Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde kiloz » 02 Ian 2013, 21:53

Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde viorel55 » 02 Ian 2013, 22:18

http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/cla ... a_news.pdf

Recomandati si d-lui So-ri-pan sa citeasca continutul link-ului de mai sus si dupa aceea.....sa-mi ceara scuze.!!!
viorel55

Mesajde Dila Daniel » 03 Ian 2013, 00:01

viorel55 scrie:http://www.madr.ro/pages/raspunsuri/clarificari_legea_apiculturii_ziua_news.pdf

Recomandati si d-lui So-ri-pan sa citeasca continutul link-ului de mai sus si dupa aceea.....sa-mi ceara scuze.!!!

pai nu s-a facut asta in a patra postare din pagina anterioara? ;)
...bine,mai putin partea cu scuzele...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde feederman » 03 Ian 2013, 14:12

kiloz scrie:Citate din:
Si comentarii.

Cele cu rosu sunt comentarii?
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde octius B » 04 Ian 2013, 00:45

Nea Viorel, poate v-aduceti aminte. La Minister si Panait Sorin a fost propus pe lista de lucru si nu stiu de ce nu apare?
octius B

Mesajde octius B » 04 Ian 2013, 01:28

În privinţa disciplinei, celor mai sus scrise, aşa cum acest forum are un coordonator şi membrii care trebuie sa respecte nişte reguli, aşa şi apicultura trebuie dirijata.

Decizia acestei legi a fost luată de către Minister în urma sesizărilor făcute de către mai mulţi apicultori, telefonic sau bătând chiar la porţile acestei instituţii.
Ar trebuii să le fim recunoscători pentru faptul că ne-au dat posibilitatea de a venii cu propuneri şi completari şi nu au impus direct această lege.

In privinţa banilor. De unde atâta pasiune? Ne-au convenit măsurile pe care le-am accesat sau pe care vrem să le accesăm.
Si sincer, oricine deţine famili de albine nu le ţine degeaba!
octius B

Mesajde horia_ch » 04 Ian 2013, 09:35

octius B scrie: Ar trebuii să le fim recunoscători pentru faptul că ne-au dat posibilitatea de a venii cu propuneri şi completari şi nu au impus direct această lege.

Nu, domnule octius B, asta era... pe vremuri!
De nişte ani, destul de mulţi (2003, dacă bine ţin minte), există OBLIGAŢIA legiuitorului de a supune legile spre consultare şi dezbatere cetăţenilor şi reprezentanţilor lor şi de a da curs recomandărilor acestora.
Apropos, unde găsesc şi eu minutele întâlnirilor care au avut loc pentru această nouă lege? Există obligaţia, expres prevăzută de lege, ca aceste minute să fie făcute publice. Şi cine este persoana desemnată, din cadrul ministerului, care primeşte recomandările?
Ultima oară modificat de horia_ch pe 04 Ian 2013, 09:36, modificat 1 dată în total.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde proapi » 04 Ian 2013, 09:36

octius B scrie: Ar trebuii să le fim recunoscători pentru faptul că ne-au dat posibilitatea de a venii cu propuneri şi completari şi nu au impus direct această lege.

Aici e o mare problema de mentalitate de care majoritatea dintre noi credem ca este depasita.
proapi

Mesajde ioanpuiu » 04 Ian 2013, 12:46

octius B scrie:Decizia acestei legi a fost luată de către Minister în urma sesizărilor făcute de către mai mulţi apicultori, telefonic sau bătând chiar la porţile acestei instituţii.

:lol: :lol: :lol:
... şi proiectul în forma lui iniţială nu e altceva decît răspunsul la/sau rezolvarea doleanţelor acelor ("mai mulţi") apicultori.

Clasica fugă de responsabilitate: ... nu noi :!: "un grup de cetăţeni indignaţi"
- ce "otravă" eşti măi nea octius B ...
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde filip » 04 Ian 2013, 13:01

Problema sta astfel** Un grup de apicultori au dorit o lege prin care sa li se faca partie acolo unde le doreste sufletelul.Ori acum incep sa inteleaga ,daca legea iese asa cum au gandito sar putea sa nu mai aibe albine.Ori acum incepe pasarea responsabilitatilor.Indiferent cum iese legea unii apicultori aroganti vor trage consecinte in vara.Acum eu intreb** A meritat :?:
filip

Mesajde alt stupar » 04 Ian 2013, 13:10

ioanpuiu scrie:@ alt stupar
Nu zău ! ştii cine-i statul ?
Eu şi alţi aprox. 18 mil. de oameni cu albine sau fără albine.
Statul ăla de care vorbeşti, nu aduce bani de-acasă :lol:

(scuză-mi exprimarea dar uneori ... o cam meriţi)

Auzi Puiule.... dar pentru a acoperi prin reimpaduriri dezastrul forestier provocat de sacalii din industria lemnului... aduce statul bani de acasa sau tot aia 18 mil sunt buni de plata ?
Ce zici ? ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ioanpuiu » 04 Ian 2013, 14:16

Cea mai bună apărare ... e atacul.
Nu ? ;)

Eşti offtopic moderatorule ! (deschide un alt subiect şi îţi răspund)
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 04 Ian 2013, 22:46

pai si pe bune...postarea dvs.,la care el da replica este on? :roll:
...intrebare retorica.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde octius B » 04 Ian 2013, 22:52

Măi nea Ionică pui, dacă vrei să mă spovedesc la dumneata transmite-mi un nr. de telefon!
octius B

Mesajde nicus » 05 Ian 2013, 05:02

Domunule octius B, din cele 14 postari ale dumneavostra am remarcat urmatoarele:

1. Aratati un interes activ pentru acesta comunitate, in special de la aparitia noului proiect de lege. E bine si asa.
2. Desi sunteti pe lista celor desemnati de minister nu doriti dialog, cel putin nu aici pe forum, neraspunzand majoritatii intrebarilor adresate de colegi, insa fata de majoritatea celor din lista (care se pare nu are internet sau cunostinta de acest forum) recunosc, aveti plusul acestor postari.
3. Propuneti o intalnire la Caracal pe data de 3 ian 2013 care va avea loc pe data de 5 ian 2013. Ce anume sa insemne aceasta?
4. Va aprindeti prea usor pentru un lider si chiar jigniti un membru/apicultor. Va rog sa l reprezentati si pe acesta sau pe cei din aceeasi categorie, cred ca sunt cei mai multi.

Din afirmatiile facute:

A. "Decizia acestei legi a fost luată de către Minister în urma sesizărilor făcute de către mai mulţi apicultori, telefonic sau bătând chiar la porţile acestei instituţii." Afirmatia dumneavoastra nu este demonstrata cu nimic, iar cand nu demonstrezi o afirmatie poti ascunde un adevar.
B. "Apicultorule, vrei albine? vrei miere? vrei bani? faci pastoral? RESPECTĂ REGULI !" Respecta regulile cui??? Ale celor care au dat definitiile in proiectul de lege?? Chiar apicultorii sa fie asa de naivi??
C. Eu pe acest PUI l as pune sigur in comisie.Sigur, in acest moment are credibilitate mult mai mare ca dvs .Sigur, a aratat transparenta prin postari.

Va rog sa raspundeti intrebarilor serioase ce v au fost puse aici si pe care le ati tratat cu indiferenta, ceea ce nu ati putut sa faceti in cazul unei "anumite" afirmatii.
SPER sa aveti energie sa continuati, transparent.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde ioanpuiu » 05 Ian 2013, 13:30

Este pentru prima dată cînd un Minister aproape că mă înduioşează.

Simţitor din cale-afară la nevoile apicultorilor, ministerul "ia decizia acestei legi"
Recte ce ? :roll: zice ceva de genul: să fie lege ! sau lumină ... în lege ? sau o redactează el ?
Atît de înţelegător şi săritor încît nu umblă cu oblojeli la legea în vigoare, hotărăşte că aceasta nu mai corespunde cel puţin 30% şi purcede la elaborarea uneia noi, dar cu o voinţă şi hotărîre care-i surprinde pînă şi pe acei petiţionari.

Mesajul tău dragă octius B este "o capo d'opera:
"Ar trebuii să le fim recunoscători pentru faptul că nu au impus direct această lege (adică, binele cu de-a sila :roll: ) şi ne-au dat posibilitatea de a venii cu propuneri şi completari ."
Opinia mea e asta:
Ministerul ar trebui să ne fie recunoscător pentru că l-am împiedicat să împingă în parlament o lege depletită şi nespălată şi să-şi demonstreze astfel "competenţa"

Luăm un exemplu din textul proiectului:

Capitolul II : Drepturile apicultorilor:
Art. 4. Apicultorii pot înfiinţa ferme de elită sau ferme de multiplicare a materialului genetic, conform legislaţiei în domeniu.

1 - Se stabileşte prin lege că apicultorii "pot" .
Oare pot toţi ? ... dacă unii nu pot ? vor vedea ei care pot şi care se vor încadra în condiţiile şi exigenţele impuse de Agaenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie dar, dacă legea asta (viitoare) tot vorbeşte de nişte drepturi ale apicultorilor, atunci s-o facă cu toată gura:
Art.4. Orice apicultor are dreptul să înfiinţeze ......
(dar legea ar putea da acelaşi drept unei persoane care nu este apicultor, un investitor spre exemplu)
2 - "conform legislaţiei în domeniu" spune acest art.4. dar care legislaţie dacă această lege o va abroga pe cea în vigoare ?
3 - "ferme elită sau ferme de multiplicare" se spune tot aici, dar asta implică selecţie, ameliorare şi reproducţie.

Şi-atunci ...
CAPITOLUL IV: Ameliorarea familiilor de albine care vorbeşte despre
"Formele asociative apicole, legal constituite, care aplică programe de ameliorare,/........../ în vederea înfiinţării şi autorizării stupinelor de elită sau de multiplicare prin lucrari de ameliorare, reproducţie şi selecţie."
... acest capitol IV ce este ?
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA