vura pe trei matci si jumate.

Domnul "Pagubas" alias un... anonim, o ia in freza cu o serie de matci.Fiinca stie cu ce se mananca apicultura mai bine decat juma din ciurda de bizoni, are curaj si o scrie cu voce tare pe forum.Bun. Da ...daca ai luat o teapa , o inghiti, o ti minte si chiar o dai la vedere.Da sa nu mai dormi, sa faci din asta motiv de discutii interminabile...e patologic.

Am inteles.(este cienva care nu a inteles?)
-Matcile nu sunt conforme cu asteptarile
-Domnul Pagubit, ia de urechi pe oricine indrazneste sa declare (sau a declarat) ca a crescut o matca.
-Toata lumea e luata in balon, pe rand si cu rabdarea unui...anonim.
-Orice tentativa de ...inmuiere, dregere, aplanare,mediere e aruncata la gunoi.
Mocofanul cere sange.Adica ...SANGE.Sa moara TEO.Sa moara crescatorii de matci.Sa moara cine vre sa selecteze.Sa se moara pe capete carevasazica.
Asta intra intre crescatorii de matci ca ala pe insula in Norvegia.

Sa fim sanatosi

PS Si cand ma gandesc cine se ascunde sub acest nume...Ca... parca pare cunoscut stilul.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde smady » 27 Aug 2011, 23:15

si care a fost tentativa aia de aplanare ? dar ce rost are . ca subiecte de genu asta inca sunt si nu cu matci , ci cu familii care sunt roi care defapt sunt nuclei care ... A A A A . Unitate biologica cum trebui sa arate la o anumita data ca sa fie numita ...????????????? cum GICA????
smady

Mesajde gica » 27 Aug 2011, 23:28

Smady,te rog eu frumos,las-o moarta.Eu renunt.
gica

Mesajde smady » 27 Aug 2011, 23:48

Dl Gica eu renunt nu am facut acest caz pentru mine ci pentru incepatorii care nu au banii mei , pt aia de iau de la gura sa faca ceva . Invata trag fac eforturi , si vine un fraier care cica are o profesie si il arde legal . Atat
daca doriti dati un mp si vb la tel , lamurim tot , nu cred ca sunt omul ala care au incercat sa il catalogheze multi.
smady

Mesajde adycnst » 28 Aug 2011, 21:06

inca nu ai terminat cu subiectul asta!?...apropos, da ce nu iti este clar?...unde nu ai inteles?...
adycnst

Mesajde Ioan Guist » 30 Aug 2011, 09:45

Colegule Smady,

Daca vrem sa "hranim " un incepator nu trebuie musai sa dam intr-un ins ce de bine de rau face deja de cativa ani ...ceva.Bun sau rau, reusit sau in curs de reusita.

Dumneata ai deschis subiect in stilul stirilor actuale."moarte pe asfalt"; "topor infipt in ceafa" " batrana de 99 cautata seara acasa" etc etc.

In acest stil ,orice dedesupt,informatie,sfat, parere sau experiente intra in zona ...contrelor.Nu mai bine deschizi (ai fi deschis)Dumneata un subiect cu si despre selectie la albine sau despre cum ajungem la "o linie " de matci?
Ca asa... cum ca Gheorghe nu e bune, cum ca Titi nu face marfa buna, cum ca Nicolai e incepator si nimeni in tara asta nu ma poate multumii, o stim cu totii.

Inca o data.Se stie ca in tara , selectia mai aplecata a inceput de curand (10 ani) daca tinem cont de nesesarul de timp pt.albine.Asta nu ne opreste sa afirmam ca ceea ce vindem ca si matci imperechiate sunt... Matci selectionate.

Dumneata sau oricine, poate fi nemultumit sau chiar pacalit de un vanzator.Depinde insa ce urmaresti in toata povestea asta.Sa dai cu para si astfel acel om sa fie scos de pe piata, sa-ti creezi o nisa si sa impui un alt vanzator, sa dai cu pietre doar din plictis.
Toata lumea a incercat sa aplaneze.Cum ca poate este vorba de o sarje nereusita.Cum ca poate ai primit niste matci din cea mai ramas.Cum ca Dumneata poate nu ai evaluat bine etc etc.Fiecare a incercat cum a stiut.

Internetul suporta orice si distorsioneaza.Probabil ca si Dumneata ai alte interese fata de ceea ce intelegem noi.Incearca sa intelegi ca asa, cu acest gen de abordare, nu se va construii nimic.Ba din contra.

Sanatate maxima.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde giovanni » 12 Sep 2011, 16:27

pana nu cumperi si o verifici in productie nu poti sa ti dai seama , cine face si cine nu face selectie... si nu 1-2 cii, cel putin de la 10 regine in sus .
Daca vrei sa multiplici o susha , o rasa , este de ajuns 3 ani pentru unul care cunoaste cum este cu selectia , bineinteles experienta indelungata si documentarea s au scolirea la care te ai referit au si ele un rol foarte bine definit .
Un lucru este cert: aceasta lucrare nu se executa dupa ureche si fara responsabilitati ! de altfel zicala aceea cu mustele , este valabila si la Regine si la .... unii studenti s au absolventi ! MULTI AU TERMINAT CU T R A I S T A !
Fişiere ataşate
cache_00000131679635f516.jpg
CRESTERE proprie din acest sezon prin transvarzare umeda ,
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde giovanni » 12 Sep 2011, 16:31

adycnst scrie:inca nu ai terminat cu subiectul asta!?...apropos, da ce nu iti este clar?...unde nu ai inteles?...

si pt smady o alta crestere din acest sezon
Fişiere ataşate
cache_0000013161cf757511.jpg
botca rupta este pt verificarea alimentari cu laptisor a cresteri respective
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde gica » 12 Sep 2011, 22:45

giovanni scrie:[si pt smady o alta crestere din acest sezon

Dedicatia este fara sens Giovani.
gica

Mesajde smady » 14 Sep 2011, 01:53

Buna seara
Dl adycnst eu unu nu dar dumneata ?

Domnilor dupa 6 pagini de dicutii a aparut acest domn giovanni care ne arata cam ce are dumnealui ( de vanzare sau nu ) daca mai spune si in ce zona a tarii face treaba asta si cam de cat timp si pe ce rasa lucreaza ar fi perfect . Asta era ce vroiam eu sa fie . E chiar greu sa mergem si sa dezvoltam cum ar fi mai bine pe aceasta linie ?

PS dl gica ironia nu cred ca are sens aici si nici postari ca anterioara , apropo nu a murit nici unroi din 90 (total ) , sper sa va conttrazic si la primavara .

Numai bine
smady

Mesajde Dila Daniel » 14 Sep 2011, 08:36

smady scrie:...Domnilor dupa 6 pagini de dicutii a aparut acest domn giovanni care ne arata cam ce are dumnealui ( de vanzare sau nu ) daca mai spune si in ce zona a tarii face treaba asta si cam de cat timp si pe ce rasa lucreaza ar fi perfect . Asta era ce vroiam eu sa fie . E chiar greu sa mergem si sa dezvoltam cum ar fi mai bine pe aceasta linie ?...

http://stuparitul.3xforum.ro/post/7770/1/giovanni_/
pe forumul vechi(ajutat de functia cauta),gasesti mai multe postari ale lui Giovanni.Poate acum este prins cu treburi si nu posteaza.M-am gandit ca pana o face...te ajuta ce s-a scris.
Nu interpreta gresit aceasta postare,chiar ma gandesc ca te ajuta pana vine el cu detalii(giovanni)!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Badea. claudian » 14 Sep 2011, 21:00

Si ca o cmpletare pot spune ca DL. GIOVANI este unul dintre cei mai buni crescatori de matci din OLTENIA om cu experienta in domeniu si cu state vechi in apicultura .... mari patroni de la fermele apicole din Italia au numai cuvinte de lauda despre giovani .... si asta no spune dumnealui o spun apicultori romani care au venit la lucru dupa plecarea lui
Badea. claudian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la NEURONU` ZAMBARET