Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde aliuta2000 » 11 Ian 2013, 19:00

incearca sa vb cu ei si sa vezi ce ar însemna axul de 300 mm lungime pentru abrict / grosime ...ca si diferenta .. ar fi interesant de vazut pentru ca pretul este unul destul de atractiv ...
cat despre motor atasat .. a ine sa fie unul la peste 2.5 KW ca si putere , si ar fi bine sa iti dea si fulia care se monteaza pe motor (asta sa sti si dimensiunea axului motorului).
Astept si eu poze
A.D.
aliuta2000

Mesajde aliuta2000 » 11 Ian 2013, 19:04

un site cu masini da tamplarie variate folosite majoritatea in Germania ...http://www.machineseeker.com/2-106.html
http://www.machineseeker.com/2-106-62.htmlhttp://www.machineseeker.com/2.html unele au preturi ok , si in partea de sus mai sunt si alte detalii despre alte site-uri care vand masini folosite
A.D.
aliuta2000

Mesajde _razvan_ » 22 Ian 2013, 11:06

Ce spuneti de scula asta,merita banii?
http://megaokazie.allshops.ro/produs/19 ... 2000A.html
_razvan_

Mesajde _razvan_ » 22 Ian 2013, 11:09

_razvan_

Mesajde aliuta2000 » 22 Ian 2013, 12:08

Razvan depinde ce vrei sa faci cu ea ...
pentru a face lazile in regim propriu (3-5 lazi )poate dar nu vei obtine calitate , vei investi o groaza de banuti in ea ... si per total nu va merita .
acum tu decizi ce vrei sa faci aceasta rindea electrica . pentru canturi si altele materiale inguste cred ca e buna , dar pentru latime mare nu e buna (faci 2-3 treceri si vei avea diferente de nivel fata de fiecare trecere ).
inca o data iti zic ca depinde de ce vrei sa faci cu aceasta scula .
A.D.
aliuta2000

Mesajde _razvan_ » 22 Ian 2013, 18:01

aliuta2000 scrie:Razvan depinde ce vrei sa faci cu ea ...
pentru a face lazile in regim propriu (3-5 lazi )poate dar nu vei obtine calitate , vei investi o groaza de banuti in ea ... si per total nu va merita .
acum tu decizi ce vrei sa faci aceasta rindea electrica . pentru canturi si altele materiale inguste cred ca e buna , dar pentru latime mare nu e buna (faci 2-3 treceri si vei avea diferente de nivel fata de fiecare trecere ).

As vrea sa fac maxim 2-5 stupi pe an.
Initial m-am gandit sa fac un abricht,am vazut ca e destul de siscant lucrul cu el.
imi mai trebuie 2 scule cu care sa-mi asigur cele necesare:o freza manuala(pe care as pune-o sub o masa) si o rindea manuala.
Am yo un circular cu care fac falturi si rame,dar cand am vazut ce au patit colegii de pe forum...
_razvan_

Mesajde _razvan_ » 22 Ian 2013, 18:05

_razvan_

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2013, 18:46

vezi ca makita are cursa verticala de 35mm deci daca o pui sub o masa trebuie sa ai in vedere ca daca e placajul(tego,pal,etc) de 18mm(min) deci 35-18=17mm iti ramane,si stai ca si atunci trebuie sa prinzi mai din scurt freza daca e scurta,sunt si freze cu coada lunga pt usi,dar la noi mai greu si sunt scumpe,daca numai faltzul acela de 1cm iti trebuie sa faci poti face si fara masa
iar bosch cealalta are cursa verticala mai mare,de 55mm dar e bosch verde,deci hobby nu profi si la lucru mai intensiv nu stiu cat va tine

uite aici cum face asta faltzul fara masa
http://www.youtube.com/watch?v=HSMEkUKBfGY
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde aliuta2000 » 23 Ian 2013, 14:33

http://www.ebernardo.ro/masini-de-indreptat-si-rindeluit-la-grosime-abric/2115-pt-250-230-v.html
daca vrei sa incepi sa iti construiesti tu lazile ....Nu stiu cat de fiabile sunt , dar iti permit si grosime .
cat despre rindea .... e bine sa o uiti daca vrei sa faci lazi ...
si principiul rindelei e la fel ca al abricht-ului doar ca are latimea mai mica (110 mm in loc de 250 cat are modelul care ti l-am arat in link)
si pe langa asta o freza sau mult mai bine un circular
A.D.
aliuta2000

Mesajde tuspyt » 21 Feb 2013, 16:41

ce grosime si latime la scindura trebuie ca sa construim un stup ??
tuspyt

Mesajde ovidiu_78 » 22 Feb 2013, 04:54

tuspyt scrie:ce grosime si latime la scindura trebuie ca sa construim un stup ??

sunt atatea topicuri despre acest subiect,doar trebuie sa cauti....si cind nu gasesti atunci sa intrebi
de 2-2,5 sau sunt care au de 3,depinde ce faci,sau cum,si la latime,numai sa nu fie scandura prea lata,mai mare de 14-15 ca se mai curbeaza,dau dintr-o bucata
cauta si tu pe forum mai multe

succes
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Geocrin » 11 Mar 2013, 21:55

_razvan_ scrie:
aliuta2000 scrie:Razvan depinde ce vrei sa faci cu ea ...

As vrea sa fac maxim 2-5 stupi pe an.
Initial m-am gandit sa fac un abricht,am vazut ca e destul de siscant lucrul cu el.
imi mai trebuie 2 scule cu care sa-mi asigur cele necesare:o freza manuala(pe care as pune-o sub o masa) si o rindea manuala.
Am yo un circular cu care fac falturi si rame,dar cand am vazut ce au patit colegii de pe forum...

Sincer, Razvane pentru maxim 2-5 stupi pe an care te costa 300-700 de RON/an nu sa merita sa-ti risti sanatatea!!! nu o zic din rautate,ti-o zice unul care a avut bunic de meserie si stiu ce inseamna tot ce se invirte al naibii de repede si e suficient o clipa de neatentie.Sincer eu si acum ma infior cind aud circularul :o,Dar daca te apuci sa-ti faci tu ,rogute fii atent
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde ovidiu_78 » 11 Mar 2013, 23:21

Asa e,bine zice Geocrin,ca pt 2-5 stupi doar nu o sa iti iei utilaje meseriase,ci poate ceva mai ieftine,mai slab calitaive,si uite asa apar apoi improvizarile,si bineinteles problemele,gasesti si alternative ieftine de a cumpara stupi.
De luna viitoare vreau sa demarez un proiect pt a veni in ajutorul celor care sunt la inceput de acest drum,mai multe numai luna viitoare ;)
ovidiu_78

Mesajde cristian bh » 12 Mar 2013, 00:12

cornelioandanciu scrie:
imm_2013_03_11_19_49_35_859.JPG

Ii eram dator domnului Cristi Vidican cu poza asta.

Abrictele cu motor de 220 gen cele prezentate aici sint bune, dar cu o mica observatie,ai de facut piese mai inguste de exemplu, prima data debitezi piesa in circular la o latime aproximativa, pe urma o bagi in abricht, asta am observat eu , eu bagam scandura, o luam la grosime, apoi o taiam, merge mult mai greu in abricht asa.

Domnule Cornel daca sunteti prin stei putem face un schimb de experienta la o cafea. dvs despre albine si eu cu lemnaria mai ales ca sunt un pic suparat ca mi-au murit ambii stupi cu toate ca credeam ca e ok totul. :?:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde andries alexandru » 15 Mar 2013, 22:29

imi cer scuze de intarzierea cu care revin si sper sa nu fac vreo greseala ca pun nr de telefon aici
atelierul se afla in Gura Humorului si va pot spune ca mi-a placut ce am vazut acolo circulare, freze , combinate , banzice....
0740542968 si 0740922754
andries alexandru

Mesajde cristian bh » 16 Mar 2013, 00:07

andries alexandru scrie:imi cer scuze de intarzierea cu care revin si sper sa nu fac vreo greseala ca pun nr de telefon aici
atelierul se afla in Gura Humorului si va pot spune ca mi-a placut ce am vazut acolo circulare, freze , combinate , banzice....
0740542968 si 0740922754

Eu unul sunt convins ca au scule valabile si asa pe nv da chiar dansii ar putea prezenta marfa sau un site ceva, ca altfel suntem invadati de chinezarii care mai decare frumos vopsite si la reparatia lor ai nevoie doar de un ciocan ,degeaba producem daca nu stie nimeni de noi,iar unii nu suntem chiar asa de aproape de GURA HUMORULUI sa dam o fuga si sa vedem ce si cum
Daca puneai si poze ,,greseai,, de doua ori asa numai o data :) :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE