Bunka tu esti cu state vechi pe forum. Nu iti mai amintesti, ce spunea Gica fie iertat ? Poate este bine sa ne reamintim.
http://stuparitul.3xforum.ro/post/3505/ ... albinelor/
andrei_calinescu scrie:Astea sunt intrebari evidente, care pentru unii colegi nu au raspuns. Nu toti avem alternativa unor vetre cu polen.
Concluzia imediata sunt ghemele mici, albina imbatranita, depopulari masive, boli.
Ce am intentionat sa spun, e ca aceasta atitudine justitiara nu-si are sensul, unii colegi au vrut mai mult, dar natura nu ii ajuta.
jenica67 scrie:Bunka tu esti cu state vechi pe forum. Nu iti mai amintesti, ce spunea Gica fie iertat ? Poate este bine sa ne reamintim.
http://stuparitul.3xforum.ro/post/3505/ ... albinelor/
MyBees scrie:Nu Andrei, nu cred ca acesta este motivul... Am constatat acest condens inca din decembrie si tot astept aparitia puietului incat sa scap de grija lui. Pregatiti in aceleasi conditii ca anul trecut, cand nu am avut probleme cu umiditatea, anul acesta au condens.
Nu ingrijorator, cu exceptia de care vorbeam si poate la altii pe care inca nu i-am verificat, insa clar mai mult ca anul trecut. Am stupi care nu prezinta un un strop de condens iar altii care au facut. In aceleasi conditii de "impachetare", acelasi model de stup(cu toate ca la un model se face mai mult, dar cred ca stiu de ce si nu mai deschid discutia) ghem de marime aproximativ identica...
Toti sunt cu soclu "antivarroa", sus folie peste cuib lasata dupa diafragma, folie peste stup, izolator(ca un un fel de "pasla" dintr-un amestec de materiale vegetale presate) placa extrudat, capac acoperit cu tabla. Initial subarul a fost deschis in totalitate. In dec. constatand umiditatea, am bagat subarul la o parte partial, la o parte total(urdinis larg), la o parte a ramas deschis. Nu s-a schimbat nimic esential.
Bineinteles ca undeva e o problema, ca nu-mi face nimeni voodoo prin stupina, dar eu inca nu am descoperit-o.
ilalexandru scrie:Eu pe data de 15 iulie am fost cu stupii acasa. Polen ce au adunat din natura. I-am stimulat putin la mijlocul lui august. Deocamdata se prezinta bine, ceva mai buni fata de anul trecut. An in care nu am pierdut nici o familie, dar am fost nevoit sa unific vreo 4-5 din cauza ca au iesit slabe in primavara. Dar anul trecut o fost si o iarna ceva mai nasoala. Aviz amatorilor, e o vorba care spune asa : " la ultimul extras, la stupul vertical pe 10 rame nu se umbla in corpul de jos. Iar la cel orizontal, se lasa cuibul format tot pe 10 rame. Oare cati procedeaza asa? Oare cati sunt care la ultimul extras la floarea soarelui intra in cuibul de jos si lasa 4-5 rame?Cu cat albina are mai multa miere, cu atat se simte si ea mai bine si lucreaza mai bine. De ce sa-i scot toata mierea si apoi sa o chinui cu diverse prostii? Oare de ce familiile in natura supravietuiesc singure? Le mai face cineva, ceva? Le deranjeaza careva? Eu le-am pus turtele deasupra de vreo 10 zile...si nici pana azi nu am mai deschis un stup ca sa vad daca s-au apucat de ele. Din activitatea de la urdinis, am tras concluzia ca am cam gresit-o punandu-le asa devreme. Matcile au inceput ouatul, albina scoate albina moarta si tocatura de ceara la urdinis. IN conditiile in care as aveaun zbor de curatire zilele astea, iar in februarie ar fi cald, ar fi un lurcu bun ce am facut. Ramane insa de vazut. Atentie insa si la pitigoi. Iarna trecuta am avut mare problema din cauza lor. Tot timpul erau la urdinis. Iarna asta am scapat de problema lor. Poate de asta si gasesc albina moarta scoasa din stupi de albine pe scandura de zbor
cazacu marius scrie:in [prima poza este un roi pe 3 rame,iar la celalalte poze sunt familii
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori