Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: intalnire la sediul Agrostar cu min. Agriculturii

Mesajde Jean Valjean » 12 Feb 2013, 23:49

Acum am vazut si eu filmuletele: patetic.
V-ati adunat ca sa aiba de cine sa-si bata joc individul ala de la Agrostar, care se vede cu ochiul liber ca este aservit politic.
Pe de alta parte, lipsa educatiei in randul apicultorilor se vede de la o posta: nu am vazut nicio deosebire fata de discutiile aprise din jurul paharelor de la carciuma, in afara de cateva interventii de calitate ale unor oameni carora probabil ca acum le pare rau ca au participat la asemenea caraghioslîc.
Atat timp cat oamenii de calitate de pe acest forum si eventual, de pe celalalt, nu reusesc sa injghebe o asociatie serioasa, nu vom (veti) fi decat carne de tun pentru niste smecheri.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde so-ri-pan » 13 Feb 2013, 00:01

.

..." intreaba-te daca nu cumva aceasta afiliere este una impotriva naturii. Chiar ai nevoie de aceasta afiliere? "

Daca cineva dintre voi crede sincer ca EU sunt entuziasmat de aceasta situatie, se insala. Prin sinceritatea ta dezarmanta ma regasesc si eu. Nici eu nu suport MANIPULAREA, sau sa fiu PAPAGALUL cuiva. Alte elemente ale situatiei poate le discutam la o bere.
Cat priveste NEVOIA afilierii raspunsul este un DA absolut. Motivul este REPREZENTATIVITATEA. Fara reprezentativitate NU STA NIMENI CU TINE DE VORBA. Cei 50 din sala au putut sa aiba in fata acele autoritati in baza invitatiilor facute DE REPREZENTATIVITATEA AGROSTARULUI.
Cand voi apicultorii, prin SAN sau ALTE ORGANIZATII, veti fi capabili sa fiti reprezentativi, AFILIEREA VA FI CADUCA.
SPER SA APUC SA MAI TRAIESC SI EU VREMURILE ALEA, sa fiu un batranel mandru ca voi(suparaciosii ;) ) reusiti sa faceti ce nu sunt eu in stare.

PS; Daca EU v-am dezamagit cu ceva, sau credeti ca va manipulez, spuneti-mi clar si maine SCOT SINDICATUL DE LA TRIBUNAL!!

Numai de bine!
so-ri-pan

Mesajde octav79 » 13 Feb 2013, 09:59

Domnul Sorin nu cred ca merita sa va faceti nervi cu astfel de persoane.
Cine nu a fost acolo din cauze obiective binenteles si vrea sa afle ce s-a discutat, ok este informat in limita posibilitatilor.
Cine nu a fost acolo si se da viteaz ca ar fi obtinut mai mult, e bine primit la urmatoarea intalnire. (pe care sper sa o mai organizati pentru ca acum nu vom mai veni cu degetu-n gura cum spunea cineva) si ii dorim din toata inima succes in numele tuturor.
Cine comenteaza fara sa face ceva in ajutorul cauzei..... eu zic SA NU.

Cu stima si respect
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde so-ri-pan » 13 Feb 2013, 11:17

octav79 scrie:Domnul Sorin nu cred ca merita sa va faceti nervi cu astfel de persoane.
Cine nu a fost acolo din cauze obiective binenteles si vrea sa afle ce s-a discutat, ok este informat in limita posibilitatilor.
Cine nu a fost acolo si se da viteaz ca ar fi obtinut mai mult, e bine primit la urmatoarea intalnire. (pe care sper sa o mai organizati pentru ca acum nu vom mai veni cu degetu-n gura cum spunea cineva) si ii dorim din toata inima succes in numele tuturor.
Cine comenteaza fara sa face ceva in ajutorul cauzei..... eu zic SA NU.

Cu stima si respect

Octav,
De doua zile stau cu calmante. Nu mai rezist sa vad cum un imbecil are tupeul sa posteze ca "mai bine sta cu pu/la in sus acasa". Cand am citit am fost tentat sa-l caut si-n gaura de sarpe, ca nu-i departe de mine. Cred ca o iau razna.
Oare acesti indivizi nu au copii? Copii lor nu merita sa primeasca de la ei stupina neimpozitata asa cum au primit-o ei de la inaintasii lor? Nu se rasuceste tacsumare in pamant ca a lasat stupina unui...vai de mama lui?
Eu maine-poimaine ma duc p.li de suflet, si ca mine multi altii, dar ramaneti voi si ne veti injura ca v-am lasat impozitati fara sa facem nimic.

Tu sau "my bees","xxl", sau restul tinerilor constienti de acest necaz picat pe voi, pe noi toti, ce traire aveti citind postari inepte!? Cat le mai suportati?

Se fac targuri apicole in perioada asta. Sunt tare curios sa vad daca se manifesta apicultorii cumva cand invitatii la seminarii le vor vorbi despre bunastarea adusa de PNA in raport cu impozitarea. MAREA SUBVENTIE numita PNA!!! :shock:
so-ri-pan

Mesajde octav79 » 13 Feb 2013, 11:27

Personal i-as lasa cu sala goala, sa vorbeasca la pereti.
Am fost la cateva intalniri de acest gen cand a fost targ in Bucuresti, chiar si la Campina o data. Nu pot sa zic ca au fost chiar degeaba ca eu sunt incepator. Dar am fost mai mult pentru socializare, care nu prea s-a intamplat.

P.S.
Sper sa va foloseasca calculele mele. Si sa stiti ca sunt reale.
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde filip » 13 Feb 2013, 11:33

Nu stiu daca ajung anul asta la targ,dar stiu sigur ca nu voi face cumparaturi mai mari de 100 roni.O sa intru pe conservare.
filip

Mesajde so-ri-pan » 13 Feb 2013, 11:37

filip scrie:Nu stiu daca ajung anul asta la targ,dar stiu sigur ca nu voi face cumparaturi mai mari de 100 roni.O sa intru pe conservare.

Eu nu cumpar nimic, intru pe DIMINUARE!
so-ri-pan

Mesajde stupul » 13 Feb 2013, 12:45

so-ri-pan scrie: Nu mai rezist sa vad cum un imbecil are tupeul sa posteze ca "mai bine sta cu pu/la in sus acasa".

La un asa caz as aplica impozitul pe P.I.P.
stupul

Mesajde so-ri-pan » 13 Feb 2013, 18:26

[quote="bucursorinelionel"]Domnilor, să ne înțelegem.!
.
Și nu mizați pe faptul că nu se aprobă în parlament în forma actuală dacă nu intervenim prin puținele pârghii care au mai rămas.Adică fie cu modificări în normele metodologice, fie pentru anul viitor cănd normele de venit vor fi calculate la nivel local, probabil APDRP.
Au recunoscut că legea se poate ajusta, și că normele de venit pot fi reconsiderate.

La Ploiesti, in urma "agitatiei" de Luni 04.02, Prefectul a comvocat toti PARLAMENTARII de Prahova Vineri 15.02 pe de o parte si sindicatul pe de alta(asa cum a promis) sa fie informati de starea de spirit a apicultorilor privind impozitarea si neplata polenizarii. Va amintesc, am mai spus-o intr-o postare, ca Prefectul a inteles pe deplin situatia si la momentul respectiv a promis ca face tot ce tine de el sa-i comvinga si pe "alesii" neamului.
Ce va iesi, va voi spune.

Daca eram uniti macar in simtire, neascultand sfaturi belicoase ale "binevoitorilor", si ar fi fost in mai multe judete actiuni, NU AR FI FOST SANSE MAI MARI CA PARLAMENTARII SA STIE CAND VOR VOTA?
Nu mizez pe o reusita deplina insa, cei 67 de apicultori prezenti atunci vor avea satisfactia ca AU FACUT TOT CE PUTEAU FACE, nu au stat deoparte, iar glasul lor va fi auzit!
Asta este cand, vorba lui Dragos, nu esti "un floc in vant"!
so-ri-pan

Mesajde Nicolaus » 13 Feb 2013, 19:07

Propunere:
Ce ar fi daca la toate targurile de anul asta toti apicultorii sa poarte cate o banderola alba la brat?
Este ceva mai usor cu convocatorul!
Nicolaus

Mesajde Nicolaus » 13 Feb 2013, 19:09

Si tot aici organizatorii pot deschide registre de proteste(si cu alte texte adecvate!)
Ca vad ca net nu merge cu protestele
Nicolaus

Mesajde XXL » 13 Feb 2013, 21:25

Jean Valjean scrie:Acum am vazut si eu filmuletele: patetic.
V-ati adunat ca sa aiba de cine sa-si bata joc individul ala de la Agrostar, care se vede cu ochiul liber ca este aservit politic.
Pe de alta parte, lipsa educatiei in randul apicultorilor se vede de la o posta: nu am vazut nicio deosebire fata de discutiile aprise din jurul paharelor de la carciuma, in afara de cateva interventii de calitate ale unor oameni carora probabil ca acum le pare rau ca au participat la asemenea caraghioslîc.
Atat timp cat oamenii de calitate de pe acest forum si eventual, de pe celalalt, nu reusesc sa injghebe o asociatie serioasa, nu vom (veti) fi decat carne de tun pentru niste smecheri.

normal ca ai vazut filmuletele
..de aia ne-am si dus noi acolo sa filmam
sa aibe tot omul ce comenta...dupa margine binenteles ;)
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde ilalexandru » 13 Feb 2013, 21:54

Anul trecut o persoana din zona mea, lauda PNA-ul...asta era pana sa faca aia decontul in toamna. Nu a vrut sa-mi spuna, dar am impresia ca si-a luat cea mai mare teapa posibila. Are vreo 250 familii si daca a mers pe maxim pe PNA, a avut ceva de suferit. Anul acesta a inceput sa faca gura...sa critice PNA-ul, sa dea cu gura in fermierii care primesc subventii la animale. Critica impozitarea, insa doar atat. Problema noastra a apicultorilor este ca nu suntem uniti. In Grecia, daca soferii de camioane se hotarasc sa faca greva...pai nu se misca nici o roata. La noi insa...las ca se implica vecinul si pentru mine. Ar trebui organizat in fiecare targ cate o actiune impotriva impozitarii, cate un protesc cu invitarea posturilor de televiziune sau radio
ilalexandru

Mesajde XXL » 13 Feb 2013, 22:09

.....peste 2 saptamani e targul de la Campina
pariez ca tot protestul asociatiei Valea Prahovei(cea care organizeaza targul)
se va rezuma la un discurs intr-o sala goala...sau la cateva pliante
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde Jean Valjean » 13 Feb 2013, 23:02

XXL scrie:normal ca ai vazut filmuletele
..de aia ne-am si dus noi acolo sa filmam
sa aibe tot omul ce comenta...dupa margine binenteles

Aveti dreptate, atata timp cat acea sala a fost plina pana la refuz cu greii apiculturii din Romania, cei cu multe sute de stupi, cei care platesc cel mai mult, care s-au repezit sa-i dea peste nas smardoiului de la Agrostar pentru obraznicii, nu-si au rostul in aceste pagini comentariile mele de pe margine, ale unuia cu 5 stupi, neimplicat, care nu traieste din apicultura si care la ora respectivei intalniri era la serviciu, asteptand stiri de la intalnire.
Aveti dreptate sa catalogati comentariile mele ca fiind inoportune si daca privim cum paginile acestui topic sunt umplute cu postarile acelorasi grei ai apiculturii, numai unul si unul, printre care eu ma bag ca musca-n lapte.

Prin urmare, permiteti-mi sa va prezint scuzele mele si sa va asigur ca nu o sa va mai deranjez cu comentarii de pe margine, mai ales ca nu sunt afectat direct de aceasta impozitare.

O intrebare as avea, totusi, daca-mi permiteti: filmuletele pentru cine le-ati facut si postat pe forum, pentru cei care au fost in sala?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde MyBees » 14 Feb 2013, 03:42

so-ri-pan scrie:Ce s-a realizat:
1- Acceptarea sindicatului la discutii pentru normele metodologice.
2- 4 din cei prezenti au devenit membrii.
3- S-a facut testul de rezistenta la stres sindical. Cine nu a rezistat a parasit sala.

O fi mult...o fi putin...nici nu conteaza. Conteaza ca Moldova a inteles ca trebuie sa tina aproape. Sunt cativa, baieti cititi, care incearca mobilizarea la Iasi, la Botosani, la Bacau...
Nu stiu cum D-zeu se face ca la Ramnic si Buzau nu-i miscare!!!

Draga Sorin,
Permite-mi sa te citez de aici: http://forum-discutii.apiardeal.ro/inde ... ic=6001.15 (rog moderatorii sa permita linkul, il pun doar cu intentia de a-mi fi inteleasa postarea)

Primele doua puncte imi confirma(nu mai era necesar, stiam deja dar e bine ca e si scris) scopul urmarit de Agrostar. Acceptarea la masa bogatilor(si in apicultura) si racolarea de membri. Crede-ma ca aici incerc sa nu ma bag, dpdv al sindicatului, scopul este corect. Desi exista dreptul la libera asociere, mi-as dori doar ca oamenii sa o faca avand ochii deschisi.

Iti raspund pentru ca punctul 3 se refera si la mine, noi fiind singurii(sau au mai fost ulterior?!) care au parasit sala(daca exludem pe colegii dinainte pe care i-ai intors) cand seful tau pe linie sindicala a inceput cu balivernele despre cum sa ne ajute el sa facem cea mai corecta asociatie, ca ACA si celelelate sunt ale unor hoti. Personal, as fi mai rabdat putin, doar ca sa am material de studiu.

Sorin, prietenul meu, poate nu oi fi eu foarte rezistent la “stresul sindical” insa la abureala si prosteala de doi bani sunt si mai putin rezistent. Sa fie multumit ca am salutat la plecare.

Imi este si foarte greu sa scriu, pentru ca stiu cat suflet pui in ceea ce faci, inca mai cred ca esti de buna credinta si nu stiu cum sa o dau pentru a nu ma intelege gresit. Efortul tau personal merita toate aplauzele si de aceea te rog sa intelegi ca respect foarte mult acest lucru.

Iti spuneam ca afilierea SAN la Agrostar este una profund gresita. Cum as putea eu sa cred ca aceasta este o situatie benefica, stiind cine este acest Nicolae Stefan, cine este Ana Apan si ale cui interese apara de fapt aceasta Federatie? Cum ar putea, Sorin, un “Agrostar” condus de acest “sindicalist” vehement, care bate cu pumnul in masa in directia gresita, sa apere interesele mele ca apicultor?

Cum poate fi SAN acea organizatie nesantajabila si inpartiala despre care vorbeai ca despre principalul atu?

De aceea te-as ruga, sa canalizam discutiile exclusiv in beneficiul apicultorilor si mai putin in beneficiul Agrostar sau chiar SAN. Stii parerea mea, atat timp cat exista aceasta afiliere sindicatul nu poate fi al apicultorilor.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA