Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde CATALIN » 27 Ian 2013, 22:43

p 13 ne esti dator cu o explicatie :lol: spunene si noua despre ce e vb?
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde CATALIN » 27 Ian 2013, 22:44

alte intrebariii vb rogggg
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde State » 27 Ian 2013, 23:02

In cate moduri pot fi amplasate rezervele de hrana(ramele cu miere) in stup pentru sezonul rece ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 28 Ian 2013, 21:11

Ce facusi bre ?
State

Mesajde proapis13 » 28 Ian 2013, 22:38

StateF scrie:In cate moduri pot fi amplasate rezervele de hrana(ramele cu miere) in stup pentru sezonul rece ?

Nu raspunde la intrebari fara foto :lol:
Vezi tu dimineata dupa ce-i pun intrebarea cu foto ce repede raspunde :roll:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 28 Ian 2013, 22:53

Daca as pune foto as da raspunsul singur. :lol:
State

Mesajde georgeanelka » 30 Ian 2013, 14:41

Adi Hodis scrie:
gigibecalul scrie:...
Dupa imperechere matca incepe sa depuna oua fecundate, din care vor ecloziona albine lucratoare si matci. Dupa caz, matca depune oua neimperecheate din care vor iesi trintori.
...
In momentul depunerii oului matca isi coboara abdomenul in celula de lucratoare, unde acesta atinge peretii celulelor, atingere care provoaca slabirea unui muschi special circular,
fapt care permite iesirea spermei. In acest fel se fecundeaza oul. Daca abdomenul nu atinge peretii celulei, aceasta putindu-se intimpla doar in celule de trintor, care au diametrul mai mare decit cele cele albina, dispozitivul care inchide spermateca nu funcioneaza, sperma nu este impinsa in oviduct si ouale nu se fecundeaza."

Cresterea albinelor - Mihai Besliu si Alexandru Nistor - Editura APIMONDIA ,1992, pagina 8.

O intrebare,
Daca acesta este principiul, atunci cum se explica faptul ca in botca este fecundat oul ?.
Si botca este mai mare decat celula de albina iar conform autorilor cartii, oul depus in botca este fecundat.

Parerea mea este ca marimea celulei nu contribuie cu nimic ci, muschiul care contracta spermateca.

salutare si scuze ca intervin, insa vreau sa vad si parerea dumneavoastra vizavi de urmaroarea teorie gasita in una din cartile apicole citite de mine; cartea mentiona faptul ca in continuare ( la momentul tiparirii ei, bineanteles) sant controverse in cea ce priveste modul in care se diferentiaza aparitia celor trei caste( matca, lucratoare si trantor)
-prezentau varianta dezbatuta de dumneavoastra , aceea cum ca marimea celulei influenteaza fecundarea oului iar a doua varianta era aceea ca toate oualele in momentul depuneri in celule( celule de lucratoare , trantor sau botca) sant invelite intr-o pelicula fina de spermatozoizii, iar diferenta o face albina vizitand celulele ouate in functie de destinatia acestora ling oualele din celulele de lucratoare si cele din botcii si astfel elibereaza un orificiu micut al oului, astfel permitand spermatozoizilor sa fecundeze oul. Dumneavoastra cei cu mai multa experienta ce parere aveti de aceasta varianta prezentata in carte?Poate fi plauzibila? multumesc anticipat
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde proapis13 » 30 Ian 2013, 20:58

Ma intereseaza numele cartii si unde se gaseste
O VREAU si apoi discutam pe tema asta
Pe marginea temei ca am auzit caaa....sau am citit caaa...se nasc controverse lipsite de sens si credibilitate :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde georgeanelka » 30 Ian 2013, 23:48

sa traiti domnule proapis13, nu doresc sa starnesc controverse ci doar ceream parerea despre ceva citit referitor la studiile unor cercetatorii. Materialul se gaseste in manualul apicultorului editia a 3 a revizuita din 1975 la pagina 25 . SANATATE MULTA SI IERNARE USOARA!!!
Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim!
georgeanelka

Mesajde proapis13 » 31 Ian 2013, 00:21

Merci Georgica pt ca m-ai facut sa-mi reimprospatez memoria; da ai dreptate,cartea exista si ideea la fel;
,, 9. CUM SE INMULTESC ALBINELE'' - pag 25,
Totul insa se baza pe o supozitie ce inca nu s-a verificat pina in prezent
De fapt nu ar trebui sa ne mire deoarece si abatelui Warre i s-au recunoscut parte din merite postum
Totusi sa nu uitam cum se incheie fraza in care e descris cum se hotaraste sexul la albine;
,,Problema este inca controversata'' - si cred ca asa a ramas
proapis13

Mesajde irina » 31 Ian 2013, 16:34

Foarte util topicul.Am toata admiratia pentru cei care au rabdare si intelegere cu noi, incepatorii.Multumesc.
irina

Mesajde proapis13 » 31 Ian 2013, 22:55

Ce avem noi aici :?:
Sau ce nu avem noi aici???
Fişiere ataşate
200px-Bienenwabe_mit_Eiern_und_Brut_5 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde irina » 01 Feb 2013, 10:29

proapis13 scrie:Ce avem noi aici :?:
Sau ce nu avem noi aici???

Albina?
irina

Mesajde Cristi Mocanu » 01 Feb 2013, 11:28

larva de cateva zile+oua depuse de mai bine de 12 ore
Va saluta Cristi si albinele lui!
http://CristiMocanu.sunphoto.ro
Cristi Mocanu

Mesajde Mircea_63 » 01 Feb 2013, 11:43

Proapis, vad un wallpaper cu larve bine hranite si oua proaspete, dar ca incepator nu sunt lamurit de ce nu sunt fagurii crescuti.

De prin carti am retinut (scrie si pe forum) ca matca isi freaca burta de marginea celulei crescute, asta da semnalul sa dea drumu si la spermatozoid, astfel va depune oul de lucratoare.
Celula de trantor, mai larga va determina depunerea oului nefecundat.

Daca e asa, acolo ar fi oua si lave de trantor.

In putina mea practica inca n-am intalnit asta sau nu am observat-o eu si chiar sunt nerebdator sa aflu!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 01 Feb 2013, 18:03

Mircea_63 scrie:In putina mea practica inca n-am intalnit asta sau nu am observat-o eu si chiar sunt nerebdator sa aflu!

La fel si eu :lol:
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR