Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mai este de actualitate?

Mesajde horia_ch » 04 Ian 2013, 13:02

" Fac ce vreau, dar ŞTIU ce fac!" Acest "ŞTIU" este singurul care ne deosebeşte de alte orătănii. Diferenţele apar între indivizi tocmai la acest cuvânt. Fiecare "ŞTIE" lucruri diferite.
Până una-alta eu fac ce vreau, dar ştiu ce fac.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Mircea_63 » 04 Ian 2013, 13:09

Pictore! Din punctul de vedere al religiei...CLAR, e socotit pacat! Dar numai in afara casatoriei.

Omeneste...actul e cat se poate de firesc. Toti facem actul...inclusiv stramosii. Problema e infidelitatea.

Mai este aspectul dinaintea casatoriei, ceea ce exclude infidelitatea. Un fel infidelitate anticipata? ;)

Cum priveste religia acest lucru...stim cu totii. Cum o abordam prin prisma omului?
Inaintea casatoriei... e cu dichis! Ma refer doar la aceea din afara unui cuplu cu vise de viitor, altfel, la urma urmei, daca au "copii" planuri serioase, e mai bine sa "se cunoasca".

Recunosc ca in privinta asta sunt cu doua fete -cum bine ma caracteriza cineva :lol:
Ca tata de baiat...ehei, baiatul tatii, numa sa ai grija la boli si la sarcini nedorite, in rest...fii barbat si nu o fa impotriva dorintei ei si bineinteles...sa fie cu o femeie.

Daca as avea o fatuca...vin cu cealalta fata. N-as fi impotriva, dar sa stiu ca e baiat serios si cu ganduri de viitor. Daca n-o fi sa fie, asta e, dar mi-ar displace sa zboare din floare in floare.
Nu e drept dpdv al egalitatii intre sexe, dar asa simt!

Cat priveste fidelitate intr-un cuplu...Oficial, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Cu toate astea exista un adevarat folclor din care stim cat de rare sunt cazurile de fidelitate absoluta.
Eu personal nu ii condamn pe cei sau cele care au astfel de accidente -ii inteleg si nu ii judec.
Si aici sunt tot cu doua fete :? Daca ar fi vorba de mine...m-as intelege. Daca ar fi vorba de EA, as sari de c*r in sus. Evident ca nu e corect! Asa e firea omului.

Daca tot stau asa lucrurile, mai degraba ii condamn pe idiotii care nu stiu sa faca acest lucru cu maxima discretie -daca tot ii manca asa tare- si pe idiotii care isi destrama familiile pentru acest lucru. Sunt extrem de familist!

Nu vreau sa deturnez subiectul, dar ma intreb: daca omul casatorit si care are un partener ok -adica n-are ce sa-i bage de vina- intalneste femeia/barbatul vietii lui, se cuvine sa rupa casatoria pentru a-si continua viata impreuna cu celalalt partener?

Da...pe motiv ca o singura viata ai si sansa de a-ti intalni adevarata jumatate e infima. Poti spune ca n-ai voie sa ratezi aceasta sansa.
Nu...pe motiv ca nu-ti poti construi fericirea pe durerea altuia. Nu te va urmari sentimentul de vinovatie pentru durerea produsa?

Omul nu poate sa judece astfel de lucruri! Eu cel putin, nu pot. As fi curios cum vad altii!?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde peterneamt » 04 Ian 2013, 13:15

Distracţia costă, dar problema este să fi conştient cât te poate costa şi dacă eşti dispus să plăteşti, fără să motivezi că nu ai ştiut încercând să dai vina pe altul. ;)
peterneamt

Mesajde Ioan Guist » 04 Ian 2013, 14:35

Cand trecem strada, o trecem pe zebra.Lege! acolo suntem ..."acoperiti".In afara acestei legi exista un risc major.Fiecare face ce vrea.Dar sa fie constient ca o "scurtatura" se plateste uneori (todeauna ) cu varf si indesat.
Cand vrem sa mancam, muncim - cumparam - gatim.Lege! restul e furt.Se plateste in fata societatii.Deocamdata. :)
etc etc .
Cand vrem sa ne implinim nevoile sexuale se cheama ca exista o lege (constiinta, sentiment, religie,etc )ce ne diferntiaza de animal. Incalcarea acestei legi se pedepseste atat fizic (dependenta) cat si sufleteste prin ranile produse in jur. Amestecarea religiei in acest sector nu e obligatorie.Dar daca tot e sa dam vina pe cineva de ce sa nu o facem pe ...religie.Ca asta duce multe.Cel mai bine ar fi sa mergem direct la tinta.Adica sa-l acuzam pe Isus.Ca El a venit cu strictetea ca..."nici macar cu gandul".Restul religiilor sunt mult mai nuantate.Cei ce nu accepta (vor sa fie stearsa) aceasta...lege data de Cristos, sa se dezica de titulatura de Crestin.Si sa fie ...orice altceva.Si atunci ...free la ...putut.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 04 Ian 2013, 15:12

cristi_vidican scrie:
Cristian IONITA scrie: am si eu o curiozitate .... dupa tine ... femeia vrea sau nu sex?

Aici lucrurile sunt complicate rău. O să-ți răspund indirect. A apărut în America o carte - Tot ce știu bărbații despre femei. Cartea are 167de pagini. Când o deschizi, vei vedea 167 de pagini albe, fără nici o literă. Cartea a fost tradusă și în românește.
http://www.librariaeminescu.ro/isbn/973 ... spre-femei
Să revenim la subiect. Depinde de femeie. Unele vor mai rău ca bărbații, majoritatea mai puțin, chiar deloc sau foarte rar.
În general, femeia nu vrea sex, ea vrea să facă dragoste, lucru care e fundamental diferit, chiar dacă are și asemănări pe alocuri
Un video despre diferenta dintre om si animal
http://alfaomega.tv/mediacenter/player/ ... z2Gwoem4zb

Eu vă las că tre să mă culc. Mâine mă așteaptă circularul. Același cu cel care mi-a ascuțit degetul. Și trebuie să fiu odihnit.
e o provocare și pentru mine discuția asta.

Despre femei nici macar femeile nu stiu prea multe .... daramite barbatii .... insa nici nu trebuie sa stie mult .... e suficient sa stim ceea ce e important .... si in afara de preceptele religioase mai mult sau mai putin habotnice se stie ca si femeile au nevoie de sex .... e drept ca in forme, perioade si intensitati poate diferite de ale barbatilor .... dar "necesitatea" acesata exista. Faptul ca de 2000 de ani diversele religii ne provaduiesc ca nu ar fi asa are prea putina legatura cu realitatea .... poate sa cante si descante si popa si profetul cat doresc .... realitatea este ca oamenii (barbati si femei) au facut si or sa faca sex .... iar acesta este un aspect fundament al vietii si mai ales al relatiilor sociale .... omul este o fiinta sociala .... iar sex-ul este un mod de exprimare a acestui lucru.

Care o fi diferenta asta fundamentala dintre dragoste si sex? .... dupa mine sunt lucruri absolut complementare .... dar aici este intradevar mult de discutat

Ioan Guist scrie:Avem barbati.Avem femeii.Avem omenire.
Sa scoatem tot ce este lege sau cutuma din mintea lor.Sa scoatem tot ce este acceptat ca si moral. Orice "opreliste" a imaginatiei sau a impulsului.Ce vom avea?
Vom avea tot ce va trece voua (noua) prin cap.Absolut tot.Cel mai negru gand.Negrul absolut.Cel mai provocator vis sau dorinta absconsa .Atat hetero cat si homo sau pedo-necro-zoo fil.Asta din punct de vedere sexual.Celalalte aspecte ale ..."dezumanului "fiind ...pe alte subiecte.
Mici pasaje din ce s-ar putea intampla , au fost prin razboaie razmerite sau vid de autoritate in istoria umanitatii.
Si da, nu ma asteptam sa fiu in "ton cu moda".

....

aici cu scuzele de rigoare te rog sa-mi permiti sa-ti spun ca esti in eroare .... legile si cutumele nu sunt un scop in sine .... ci au menirea sa ne ajute sa traim in societate .... de aceea se si schimba si modifica in functie de evolutia societatii .... ceea ce era legal ieri este ilegal azi ... si cine stie .... poate va fi legal maine .... totul tine de interesele de moment ale societatii ....
Dintodeauna omenirea a evoluat atat timp cat legile su fost respectate si aplicate in "spirit" si a dat inapoi atunci cand au fost aplicate in "litera" lor.

Fara legi si cutume nu inseamna deloc negru sau vid .... intodeauna ramane ratiunea .... bineinteles insa ca nu prea mai foloseste daca te-ai lasat dus de val si sub ideea ca nu ai nevoie de ea te-ai lasat condus de legile si cutumele altora si ti-ai refuzat propria ratiune.

ANITEI scrie:
Cristian IONITA scrie::)

in lumea reala foarte multe casnicii sunt salvate de sex-ul in afara casatoriei ....

Pe ce te bazezi cand repeti afirmatia de mai sus? Expresia "foarte multe" cat la suta e?

din pacate nu am o statistica .... dar dintre cunoscutii mei .... de aproximativ aceeasi varsta cam 40% sunt divortati (majoritatea au cam 10 ani de la prima casatorie) .... iar dintre ceilalti cam 30% au avut (si multi inca au) relatii extraconjugale, vorbesc atat de catre barbati cat si despre femei.
Sunt multe de discutat referitor la acest aspect ... concluzia trasa de mine este ca fac parte cam din ultimul esalon in care casatoria se facea pe cu totul alte considerente decat cele care ar trebui (majoritatea celor divortati au fost "cuplu" de prin liceu - in perioada 15-25 de ani omul isi schimba foarte mult mentalitatea).

Florin Dobre scrie: ....
p.s. Sunt exemple in natura de specii care isi aleg partenerii pe viata. ;)

da ... dar sunt rare .... si multe pe cale de disparitie

horia_ch scrie:" Fac ce vreau, dar ŞTIU ce fac!" Acest "ŞTIU" este singurul care ne deosebeşte de alte orătănii. Diferenţele apar între indivizi tocmai la acest cuvânt. Fiecare "ŞTIE" lucruri diferite.
Până una-alta eu fac ce vreau, dar ştiu ce fac.

imi permit ca ar mai trebui adaugat si: "stiu cu cine fac" :D
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 04 Ian 2013, 15:28, modificat de 4 ori în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 04 Ian 2013, 15:24

Ioan Guist scrie: Amestecarea religiei in acest sector nu e obligatorie.Dar daca tot e sa dam vina pe cineva de ce sa nu o facem pe ...religie.Ca asta duce multe.Cel mai bine ar fi sa mergem direct la tinta.Adica sa-l acuzam pe Isus..Cei ce nu accepta (vor sa fie stearsa) aceasta...lege data de Cristos, sa se dezica de titulatura de Crestin.Si sa fie ...orice altceva.Si atunci ...free la ...putut.

Ioane, din punctul asta de vedere ai perfecta dreptate!

Totusi, cei care analizeaza problema si din alte puncte de vedere, nu cred ca neaparat condamna cu ceva religia. Poti privi problema -incercand sa faci abstractie cat de cat de religie- si analiza din punct de vedere moral, social, psihologic sau antroposofic.

EVIDENT ca nimeni nu se poate detasa complet. Una e sa vorbim despre -sa zicem- femei si alta e sa vorbim despre femeia MEA. Nu m-as putea detasa complet. Asa si cu religia! Orice ai face, nu poti uita de D-zeu, daca crezi in El.

Una peste alta, e cu atat mai interesant din punct de vedere intelectual sa vedem subiectul din mai multe puncte de vedere.
Desigur, pentru un om credincios exista un singur punct de vedere: Cristos!

Ferice de cei ce cred! Ii invidiez. Daca vezi in cele scrise fie si cea mai mica umbra de ironie, te asigur ca te inseli. Poate mai degraba de amaraciune.

E minunat sa ai raspunsul la toate si raspunsul acesta este Iisus. Recunosc, credinta mea e atat de mica incat o pot numi mai degraba speranta. Speranta ca poate totusi...desi mie nu mi-ar folosi la nimic -nefiind credicios ci mai degraba "sperancios" :? , dar ar fi minunat pentru cei care cred.

Oricum e minunat pentru ei. Au si raspunsuri si nu sunt singuri. Ceilalti avem doar intrebari si solitudine.
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 04 Ian 2013, 15:39

Ioan Guist scrie:Cand trecem strada, o trecem pe zebra.Lege! acolo suntem ..."acoperiti".In afara acestei legi exista un risc major.Fiecare face ce vrea.Dar sa fie constient ca o "scurtatura" se plateste uneori (todeauna ) cu varf si indesat.
Cand vrem sa mancam, muncim - cumparam - gatim.Lege! restul e furt.Se plateste in fata societatii.Deocamdata. :)
etc etc .
Cand vrem sa ne implinim nevoile sexuale se cheama ca exista o lege (constiinta, sentiment, religie,etc )ce ne diferntiaza de animal. Incalcarea acestei legi se pedepseste atat fizic (dependenta) cat si sufleteste prin ranile produse in jur. Amestecarea religiei in acest sector nu e obligatorie.Dar daca tot e sa dam vina pe cineva de ce sa nu o facem pe ...religie.Ca asta duce multe.Cel mai bine ar fi sa mergem direct la tinta.Adica sa-l acuzam pe Isus.Ca El a venit cu strictetea ca..."nici macar cu gandul".Restul religiilor sunt mult mai nuantate.Cei ce nu accepta (vor sa fie stearsa) aceasta...lege data de Cristos, sa se dezica de titulatura de Crestin.Si sa fie ...orice altceva.Si atunci ...free la ...putut.

Cum spuneam mai sus .... hai sa nu lasam ratiunea de izbeliste .... doar asa ca suntem acoperiti de LEGE

eu traversez strada pe zebra .... dar INTODEAUNA ma si asigur .... si nu traversez decat daca nu trec masini sau sunt sigur ca soferul ma vede si ca va opri ....
cred eu ca e mai "major" riscul sa ma arunc cu capul inainte si sa ma las in voia lui Doamne Doamne si a franelor de la masini decat sa-mi folosesc un pic creierul si ochii si sa ma asigur EU de riscuri.
Nu cred ca e cazul sa acuzam pe nimeni, (cu atat mai mult pe Isus) dar nu-ti trebuie musai ochelari ca sa vezi ca una se scrie si se spune si alta se practica .... e foarte interesant de vazut lista amantelor papilor de-a lungul intregii perioade crestine .... sau in general rolul preotului in comunitate cu privire la acest aspect .... al relatiilor sexuale :)

revenind la treaba cu fetele ..... nu m-am lamurit oare cum o fi mai bine .... sa se marite inainte sau dupa studii? ..... ca banuiesc ca nu intra in discutie faptul sa renunte la studii
poate acum 100 de ani cand femeile nu-si aveau alt destin in societate decat sa fie casnice nu era musai o problema sa se marite imediat ce devin mature sexual .... dar acum ... in conditiile si rigorile societatii de azi trec in medie 10 ani de la maturitatea sexuala si casatorie .... oare acesti 10 ani de "lipsa" nu or avea efecte? Ca tot suntem stupari .... oare matca care din diferite conditii nu iese la imperecheat timp 2 luni de la eclozionare o mai face mult purici prin aceea familie? .... de ce la om sa fie altfel?
Cristian IONITA

Mesajde Florin Dobre » 04 Ian 2013, 15:51

Cred ca indiferent ca esti crestin, musulman, budist sau chiar ateu, regula care ar trebui sa ne guverneze pe toti este cea a bunului simt, conform proverbului Ce tie nu-ti place, altuia nu face. Eu sunt crestin prin nastere si apartenenta la spatiul geografic in care m-am nascut, nu sunt un practicant. Dar am avut ocazia sa vad practicanti si pastori care, imediat ce depaseau incinta bisericii, deveneau aceiasi oameni supusi interesului personal. Vorba ceea: Sa faci ce zice popa nu ce face popa.
Omul este inzestrat cu capacitatea de a gandi abstract si a face diferenta intre bine si rau. Insa societatea in care oamenii vor trai in armonie este una utopica sau departe de a fi realizabila in viitorul apropiat. Ceva similar a incercat comunismul dar s-a dovedit a fi un esec. Nici nu cred ca ar fi capabil omul sa renunte la interesele sale marunte pentru binele general. Poate daca vom fi modificati genetic intr-o etapa viitoare.

Ai dreptate nea pupe in ce priveste vina. E o regula bine stiuta, nu numai la romani: Daca ai o problema si ai pe cine da vina, problema e rezolvata.

Ma raliez celor spuse de Mircea_63...imi doresc si eu sa pot crede neconditionat in ceva si astfel sa-mi asigur linistea interioara. Dar cand vad cate netrebnicii s-au facut si se fac in numele religiei, singura optiune imi ramane sa cred in ceva, acolo in interiorul sufletului meu. Ar fi de neconceput ca lucrurile sa fie lasate la voia intamplarii si sa nu fie ceva care sa tina fraiele, dar mintea omenesca e incapabila sa dea momentan o explicatie...cred ca suntem limitati de bagajul genetic.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 04 Ian 2013, 17:37

Sper sa avem o insiruire de monologuri... , dialogul pe asemenea teme ,sensibile, nu-i constructiv _____ nu ma intereseaza cum credeti ca..,ci cum facem .
Amestecul religiei in asemenea discutie este cel putin gresit .
Sunt mai multe femei decat barbati ; in ultimul secol femeia luptand pt emancipare a adancit si mai mult acest ''decalaj'' ...rezolvarea e departe .
Care este asemanarea intre cimpanzei si gorile (feline si tauri ) ?, sunt mamifere/primate/traiesc in grupuri sociale/...
Deosebirea (grosier ):Gorila traieste intr-o ginta PATRIARHALA.../mascul dominant=testicule mici !?(muschi/sau LEGEA)
____________________Cimpanzeul- ginta MATRIARHALA.../masculi cu testicule mari=cine poate oase roade .
OMUL a trecut si el prin pater/mater ....ignorand ultima perioada cand femeia (militar/schimbul 3 ... )se vrea barbat, barbatul e de trei feluri :
1-testosteron = formula 1
2-//- =masina de familie
3-//- =DACIA
Cand ai bijuteriile de F1 ''te ia taras cu frana trasa '',poti sa-l legi cu usturoi/blesteme....
Aia cu masini de familie fac pe virtuosii.. da cu ochii pe gaina vecinului , cand nu ajungi la struguri sunt acri .
Cand ai dacia ... stai pe net/pustoaica de 16 ani e vinovata nu profu' de sport/vorbe de duh si multe bale scarboase ascunse ,de regula ,sub infatisari nevinovate .
Restul maculatura .
nae

Mesajde modigliani » 04 Ian 2013, 17:42

Discutia asta scapa , vrand-nevrand , inspre doua aspecte total diferite :
- sexul in sine , ca act procreativ ,
- relatiile intime si loialitatea intr-o casnicie .

Dar indiferent despre care-am vorbi acum ..... niciuna dintre cele doua categorii n-as pune-o sub "steagul" bisericii , ai unei religii anume , si - fara sa fiu blasfemiator - nici macar sub a mantuitorului ..... Asta e , asta-i adevaru' , lumea si-o "trage" ( indiferent ca-ntr-un cuplu sau ocazional ) de multe milenii inainte sa se vorbeasca despre Dumnezeu , casatorie , biserica , etc .

Repet si insist , este un act ce tine de instinctiv si ancestral . Personal nu consider ca ai nevoie de biserica sa-ti impuna loialitatea , ci de-un partener fata de care sa simti asta din suflet ! Sunt cupluri pe lumea asta "ne duse in biserica" mai legate si cu o morala conjugala mult mai "smechera" decat a unor cupluri ce-au pasit impreuna in biserica .

..........................................................

Pe bune , de fapt despre ce vorbim aici ?
modigliani

Mesajde modigliani » 04 Ian 2013, 17:52

Florin Dobre scrie:Treaba cu sexul inafara casatoriei e foarte simpla. Daca ai ce-ti trebuie acasa , nu mai cauti in alta parte...

"Scurt-pe-doi" ! PUNCT , si sa traiesti nene ! ..... Sa mor io de n-ai zis TOT !

Iata si-un articol ce l-am citit acum pe yahoo news ( fara legatura cu subiectul nostru , mai putin fraza bolduita )

.......................................................................................

"Sergiu Nicolaescu mărturisea în 2010 că ar avea un copil nelegitim cu „o fată foarte frumoasă‟ pe nume Roxana, care a dispărut după ce s-a iubit cu marele regizor.

În pofida diverselor relaţii, regizorul a rămas cu un mare regret: nu a avut copii. „Pentru mine n-a existat altceva în viaţă decât filmul. Am reuşit în film, n-am reuşit în viaţa personală‟, declara maestrul în anul 2002. Cu toate acestea, regizorul mărturisea în 2010 că ar avea un copil nelegitim.

„A fost la un moment dat o fată foarte frumoasa, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte. Am trăit împreună o perioadă, evident, doar ca amanţi, şi apoi a dispărut. Am căutat-o peste tot. Nimic. Am aflat ulterior că a plecat din ţară şi că a născut. Planul ei a fost să facă un copil cu mine, (fără falsă modestie, atunci eram frumos) şi să îl crească cu soţul ei. I-am respectat alegerea, într-un fel m-a flatat, dar m-a şi durut. Nu l-am căutat, însă, niciodată, n-am vrut să distrug viaţa nimănui. Iar acum e prea târziu, n-aş mai putea recupera nimic”, se destăinuia maestrul acum trei ani.

Cu toate acestea, Sergiu Nicolaescu a mărturisit că şi-ar fi dorit să aibă mulţi copii. „Mi-ar fi plăcut să am 5-6 copii, mă rog... n-am avut... Am o mare admiraţie faţă de familiile care au făcut şi au crescut copii. Nu am căutat să mă realizez printr-o dragoste mare. Câţi bărbaţi pot afirma că au întâlnit dragostea vieţii lor? Îndrăgosteala e una, iubirea, cu totul altceva. Iubirea nu-i distracţie şi nici voluptate, ci un angajament statornic“, a dezvăluit regizorul la vremea respectivă.
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 04 Ian 2013, 18:17

cornelioandanciu scrie:Pai era de asteptat sa apara ceva copii pe urma maestrului, Dumnezeu sa-l ierte.Curvele nu au rusine!

cine si de ce e curva?
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 04 Ian 2013, 18:17

cornelioandanciu scrie:Pai era de asteptat sa apara ceva copii pe urma maestrului, Dumnezeu sa-l ierte.Curvele nu au rusine!

Iarta-ma , gresesti ..... "Curva" aia s-a dovedit pana acum de-o discretie absoluta ( si am senzatia ca asa vor ramane lucrurile si de-aici incolo ). El este cel ce-o evoca! Atat pe aceasta, relatia ce-au avut-o, cat si pe copilul lor.
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 04 Ian 2013, 18:37

modigliani scrie:Pai era de asteptat sa apara ceva copii pe urma maestrului, Dumnezeu sa-l ierte.Curvele nu au rusine!

CURVA, e un cuvant folosit cu extrem de mare usurinta!

Nu stiu vre-un compliment mai mare pentru un barbat, din partea unei femei, decat acela de a-i spune ca vrea un copil de la el. Nu cu el ci de la el.

Sa-ti spuna sau sa faca asa ceva o femeie...e inaltator pentru ea si magulitor pentru un barbat.

Curvele o fac pentru foloase materiale. Aici nu a aparut nimeni care sa ceara asa ceva! Chiar daca ar aparea cineva care vrea sa-i poarte numele mai departe si sa-l recunoasca de tata si tot nu e nimic de blamat. Abia cand vin oarece cereri materiale se mai poate interpreta, iar atunci tot nu putem noi spune ce drept si ce nu!

Ei stiu ce a fost intre ei!
Mircea_63

Mesajde Ruben » 04 Ian 2013, 19:32

Ioan Guist scrie:Cand trecem strada, o trecem pe zebra.Lege! acolo suntem ..."acoperiti".In afara acestei legi exista un risc major.Fiecare face ce vrea.Dar sa fie constient ca o "scurtatura" se plateste uneori (todeauna ) cu varf si indesat.
etc etc .

La multi ani, Pupe!

Io o iau de la sfarsit ;) . Din punct de vedere crestin, frumusetea cea mai mare a casatoriei se afla in Taina Casatoriei accentuata de ritul cresin ortodox, dar prezenta in tot crestinismul. Conform credintei crestine, prin ritualul casatoriei, cei doi devin un singur trup, sunt uniti spiritual de Dumnezeu, iar ce leaga Dumnezeu, omul sa nu desparta.

In context crestin, iubirea legata la Altar dainuie o viata. Prin urmare, credinciosul, pastrat de harul divin(in cazul credintelor protestante) sau de harul Tainei Cununiei(in cazul credintei ortodoxe), isi va iubi sotia pana la sfarsitul vietii. De aici curge, firesc, monogamia netulburata pana la adanci batraneti.

In realitate insa, observam ca procentul de fidelitate in biserici este asemanator celui din afara lui. Rezulta ca Taina Cununiei nu functioneaza.

Pe de alta parte, eu-personal-si multi altii sunt legat de sotia mea prin iubire cu toate ca nu mai ader la crezuri religioase. Sunt langa ea pentru ca o iubesc. Daca nu as iubi-o, ar avea rost sa imi distrug viata de dragul unor reguli "morale", exterioare? Aceasta a fost/este drama unei sumedenii de oameni credinciosi. Stau impreuna nu pentru ca se iubesc, ci pentru ca il "iubesc" pe Dumnezeu. Una peste alta, pentru mine nu este "free la putut" :)

Ca daca ar fi sa ne luam dupa legi si precepte, uite aici una:

Deuteronom, cap. 25:

Prov 12.10; 1Cor 9.9; 1Tim 5.18;
5 Când fraţii vor locui împreună, şi unul din ei va muri fără să lase copii, nevasta mortului să nu se mărite afară cu un străin, ci cumnatul ei să se ducă la ea, s-o ia de nevastă şi să se însoare cu ea ca cumnat.
Mat 22.24; Marc 12.19; Luc 20.28;
6 Întâiul născut, pe care-l va naşte, să moştenească pe fratele cel mort şi să-i poarte numele, pentru ca numele acesta să nu fie şters din Israel.
Gen 38.9; Rut 4.10;
7 Dacă omul acesta nu vrea să ia pe cumnata sa, ea să se suie la poarta cetăţii, la bătrâni, şi să spună: „Cumnatul meu nu vrea să ridice în Israel numele fratelui său, nu vrea să mă ia de nevastă după dreptul de cumnat.”
Rut 4.1-2;
8 Bătrânii cetăţii să-l cheme şi să-i vorbească. Dacă el stăruie şi zice: „Nu vreau s-o iau,”
Rut 4.6;
9 atunci cumnata sa să se apropie de el în faţa bătrânilor, să-i scoată încălţămintea din picior şi să-l scuipe în faţă. Şi, luând cuvântul, să zică: „Aşa să se facă omului care nu voieşte să ridice casa fratelui său.”
Rut 4.7; Rut 4.11;
10 Şi casa lui se va numi în Israel „casa celui descălţat.”
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde cypryx » 04 Ian 2013, 21:58

in dragoste si'n razboi toate sunt permise,,,,daca i placere din ambele parti placere sa fie daca nu e ,,,,, infractiunee :D ,,
dar totul cu masura si cu chibzuinta mare .
mai sunt apoi cutumele si tabuuurile,,,
no acum tac ,sa nu par ipocrit,,,

fiti minti deschise dar chibzuite,

toate sunt permise in razboi si dragoste
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE