Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitiv incheiat rame

Mesajde fanella » 27 Oct 2012, 14:56

Salut Lucian.
Nu am mai vorbit de foarte mult timp. Azi am reusit sa prind un aparat de fotografiat si am facut mai multe fotografii, iar acum i-ti cer un sfat. Am crescut din saminta vreo 40 de pueti care acum au doi ani si care au ajuns la inaltimi de la 1 m. la aproape 3 m. Ce zici dupa ce le cad frunzele pe cei mai mari pot sa-i tranzplantez in noiembrie, pe locul unde vreau sa-i mut sau este prea devreme si sa astept pana in a-l treilea an.Am sa pun si fotografii cu puetii.

Nu stiu de ce nu pot posta fotografii, de fiecare dat i-mi apare ,,Extensia bmp nu este permisă.,,
fanella

Mesajde cobi » 21 Noi 2012, 22:22

cobi

Mesajde geangu » 27 Noi 2012, 22:34

destul de invechit modelul( cuiul si ciocanul)
geangu

Mesajde proapis13 » 01 Dec 2012, 21:53

Ca tot se apropie alba si ne tragem cu totii pe la atelierul stupinei va supun atentiei si spre lucru, cine are timp si materiale la indemina sa-l faca,modelul de aparat de incheiat rame al colegului apicultor din Serbia
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde RazvanTi » 06 Dec 2012, 10:03

pana asezi toate alea sa faci o singura rama, faci in mod traditional cel putin 3
neinteresant...
RazvanTi

Mesajde balanescuadrian » 10 Feb 2013, 18:40

revin cu intrebarea lui Bunka.

A folosit cineva capsatorul pneumatic la insarmare? daca da ce dimesniune au capsele!

Pentru capsatorul mecanic ce dimensiune au capsele folosite la insarmat? Am si eu un astfel de capsator si nu prea tineau capsele cand intindeam sarma!
balanescuadrian

Mesajde Mircea77 » 10 Feb 2013, 18:49

Adrian, la capsatorul mecanic eu am folosit capse de 14 mm. Merg foarte bine si se gasesc destul de usor.
La capsatorul pneumatic se folosesc pentru leatul superior capse de 40 sau 50 mm. Pentru leatul inferior se folosesc cele de 20 sau 30 etc(sunt tzaspe marimi).
Mircea77

Mesajde balanescuadrian » 10 Feb 2013, 19:13

insarmati vertical sau orizontal?
balanescuadrian

Mesajde Mircea77 » 10 Feb 2013, 19:31

Vertical, in "dinti de fierastrau" cu distanta intre dinti de 8 cm.
Mircea77

Mesajde justy » 10 Feb 2013, 22:07

Eu am facut un calcul in timpi la asamblarea unei rame individual sau folosindu-se cadrul de 12 rame (asa cum am eu) cu pistol pneumatic. De ce m-am apucat sa fac acest calcul? Ma enerva tot acel efort de asezare a partilor componente in cadru, plus ca daca nu ai o pozitie buna a pistolului, mai scoti si capse pe alaturi. Astfel am ajuns la concluzia ca timpii pierduti cu asezarea componentelor, cu imbinarea si scoaterea lor sunt mai mari decat daca asamblez rama separat. A mai facut cineva vreun astfel de calcul?
Albina e cuminte cât ai minte
justy

Mesajde alt stupar » 10 Feb 2013, 22:18

am facut si eu astfel de calcul, ca urmare mi-am confectionat un al doilea stand care este umplut de speteze laterale ca catre un ajutor ( nu necesita nicio pregatire prealabila ) in timp ce eu capsez ramele din primul stand.
Astfel, fluxul e continuu, capsatorul nu are timpi morti.
Cat despre pozitia pistolului de capsat... dupa prima mie de rame capsate se imputineaza si rateurile, dupa inca doua-trei mii rar se mai gasesc capse iesite din lemn, poate un caz la 50 de rame.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde justy » 10 Feb 2013, 22:26

alt stupar scrie:am facut si eu astfel de calcul, ca urmare mi-am confectionat un al doilea stand care este umplut de speteze laterale ca catre un ajutor ( nu necesita nicio pregatire prealabila ) in timp ce eu capsez ramele din primul stand.
Cat despre pozitia pistolului de capsat... dupa prima mie de rame capsate se imputineaza si rateurile, dupa inca doua-trei mii rar se mai gasesc capse iesite din lemn, poate un caz la 50 de rame.

Corect! In 2 merge altfel! Ar merge si cu 2 pistoale!
Albina e cuminte cât ai minte
justy

Mesajde alt stupar » 10 Feb 2013, 22:42

Nu as da pistolul pe mana unui ajutor mai... visator.
1 ca isi paradeste destele si 2 ca paradeste rame. Si pana indepartezi o singura capsa iesita in afara consumi timp cat ai capsa alte zece
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde aliuta2000 » 11 Feb 2013, 09:41

alt stupar scrie:Nu as da pistolul pe mana unui ajutor mai... visator.
1 ca isi paradeste destele si 2 ca paradeste rame. Si pana indepartezi o singura capsa iesita in afara consumi timp cat ai capsa alte zece

asa care va sa zica .. iti pasa mai mult de timpul pierdut decat de destu'l lui ... :lol: :lol: :lol:

referitor la suport , rolul lui este si de a uniformiza produsele , pentru ca daca faci rama din mana ai ceva sanse sa iasa mai deformata (cish ).
A.D.
aliuta2000

Mesajde jiji » 11 Feb 2013, 14:28

sal adriane sa sti ca eu am insarmat ramele cu capsatorul manual , ies satisfacator , tre sa faci cateva rane sa ti dai seama cum sa iasa sarma intinsa, am folosit capse de 10
jiji

Mesajde rocco76 » 11 Feb 2013, 22:42

alt stupar scrie:am facut si eu astfel de calcul, ca urmare mi-am confectionat un al doilea stand care este umplut de speteze laterale ca catre un ajutor ( nu necesita nicio pregatire prealabila ) in timp ce eu capsez ramele din primul stand.

pai cum vine asta dom' profesor???
mai ieri alalteri spuneati ca aveti doua "maini stangi" si acum ati trecut la industrial? :lol:
rocco76

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE