Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cât costă un deget tăiat?

Mesajde cristi_vidican » 03 Ian 2013, 23:04

Iata si spetezele superioare

Si hofmanul la rame. Ideea asta m-a ajutat enorm la rame.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde danielM » 04 Ian 2013, 23:35

ovidiu_78 scrie:Azi mi-am facut si asa ceva,e bun ca nu mai ramane locul acela mare dinte panza si insertie,si asa nu mai e pericol sa prinda bucati mici

Da si eu am schimbat partea aceia de plastic cu o piesa dintr-un fel de placaj din lemnstratificat, numai ca si acesta , nevoit sa-l fac subtire, din cauza vibratiilor a inceput sa cam crape. Ma gandesc ca, daca as pune o tabla de aluminiu la grosimea necesara, aluminiu fiind moale nu cred ca ar afecta vidia dac ar ajunge coltii de la panza in ea. Tu ce zici?
Ce circular ai? Eu am Makita.
danielM

Mesajde danielM » 04 Ian 2013, 23:37

Cristi V. cu ce scule ( marci) lucrezi acolo , in special abrichtu?
danielM

Mesajde ovidiu_78 » 05 Ian 2013, 00:05

danielM scrie:Da si eu am schimbat partea aceia de plastic cu o piesa dintr-un fel de placaj din lemnstratificat, numai ca si acesta , nevoit sa-l fac subtire, din cauza vibratiilor a inceput sa cam crape. Ma gandesc ca, daca as pune o tabla de aluminiu la grosimea necesara, aluminiu fiind moale nu cred ca ar afecta vidia dac ar ajunge coltii de la panza in ea. Tu ce zici?
Ce circular ai? Eu am Makita.

Insertia ce am eu la circular nu e din plastic,e din fier,iar insertia ce am facut,e din esenta tare,stejar, si nu prea vad sa crape,ca are 11 mm grosime
Despre insrtia de aluminu...nu prea cred ca se poate prelucra asa de exact ca si lemnul,plus ca daca ai panze de diferite dimensiuni iti trebuie pt fiecare insertie anume,depinde ce lucri cu ele,nu am vazut inca pe net nicaieri,nici pe youtube ca cineva sa faca din aluminiu
Mai sunt firme in america care mai comercializeaza insertii din plastic pt anume modele,etc,dar....toti din lemn sau playwood folosesc
Eu am un bosch gts 10xc
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 06 Ian 2013, 16:17

danielM scrie:Cristi V. cu ce scule ( marci) lucrezi acolo , in special abrichtu?

Daniel,
nu sunt eu cel care lucrează în filme, ci David Nick. Aș vrea eu să am așa scule, sau mai mult, așa mână sigură.
cristi_vidican

Mesajde ovidiu_78 » 10 Ian 2013, 15:49

A sosit si grr ripper-ul,asa ca maine il incercam :))
Fişiere ataşate
image.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 10 Ian 2013, 16:27

Sunt curios cât e de eficient în muncă?
cristi_vidican

Mesajde ovidiu_78 » 10 Ian 2013, 17:42

Are un dvd in cutie,wow ce chestii sunt pe el,pt tot felul de aplicatii si idei
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 10 Ian 2013, 18:03

După modelul lui Matthias Wandle am reușit să-mi fa cu pendularul (doar el îmi era la îndemână) niște împingătoare.
Fişiere ataşate
IMG_9487a.jpg
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 10 Ian 2013, 18:06

După 23 de zile, degetul arată așa. Am învățat multe între timp și îmi vine să zic: s-a meritat, că au apărut la lumină tot felul de idei folositoare.
Fişiere ataşate
IMG_9490.JPG
cristi_vidican

Mesajde ovidiu_78 » 11 Ian 2013, 23:02

Uite o panza noua pt circularul meu,e subitre,e misto
Azi am reusit si am incercat grr ripper-ul....e incredibil ce poti face cu el,cit de usor functioneaza,ce siguranta ai cu el,m-a dat gata ce mai
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 11 Ian 2013, 23:07

Am facut si niste baghete 5mm x 5mm,se poate vedea ca la grr ripper si manerul e reglabil pt o stabilitate mai mare cind lucrezi la o piesa mai mica,plus are picior sustinere,etc...multe
Apoi....m-am apucat sa fac o masa pr freza,in locul acela gol ce e la circular,e un gol de 30,5 cm x 59,5cm
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 11 Ian 2013, 23:12

Nu am mai apucat sa ii fac ghodajul cu loc pt freza si aspirare...dar am si incercat-o sa vad cum merge la un faltz :))) merge bine,mai trebuie sa ii maresc si gaura la iesire freza si sa fac niste insertii diferite,doar atit am putut face azi
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde aliuta2000 » 12 Ian 2013, 09:43

Cristi.. nu sunt scurte cele facute de tine ??eu asa deduc din poza .
vezi ca tijele acelea de impingere a materialului au cam 500 mm lungime (iti spun pentru ca eu am primit una doar ca e neagra )
A.D.
aliuta2000

Mesajde cristi_vidican » 12 Ian 2013, 10:22

aliuta2000 scrie:Cristi.. nu sunt scurte cele facute de tine ??eu asa deduc din poza .
vezi ca tijele acelea de impingere a materialului au cam 500 mm lungime (iti spun pentru ca eu am primit una doar ca e neagra )

Nu știu încă cum funcționează în practică pt că nu le-am folosit. Am folosit ceva lung de vreo 40 de cm și părea ok. Era o sipcă de ramă, tăiată ca să pot să împing cu ea. Era ceva brut, de aceea mi-am făcut ceva mai potrivit. Dacă Matthias spune că sunt cele mai potrivite pentru el, mi se pare ok și le voi încerca. Lungimea celor puse de mine sunt de 30 cm.
cristi_vidican

Mesajde aliuta2000 » 12 Ian 2013, 20:13

modul de functionare e destul de simplu.
in V-ul acela din fata trebuie sprijinita o muchie (fie cea din spate , fie cea laterala )
de ce iti zic ca e bine mai lunga tija , pentru ca tu in mana ocupi cam cei 20Cm si raman doar 10 cm pana in pânza , si daca panza are inaltimea de taiere de 70mm atunci rămâne foarte puțin intre mana si pânza când împingi din spate
A.D.
aliuta2000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE