In cazul acesta ,tu nu mai lucrezi cu rama oarba,si am impresia ca albinele deformeaza putin fagurii.
Vezi, avind rama de trintor ,din cind in cind mai tai din ea si elimini o mare parte de varroa.Acum nu stiu cum procedezi tu!
balu scrie:am in 3 cuti 12 D ,cite 2 roi, cu urdinis pe aceiasi fata, asa i-am bagat in iarna, au fost formati in cuti diferite, vedem la primavara. am pus si urdinisele apropiate, la unul am sita in diafragma . LA salcim pun gratie si catul sau mut un roi
jenica67 scrie:kamy, tu ai toate urdinisurile in fata, nu sunt probleme sa se bata ? Eu asi fi facut gauri rotunde si asi infiletat in fiecare gaura, un gat de la bidon de 2 l de plastic, lung de 10 cm. In felul asta, nu mai aveau contacte intre ele.
Eu la fundul meu, am facut urdinisurile la 180 de grade, ca sa nu am probleme. Acum am o intrebare : le ajunge matcilor numai 5 rame sa oua ? Nu le vine gandul de duca rapid, mai ales ca sunt din august anul trecut, nu de anul asta ? Daca nu roiesc pana dupa salcam, le schimb imediat dupa cules.
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori