Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Seceta ne-a lasat fara nici un fel de cules

Mesajde iosca » 28 Aug 2011, 20:50

Sunt curios sa stiu ce surse de cules mai aveti in zona d-voastra. Probabil ca cei mai fericiti sunteti cei din zonele mai inalte, pt ca la noi la campie totul parca-i parjolit.
Seceta din zona ne-a lasat fara nici un fel de cules in aceasta perioada. De vreo 10-15 zile nu mai este nici urma de cules in zona noastra. Putina izma din fundurile de balti in care ne mai puneam ceva sperante s-a uscat si ea. Si cand ne amintim ca in alti ani extrageam cantitati frumoase de miere de izma din aceasta perioada.
Anul trecut a fost invers: datorita faptului ca apele din inundatii s-au retras prea tarziu sau deloc, izma n-a avut timp sa se dezvolte. Asta este, noi sa fim sanatosi si poate anul viitor va fi altfel
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Re: Seceta ne-a lasat fara nici un fel de cules

Mesajde liviu1965 » 28 Aug 2011, 20:57

Iosca, asta e...viata . Strangi din dinti si speri ca la anul.....
In zona Iasului e cat de cat bine. Chiar azi am fost in afara orasului si am vazut destula " buruiana " in floare , chiar si un lan de FS pusa mai tarziu.
Eu tot cred ca are sa fie o toamna lunga.

O seara buna
liviu1965

Mesajde csabio » 28 Aug 2011, 22:56

Va salut,
in zona mea,jud,Bihor Salard Santimreu lunea trecuta a trebuit sa scot din cuib 2-3 rame fiindca era cuibul blocat, vineri idem. Miere de culoarea uleiului uzat din masini si un miros interesant pentru mine neplacut. Tind sa cred ca e izma buna,in apropiere este un lac cu tufaris de vreo 25 ha. SE POATE LASA IN CUIB PENTRU IERNAT? De altfel situatia asemanatoare seceta cumplita.
Cu stima
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde Yojen » 29 Aug 2011, 07:12

la mine singura sursa de cules si cea mai buna din zona e hranitorul :), cum se termina cum se umple iar
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde IGI » 29 Aug 2011, 08:12

Yojen scrie:la mine singura sursa de cules si cea mai buna din zona e hranitorul :), cum se termina cum se umple iar

In zona Oradea (Biharia)....nu stiu de unde aduc, dar mierea e deschisa la culoare, aproape transparenta, cred ca tot de la hranitor.... :lol:
Acuma fara gluma, este cules, dar slabut. Si ceva polen de culori diferite aduc. Eu am in zona multa faneata, numai ca fara cate o ploita.......canci.
IGI

Mesajde ion marian » 30 Aug 2011, 21:53

Cătină de garduri
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cătină de garduri

Cătină de garduri
Clasificare ştiinţifică
Regn: Plantae
Încrengătură: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Ordin: Solanales
Familie: Solanaceae
Gen: Lycium
Specie: '' L. barbarum , L. chinense ''
Nume binomial
Lycium barbarum, Lycium chinense
(L.)
v • d • m
Cătina de garduri (Lycium barbarum, Lycium chinense) este numele comun a două specii foarte apropiate din genul Lycium. Mai este cunoscută şi sub numele de goji. Această plantă perenă lemnoasă face parte din familia Solanaceae.
Cuprins [ascunde]
1 Varietăţi Goji
2 Caracteristici
3 Origine şi arie de răspândire
4 Cultivare şi utilizare
5 Bibliografie
6 Legături externe
[modificare]Varietăţi Goji

Există două varietăţi de Goji:
Goji Chinezesc (Lycium Chinense)
Goji Tibetan (Lycium Barbarum)
[modificare]Caracteristici

Înăţimea acestui arbust poate atinge 2-4 m. Ramurile sale, deseori spinoase, atârnă arcuite şi poartă frunze lungi, lanceolate sau ovale, de culoare verde-gri. Ele au o lungime de 3-6 cm şi sunt fie singulare, dispuse alternativ opus, fie grupate în fascicule de până la trei.
Cătina de garduri înfloreşte din iunie până în august. Inflorescenţa este compusă dintr-una sau mai multe flori, liliachii sau violete, grupate pe un pedicel de 1-2 cm. Florile, a căror corolă de aproximativ de 8-10 mm prezintă cinci petale, au formă de pâlnie şi sunt hermafrodite.
Fructul cărnos, roşu sau portocaliu este o bacă, lunguiaţă sau ovoidă, de 1-2 cm. Perioada de maturaţie este din august până în noiembrie, în funcţie de climat. Fructele conţin 4-20 seminţe sferice, maronii, care sunt răspândite de păsări.
[modificare]Origine şi arie de răspândire

Nu se cunoaşte cu precizie originea cătinei de garduri, habitatul său natural se găseşte între Europa de sud-est şi Asia de sud-vest. Una din zonele specifice de răspândire este Ningxia din China, de unde Lycium s-a răspândit ca plantă de cultură în întreaga Asie, în Europa, America de nord, Africa de nord şi Australia respectiv Noua Zeelandă.
[modificare]Cultivare şi utilizare

În prezent planta este cultivată în multe regiuni ale lumii, însă numai în China este cultivată comercial.
Medicina tradiţională chinezească utilizează fructul de aproximativ 1900 de ani. Proprietăţile sale terapeutice erau cunoscute probabil şi mai devreme, după cum indică asocierea plantei în folclorul chinezesc cu primul împărat al Chinei, Shen Nung, părinte al agriculturii şi cunoscător al plantelor medicinale, care a trăit în jur de 2800 î.e.n.
De la începutul secolului 21 fructul cătinei de gard, sub numele comercial de goji, a cunoscut o apreciere şi cerere crescândă atât în S.U.A. cât şi în multe alte state dezvoltate. În curând a apărut şi o gamă foarte largă de produse de consum pe bază de goji, care sa alimenteze această cerere.
[modificare]

La mine in zona se gaseste un arbust ,GARDURARITA ii spune , care incepe inflorirea prin mai ,o tine asa toata vara si are o explozie florala la finele lui august ,inceput de septembrie, cind este vizitat intens de albine pentru nectar si polen,si se simte binisor la completarea rezervelor de iarna.
Se poate folosi ca si gard viu(are oarece ghimpi) formind un desis destul de greu de trecut .Ca o curiozitate, ii merge bine in anii secetosi cind vgeteaza bine si foarte bine ,si prost in anii ploiosi cind e pricajit si desfrunzit, vai de el.
Se inmulteste prin drajoni , acaparind treptat terenul din jur daca nu este tinut sub control.
Eu zic ca merita atentie .
ion marian

Mesajde cerbucerbilor » 30 Aug 2011, 22:39

salut! pune o poza cu gardul te rog
cerbucerbilor

Mesajde IGI » 31 Aug 2011, 00:12

IGI

Mesajde leopreda » 31 Aug 2011, 16:31

n-au ce sa gaseasca saracele acuma. dar floarea soarelui, ce culeg, boabele???
leopreda

Mesajde stroe » 31 Aug 2011, 18:33

Eu tot la campie am stupina (langa Dunare). Este suficienta flora spontana pentru nectar si polen. Am pus si sirop mai mult de forma. La ora asta caturile sunt aproape pline(3/4).
stroe

Mesajde dorindafi » 31 Aug 2011, 21:10

:mrgreen: parerea mea este urmatoarea:
atunci cand facetzi extractzie nu va uitatzi sa luatzi totul
dorindafi

Mesajde iosca » 01 Sep 2011, 00:45

:mrgreen: E bun sfatul tau Dorine ( tot respectul pt el), numa' ca nu-i vad noima (legatura)
Nu s-a plans nimeni (aici) de rezerve, ci de lipsa de cules, mai ales ca dupa floarea soarelui era multa izma care acum e toata uscata. Inclusiv pe malul baltilor, pana la 1 m de apa, totul este uscat, parca-i parjolit. Nivelul apei scade intr-una iar ce nu-i uscat e namol care azi e umed iar peste 3-4 zile e uscat, crapat si intarit ca piatra.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde dorindafi » 01 Sep 2011, 20:41

:mrgreen: salutare iosca
-izma uscata , totul este uscat parca-i parjolit- dupa toate astea banuiesc ca apeleaza la rezervele din magazie daca mai sunt
dorindafi

Mesajde MyBees » 02 Sep 2011, 00:54

Si in zona mea e totul parjolit(lunca Argesului la 500 m). Azi m-am uitat in cateva cuiburi. La cel de-al treilea am renuntat de teama furtisagului. Erau disperate sa scormoneasca dupa miere... Rezerve mai mici ca acum o saptamana... Le-am pastrat cate un cat de 1/2 si inca mai sunt cateva rame cu ceva miere prin catul de 3/4, pe care sper ca le vor trage in cuib in cateva zile.
Spre seara au cazut cateva picaturi, dar alarma falsa... De fapt sperante false.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde adriann » 02 Sep 2011, 01:00

in zona de deal inca mai e cules slab.... temperaatura un pic mai mica 2-3 grade....si otava care a inceput sa infloreasca (polen), oricum slab... doar de intretinere nu si dezvoltare. rau de tot anu asta. primavara rece si capricioasa...toamna fierbinte.
adriann

Mesajde Adi Hodis » 02 Sep 2011, 07:51

adriann scrie:...
si otava care a inceput sa infloreasca (polen), oricum slab... doar de intretinere nu si dezvoltare. ...

Nici nu trebuie mai mult ... e suficient ( la fix. ) culesul de intretinere, o sa ai albine mai multe la iernat asa si asta inseamna dezvoltare populatie.
Daca culesul ar fi abundent, dezvoltarea presupus a fi dorita ar fi defapt o indezvoltare populatie prin faptul ca ... ponta regresiva a matcilor este si mai diminuata de aportul de nectar pe care-l depune si in cuib, blocheaza cuibul.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR