Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stimulare pentru apicultorii cu experienta

Mesajde pin » 03 Sep 2011, 22:45

fund stup 35 lei
corp 40 lei
magazie 30 lei
podisor 15 lei
capac 45 lei
sfatul unui apicultor cu experienta: NEPRETUIT!

Propun sa initiem un concurs si pentru apicultorii cu experienta pentru a-i incuraja sa scoata sfaturile de la "gardilop".

Ceva de genul la fiecare sfat sa poata fi votat de cel ajutat (de cate ori e cazul. nu doar o data si nu doar un singur apicultor).
Cine strange cele mai multe voturi la o data stabilita sa fie recompensat (frumos ar fi de noi, incepatorii).
pin

Re: Stimulare pentru apicultorii cu experienta

Mesajde Yojen » 07 Sep 2011, 10:51

Cine obtine cele mai multe voturi, eu ofer premiu o invitatie la mine la "stupina" si ofer un gratarel si un pahar de vin bun. Ce ziceti?
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde liviu1965 » 07 Sep 2011, 13:34

Eu ma bag ca albitru.....
liviu1965

Mesajde proapis13 » 07 Sep 2011, 14:48

Propun ca cel ce pune intrebarea sa faca si dovada ca A CITIT intr-o carte ca....nu ca a auzit ca..... :shock:
Ca slava domnului ca sunt atatzia care n-au citit in viatza lor o carte despre apicultura si deschid N-shpe
topice cu tot atatea intrebari la care vor neaparat raspunsul in 5 minute dupa postare
N-am vazut la niciunul sa scrie ca a citit undeva ca....sau pe vechiul topic iar aici nu a dat de nici-0 referire
la pba ridicata de el
Uite ca pun eu o intrebare pentru cei ce poseda ,,material didactic'''';
Care este legatura intre stupul R A 1001 si lampa cu nr 5???

P.S. Exclusa legatura cu expresia; ,,Fire-a dreaku lampa5 eu te-aprind si tu te stingi'' :lol:
'salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 07 Sep 2011, 15:08

lampa nr. 5 are legatura cu toate tipurile de stupi si este o lampa cu petrol ce se foloseste in interiorul unui vas [adapator] cu apa . pe timp rece , in special primavara , lampa se aprinde si incalzeste apa ce curge in exterior printr-un robinet , de unde albinele o preiau . astept nota ! :lol:
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde proapis13 » 07 Sep 2011, 15:12

10 pentru originalitate
Eu unul n-am auzit nici-o-data una ca asta asha ca te pot anuntza ca
indiferent ce mi se poate intampla pana diseara m-am binedispus pe ziua de azi
Ma dor falcile shi ma umflai si pe sub coaste de ras.
Plec la stupina
Merci si salve :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 07 Sep 2011, 15:36

sa va dau sursa raspunsului meu : STUPARITUL NOU , pagina 293 ! nu prea vreti sa dati note mari ! :lol:
salve ! :D
gabi bee

Mesajde victor s » 07 Sep 2011, 22:17

ohoooo...! proapis13 esti mata de la Dunare , dar nici cu prahovenii astia nu te poti incurca... :lol:
10 gabi, 10
am pus multe intrebari pe forum, dar si de citit cu siguranta am citit...parol...!
mai spunea cineva odata...''nu te oblig sa inveti, in schimb te oblig sa stii unde sa cauti atunci cand e nevoie'' :!: !
victor s

Mesajde gabi bee » 07 Sep 2011, 23:04

mersi victore , prietene ! am luat un 10 dar mai am nevoie de cativa ca sa trec clasa ca am cateva note de 4 de la adi hodis ! :lol: ma pun cu burta pe carti ! :lol:
gabi bee

Mesajde FLORINELU » 07 Oct 2011, 18:48

HAIDETI DOMNILOR.PUNETI INTREBARILE CA TARE AM CHEF DE UN GRATAREL SI O BERICICA RECE(palinca o dau eu de pruna curata la 50 de stricuri) DAR AM SI EU O-NTREBARE:CUM I SE SPUNE IN ZONA SATU MARE LA CEL CE CRESTE ALBINE: DENUMIRE ARHAICA BINENTELES. :lol: la buna vedere. :roll:
FLORINELU

Mesajde Adi Hodis » 07 Oct 2011, 23:48

FLORINELU scrie:HAIDETI DOMNILOR.PUNETI INTREBARILE ...

Permiteti sa indraznesc eu ?. :)
Ce este "substantza de matca " ce provenientza si ce rol are ?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bogdannn » 08 Oct 2011, 13:46

marian sima scrie:Si o intrebare.....Cind poati sa faci stimulari ziua in amiaza mare (cu ,cantitati mari de sirop) sa produci furtisag si totusi sa stai cu stupi pe loc?

probabil va referiti la stimularea sau hranirea de completare a rezervelor de hrana efectuate in exteriorul stupilor dar nu e furtisag

Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde Adi Hodis » 08 Oct 2011, 17:34

marian sima scrie:Substanta de matca este ,"O substanta pe care o produce matca" ce provenienta are? provine de dupa ceafa matci,ce rol are ?Mituieste albinele cu aceasta substanta ca sa o tina regina,cind da dovada ca substanta e pe sfirsite ,albinele o schimba................... :D Si o intrebare.....Cind poati sa faci stimulari ziua in amiaza mare (cu ,cantitati mari de sirop) sa produci furtisag si totusi sa stai cu stupi pe loc?

Salut Marianeee ! :)
Raspunsul e gresit ... iar intrebarea se vrea a fi " dezgroparea securii " ... nu poti sa lasi securea, a ?. :(
Haidi bre, treci peste ... oricum viata merge inainte.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 08 Oct 2011, 19:07

Asta e parerea ta ... nu comentez mai mult.

Alta parere din partea altcuiva.
Adi Hodis

Mesajde bogdannn » 08 Oct 2011, 20:51

marian sima scrie:Asadar intrebarea ramine...........Cind poti face stimulari cu furtisag (stupi atacati) ziua in amiaza mare, fara sa pleci cu stupi de pe loc ?

mai fac o incercare :D

poti face stimulari cu furtisag cand afara sunt peste 12 grade :lol:
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde victor s » 08 Oct 2011, 20:55

secretatã în principal de glandele mandibulare este constituitã din 3 compusi acizi si 2 aromatici , cei mai importanti fiind acidul trans 9 ceto 2 - decenoic si acidul trans 9 hidroxi 2 - decenoic .
3% din substanta de matcã este rãspândit de albinele din suita în familie si în 15 - 30 minute feromonul este absorbit si descompus de cuticula albinelor . Inhibã dezvoltarea ovarelor la lucrãtoare , opreste cresterea botcilor , atrage trântorii la împerechere , atrage albinele din roi , determinã fixarea roiului si formarea ghemului , mentine coeziunea familiei si indicã albinelor prezenta si starea mãtcii . Substanta de matcã este atractantã pentru albinele din suita dar când matca este tratatã brutal sau înghemuitã de lucrãtoare are efect de stress si alarmã .

:D
victor s

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE