Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Crapatura...

Mesajde Mircea_63 » 12 Ian 2013, 18:31

S-a intamplat ce vedeti in imaginea de mai jos, la unul dintre stupi. Banuiesc ca de vina e calitate lemnului. Momentan, in regim de urgenta a fost astupat cu chit de geamuri.
Nu stiu daca pe acolo comunica interiorul cu exteriorul...Nu sunt la stupina, am primit imaginea.

Va rog pe cei priceputi intr-ale lemnului sa va spuneti parerea despre cauze, remedii si orice credeti d-voastra de cuvinta ca ar fi bine de stiut. Va multumesc!
Fişiere ataşate
rsz_fotografie0363.jpg
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Crapatura...

Mesajde CATALIN » 12 Ian 2013, 18:36

e clar ca acolo a fost un nod si e posibil din cauza temperaturi sa se fi sarit
e posibil sa nu fie pana in interior
ca remediu aracet+rumegus fin amestecate si tras cu gletiera e ce mai rezistenta la lemn combinatia asta
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde nicu has » 12 Ian 2013, 18:40

exista si un chit pt lemn nu retin cum se numeste stiu ca coasta undeva la 30 de lei un kg
nicu has

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Ian 2013, 18:43

cred ca se poate si cu pistol cu bare de plastic !!! am poze pe undeva pe pagina personala !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde LUCIAN AVRAM » 12 Ian 2013, 18:45

acolo ( cred ) ca a fost un dop de rasina , pana nu cureti fff bine locul , cu orice ai astupa , o sa pice :(
LUCIAN AVRAM

Mesajde Mircea_63 » 12 Ian 2013, 18:53

Saru`mana maestre! Stiu ca tu lucrezi cu lemnu` si e binevenit sfatul tau. Desigur, multumesc tuturor.

In primavara scot fetele de-acolo, curat si astup crapatura. Care credeti ca ar fi materialul potrivit?
Mircea_63

Mesajde dorindafi » 12 Ian 2013, 19:27

cum era un proverb , ioana catre ion=
pupatzash eu bade tzie gura shi tu mie crapatura :lol:
dorindafi

Mesajde nicu has » 12 Ian 2013, 19:37

am avut si eu o asemenea crapatura am astupato cu chit dupa care am pus o tablita cu hosurubri un strat de vopsea si e ok si acum
nicu has

Mesajde Cristi Mocanu » 12 Ian 2013, 19:42

Mircea_63 scrie:S-a intamplat ce vedeti in imaginea de mai jos, la unul dintre stupi. Banuiesc ca de vina e calitate lemnului. Momentan, in regim de urgenta a fost astupat cu chit de geamuri.
Nu stiu daca pe acolo comunica interiorul cu exteriorul...Nu sunt la stupina, am primit imaginea.

Va rog pe cei priceputi intr-ale lemnului sa va spuneti parerea despre cauze, remedii si orice credeti d-voastra de cuvinta ca ar fi bine de stiut. Va multumesc!

Exista la magazinele pentru materiale de constructii un chit special pentru dusumele, nu mai retin exact numele, care se aplica foarte ushor cu un spaclu, problema e ca afara terbuie sa fie 10-15 grade ca sa il poti aplica si sa aiba si randament... am folosit si a dat rezultate bune la reconditionarea unui stup, cred ca am poza cu acel stup pe pagina mea de sunphoto. Succes!
Va saluta Cristi si albinele lui!
http://CristiMocanu.sunphoto.ro
Cristi Mocanu

Mesajde kamy » 12 Ian 2013, 20:25

Mircea asculta-l pe l.a. stie ce spune,daca chituiesti fara sa cureti locul cand se-ncalzeste vremea,rasina se-nmoaie si arunca afara chituiala,cel mai bine ar fi incalzit cu lampa de gaz sa curga rasina si apoi chituit de la ghips si vopsea,aracet ghips,sau rumegus aracet faina,pana la chit auto,dar la incalzit se arde oleaca vopseala.
kamy

Mesajde Mircea_63 » 12 Ian 2013, 20:28

Desigur, acum pot folosi doar o solutie de avarie, care de fapt a si fost pusa in aplicare. Cu prima ocazie, in primavara mut albinele si fac boboc stupul!

Pana atunci ramane sa vad ce voi folosi: silicon, chit pentru lemn, rumegus cu aracet...
Mircea_63

Mesajde alt stupar » 12 Ian 2013, 22:15

pentru probleme asemanatoare aparute in timpul iernii ( ciocanitori, noduri cazute, samd ) cea mai la indemana improvizatie este o banala bucata de tabla de marimea unui pachet de tigari prinsa peste gaura cu patru pioneze ordinare.
Nu nu deranj, nu emanatii chimice, nimic ireversibil.
Odata ce primavara ia locul zapezilor, problemei i se va gasi o rezolvare "profesionala" .
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 12 Ian 2013, 22:20

alt stupar scrie:.... cea mai la indemana improvizatie este o banala bucata de tabla ... .

Cu ocazia asta apicultorul poate imbina utilul cu placutul
Mircea,ataca cu incredere un bax de bere la doza
Ia mai multe ca pota gresesti la taiat ca poate nu ai buna foarfeca de tabla ;)
Vezi ca tabla sa fie de aluminiu de la Timisoareana :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde balu » 12 Ian 2013, 22:40

Mircea_63 scrie:S-a intamplat ce vedeti in imaginea de mai jos, la unul dintre stupi. Banuiesc ca de vina e calitate lemnului. Momentan, in regim de urgenta a fost astupat cu chit de geamuri.

acum nu ca ma-s pricepe la lemn, dar asta e cea mai mica problema a ta, uit-o ! Nu-i nici-o problema pina ajungi la stup
balu

Mesajde gabimihai » 13 Ian 2013, 16:57

Simplu si comod fara a produce zgomot. Cumperi o cutie de Chit Cutit pentru lemn (e un chit special foarte fin care se intareste bine si repede). Aplici bine peste crapatura, finiseyi un pic si peste o zi e tare ca piatra, nici apa nu patrunde. La venirea caldurii se poate ca albinele sa folosesca gaura si apare furtisagul. Bafta.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE