de Gheară Tăinuită » 03 Feb 2013, 15:05
am tot citit părerile voastre pe acest subiect...
dau demersurilor foarte puţine şanse de succes din următoarele motive:
1. disperarea guvernanţilor - graba de a o pune în practică, fără prea mult tam-tam.
proiectul nu a fost supus dezbaterii publice, conform Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, completată prin Legea nr. 242/2010, procedură despre care puteţi găsi mai multe aici http://www.apador.org/pongt/sinteza_52_2003.pdf.nu mai au de unde să scoată bani la buget, orice sursă de impozitare este "binevenită", aşa că nu vor da înapoi.
2.lipsa de implicare/reacţie a asociaţiilor de apicultori/structurilor reprezentative legal constituite, care ar trebui să dovedească, în opinia mea desigur, că sunt eficiente nu doar în a "întocmi" dosarele pentru PNA, ci şi acum cînd interesele tuturor apicultorilor o cer, în condiţiile în care, în ultima situaţie descrisă nu mai poate fi vorba de niciun comision...
din câte am citit pe aici, cei care au mers la "discuţii" cu reprezentanţii guvernului, au ieşit de acolo atât de convinşi de necesitatea măsurii, încât, în declaraţiile date presei făceau de fapt lobby ordonanţei.
situaţia asta o sintetizează marele Caragiale în O scrisoare pierdută, actul II, scena I dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie, dar cel puţin s-o ştim şi noi!.
3.reacţiile individuale, dispersate ale apicultorilor - scrisori, petiţii, memorii, ieşiri în stradă......rămâne de văzut ce înseamnă asta...şi multă, multă amărăciune pe forum.
despre scrisori, petiţii şi memorii pot doar să vă spun că ar putea fi un mijloc de luat în seamă într-o democraţie adevărată, în care cetăţeanul informează reprezentantul său în parlament, despre o situaţie cu care nu e de acord şi îi cere să ia măsuri în consecinţă. la noi, unde partidul e în tot şi în toate maşinăria de vot este atât de bine pusă la punct, încât niciun parlamentar nu va ridica grumazul, indiferent cât de mult va fi sensibilizat prin scrisori.
singura lor grijă va fi să dea răspunsul în termenul legal de 30 de zile, politicos şi oficial, finalizat cu celebra expresie din păcate.....
în legătură cu ieşirile în stradă, aş exclude orice scenariu cu violenţă, nu de alta dar jandarmii sunt prea bine antrenaţi pe galeriile din liga lui mitică.....
sunt chiar curios câte astfel de demonstraţii vor fi organizate, în condiţiile în care mulţi apicultori au şi serviciu...
şi ca să nu-mi reproşaţi că sunt un Gică-contra, vă spun şi cum cred eu că ar trebui procedat
intr-o altă postare, după ce văd ceva reacţii...
la bună vedere!