Indiene, fii putin atent acilea:
Ai nevoie de:
- conexiune net wirelles ...pe coclauri ramane de vazut daca o ai.
- sursa de curent.
Cu 2-3-4 minicamere, acoperi 360grd. Camerele cuplate la un laptop sau altceva ce poate fi conectat la net. Sursa de curent, o baterie buna de masina. Nu e imposibila si reincarcarea in timpul zilei de la un panou solar= acoperisul stupului.
Cum faci toate astea? Un stup, eventual chiar si cu albine in corpul de jos (pentru derutarea adversarului, in corpul de sus bateria, scula de conectat la net si minicamerele plasate pe cele 4 laturi ale stupului, pe dinauntru. De afara habar n-ai ca acolo exista asa ceva. Pare o stupina obisnuita.
Sunt programe care includ senzorul de miscare -adica acesta nu e fizic ci virtual, face programul treaba asta- poti alege aria sensibila la miscare, intensitatea miscarii si ce sa faca in momentul acela (inregistrare, sonor, conectare cu alt computer etc).
Inregistrarea este trimisa instant pe net, deci si daca ajung sa fure acel stup, filmarea e la tine.
Intr-adevar, daca au cagule pe fata, nu-i poti recunoaste. Daca esti departe...pana ajungi acolo, dusi sunt. Camerele au vedere si pe timp de noapte
Nu cred ca se asteapta hotii ca intr-unul dintre stupi sa existe un sistem de supraveghere.
Stupul cu pricina amplasat intr-un loc in care sa acopere bine vizual.
In principiu stiu cum se face, chiar daca nu in amanunt. Daca ai umblat cu d-astea, cred ca intelegi. Cum ti se pare?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)