Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cum sa incep

Mesajde roi » 05 Dec 2012, 06:49

in pimul rand salut toata lumea. as vrea sa ma apuc in primavara de apicultura si nu stiu de unde si cum sa incep. va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
roi

Re: cum sa incep

Mesajde roi » 05 Dec 2012, 06:54

cu ce model de stup sa incep si mai ales cu cati stupi?de unde pot achizitiona stupi ?dar albinele?
roi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Dec 2012, 07:21

maxim 5 stupi !!! stupi pe 10 rame cu magazii de 1/2 !!! stupi gasesti peste tot !!! albine la fel !!!cauti un meserias de la care sa-i iei , il mai ajuti in stupina lui si te ajuta si el cu sfaturi !!!
CARTI LA GREU !!! CITESTE-LE PE RUPTE !!! RABDARE SU STUDIU !!!
mai vorbim !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 05 Dec 2012, 08:16

Pune si tu o localitate,sat,ceva sa vedem cine e aproape de tine,asa mai repede gasesti ajutor
Numai bine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Dila Daniel » 05 Dec 2012, 09:39

roi scrie:in pimul rand salut toata lumea. as vrea sa ma apuc in primavara de apicultura si nu stiu de unde si cum sa incep. va rog sa ma ajutati cu sfaturi.

Bun venit!
sfatul meu,deloc rautacios,este sa incepi prin a citi.
Pe forum,carti,reviste...
uite mai jos doar cateva postari asemanatoare sau ajutatoare.
Si mai sunt foarte multe daca ai rabdarea sa cauti si sa iei toata informatia care te poate ajuta.

viewtopic.php?f=11&t=2803
viewtopic.php?f=11&t=2818
viewtopic.php?f=11&t=2803
viewtopic.php?f=11&t=2710
viewtopic.php?f=11&t=2628
viewtopic.php?f=11&t=2669
viewtopic.php?f=11&t=2150
viewtopic.php?f=11&t=1953
viewtopic.php?f=11&t=1650

am sa propun un topic unde sa comasam cateva raspunsuri cat mai univrsal valabile aici
viewtopic.php?f=11&t=3060
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde aliuta2000 » 05 Dec 2012, 16:00

trecand peste rautatile de mai sus :lol: :lol: :lol: :lol: fara suparare @Dane sfatula taud e a se documenta e cat se paote de real si de util si e primul pas , ajung la tipul stupului : din parerea mea este orizontal ... suporta mai multe erori si mierea este lasata si in cuib , pe cand la stupul vertical , mierea este urcata mai rapid in cat .Daca la vertical pui catul prea devreme ingreunezi dezvoltarea familiei , pe cand daca il pui prea tarziu , ajungi de culegii roi din pomi . de aceea eu unul ti-as recomanda 2 orizontali in primul an si apoi poti sa treci pe parcursul celui de-al 2-lea an pe vertical cel putin unul din cei orizontali + eventul inca un roisor din cei 2 sau poate cumparat . Vezi diferente intre cele 2 si poti sa faci comparatii pe care nimeni nu ti le poate arata sau explica asa cum le intelegi pe propria piele .
daca tot ai timp incepisa achizitionezi usor usor ceva echipament apicol (Masca, afumator, dalta , stupi , rame , faguri Artificiali {FA }...etc ).
Bafta multa si rabdare ....
A.D.
aliuta2000

Mesajde roi » 06 Dec 2012, 04:07

va multumesc pentru primele sfaturi
eu sunt din ilfov balotesti
roi

Mesajde roi » 07 Dec 2012, 21:05

salut din nou la toata lumea
azi am avut noroc si am cunoscut un adevarat apicultor care mi a promis ca ma va ajuta cu tot ce poate si tot ce stie
roi

Mesajde rabinupit » 12 Ian 2013, 23:21

Vointa si dragoste sa ai roi ca restul vin pe parcurs.
de-acord cu aliuta2000, tot cu 2 orizontali am inceput si eu, apoi am facut 4, apoi am adaugat vertical. parca n-a fost asa greu
am mai prins cate ceva de la tata ca el a avut stupi o vreme ...

mult succes de la un incepator tot ca tine.
Tine aproape de apicultorii mai "baci" de pe forum ca sa nu faci multe greseli!
pacea e de 3 ori mai mare decat dreptatea
rabinupit

Mesajde Dila Daniel » 12 Ian 2013, 23:58

Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR