Am gasit un site despre bolile albinelor ce prezinta in paralel Loca europeana si cea americana,precum sialte boli cu denumiri in engleza!
http://rhoneypots.com/RHoneyPotsBeeDisease.htm
cornelioandanciu scrie:CCD= colaps colony disorder, dispar albinele din stupi si nu se stie cum , din ce cauza.
Mircea_63 scrie:Cristi, CCD de la Colony Collapse Disorder...e termenul folosit pentru albinele rapite de extraterestri.Azi le vezi si maine vezi ca nu le mai vezi. Nici un semn inainte, nici o urma dupa aceea.
Ruben afirma ca prefera LA (loca) in ideea ca exista semne de inceput, poate reuseste sa mai salveze ce e de salvat, macar stie ce l-a lovit. La CCD ...te-a lovit si nici nu stii ce, nici daca mai urmeaza sau nu...efectul psihologic e devastator.
Glumeam la treaba cu extraterestrii...dispar pur si simplu si nu se stie de ce. Unii dau vina pe varroa, alti pe pesticide, telefoane mobile, nosemoza etc
delorin I scrie:
European foulbrood is often considered a "stress" disease—a disease that is dangerous only if the colony is already under stress for other reasons. An otherwise healthy colony can usually survive European foulbrood. An outbreak of the disease may be controlled chemically with oxytetracycline hydrochloride, but honey from treated colonies could have chemical residues from the treatment. The 'Shook Swarm'[clarification needed] technique of bee husbandry can also be used to effectively control the disease, the advantage being that chemicals are not used. Prophylactic treatments are not recommended as they lead to resistant bacteria.
delorin I scrie::)) inca nu am ajuns la capitolul CCD....eram la loca EUROPEANA...SI NIMENI NU VREA SA MA AJUTE...DECI MA VOI AJUTA SINGUR!
delorin I scrie:Si inca cum! Multumesc! Ma pregateam sa prelucrez un tabel asemanator din Ritter cu diferentele intre cele doua tipuri de loca....(de fapt de curand am realizat ca si vaca nebuna e tot o LOCA:) ). Acum pentru ilustrarea subiectului loca europeana o sa am nevoie de niste fotografii ceva mai bune!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori