Hropaciov scrie:Ieri am deschis stupii sa pun turte.La unul am gasit diaree(miros urat,albinele care s-au asezat pe mine lasau fecale de culoare maronie deschis).Ghemul este de stul de mare(4-5 intervale).Ce pot sa-i fac?Oare va rezista pana la urmatorul zbor de curatire(poate 2-3 saptamani)?
jaistuparul scrie:SEARA BUNA LA TOATA LUMEA! URMARESC SI EU DISCUTIILE VOASTRE DE CEVA VREME, AM FOST ,,MUSCAT DE SARPE" IN URMA CU VREO 20 SI CEVA............ DE ANISORI IN URMA, ASTFEL INCAT IN PREZENT SI EU PASTORESC CU MULT DRAG VREO 200 FAMILII DE ALBINE. IN SCURTA MEA INTERVENTIE AS FI VRUT SA VA IMPARTASESC DIN EXPERINTELE BATRANILOR STUPARI CARE DE MULT S-AU INTALNIT CU SF. AMBROZIE SI SPUNEAU IN FELUL URMATOR: NEPOACE, STUPII NU MOR NICIODATA DE FRIG!!!!!!!!!!!! DAR MOR FIE DE FOAME FIE CA SUNT BECEGI( bolnavi)! mult adevar grait-au! UN UMIL PAURE(TARAN) pentru cei care nu stiu, ori pentru cei carora le este rusine sa spuna acest lucru.......... cu mult respect si ingaduinta, ing. Jimon A.
jaistuparul scrie: NEPOACE, STUPII NU MOR NICIODATA DE FRIG!!!!!!!!!!!! DAR MOR FIE DE FOAME FIE CA SUNT BECEGI( bolnavi)! mult adevar grait-au! ing. Jimon A.
Hropaciov scrie:Ieri am deschis stupii sa pun turte.La unul am gasit diaree(miros urat,albinele care s-au asezat pe mine lasau fecale de culoare maronie deschis).Ghemul este de stul de mare(4-5 intervale).Ce pot sa-i fac?Oare va rezista pana la urmatorul zbor de curatire(poate 2-3 saptamani)?
florinapi scrie:Parerea mea cu privire la ce a prezentat Paul:
Nu inteleg cum, o jumatate de galeata de albine stranse la cinci rame ocupa doar partea din fata a ramelor?
Rosatura pana la sarma a fost facuta de un rozator,albinele nu fac asa ceva doar la furtisag violent.
Tratamentul contra varooa ne facut la timp.
Atentie totusi,la tot felul de invertituri.
paul scrie:Pete de diaree ... cam 5-6 pe rama ! Sper sa nu se agraveze situatia ! Am vazut la vreo 5-6 familii ... cred ! Fagurii nu erau patati deloc la familia decedata ! Si ea avea cam 5-6 pete pe rama , pana in 10 cred ...
Reiterez ... ar ajuta cu ceva sau ar fi profund gresit sa administrez pe spetezele superioare ale ramelor , cu o seringa , sirop caldut cu protofil ??? Deocamdata ... nu vreau sa iau in calcul siropul cu ... streptomicina !!!![]()
![]()
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 150 vizitatori