Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 14 Feb 2013, 08:24

depinde din ce sant facute ramele,ale mele sant
din brad(calitate mai indoelnica)asa ca le insarmez cand am timp si nu intind sarma decat atunci cand lipesc fagurii si le bag in stup. cand le-am intins dinainte,sa inmuiat binisor sarma daca au stat mult. cu stima,
FLORINELU

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 16 Feb 2013, 19:18

Te-ai bagat la turte d-l Florinelu!!! Daca DA(!?!) ,ce, si cum?
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 11:38

eu in principiu sant impotriva turtelor si a zaharului in mod special,ceea ce nu inseamna ca in caz de forta majora nu folosesc,dar in iarna aceasta nu a fost cazul. deci nu m-am bagat la turte.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 11:57

buna ziua colegi. am fost la stupina si am prins un zbor de curatire de toata frumusetea,stupii se prezinta bine si nu ma parasit niciunul,unuii sant foarte bine,iar altii mai putin bine. la cei cu probleme mi-am permis sa intervin fiind temperatura de peste 10 gr. si fiind trecut de 15 februarie. in unul a intrat un soricel,l-am gasit dec edat,dar a facut ravagii in stup,incerc sa pun niste poze
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 005.JPG
tot el e vinovatul
STUPINA LUI FLORINELU 006.JPG
lucrarea soricelului
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 12:00

a trebuit sa desfac tot stupul,sa-i fac curatenie si sa-l organizez. cu aceasta ocazie am vazut si matca,era voioasa si avea si puiet capacit.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 12:10

vestitorii primaverii sant prezenti si la stupina mea.
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 010.JPG
STUPINA LUI FLORINELU 010.JPG (94.08 KiB) Vizualizat de 8517 ori
STUPINA LUI FLORINELU 009.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 13:23

am mai topit niste ceara,adica am retopit-o ca sa apara mai frumoasa,ca vine targul de la Ghiroda si Faget si ne trebuie faguri.
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 013.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 13:31

mai am un prieten pe acolo,il cheama mihai,dupa fostul lui stapan,care la parasit. il chema Mihai si sa mutat in alt sat ca....de,nu-i placea apa de la noi,iar pe cutu la parasit,ni la lasat noua. noi l-am adoptat si drept pedeapsa i-am dat numele fostului stapan. MIHAI.
Daca aveti cumva niste oase???????????????
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 012.JPG
mihai
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 22:58

am terminat cele trei lazi experimentale din polistiren extrudat,colectoare am facut mai multe. vreau sa vad cum se comporta.
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 002.JPG
STUPINA LUI FLORINELU 008.JPG
FLORINELU

Mesajde murarudumitru » 22 Feb 2013, 16:09

FLORINELU scrie:am terminat cele trei lazi experimentale din polistiren extrudat,colectoare am facut mai multe. vreau sa vad cum se comporta.

Au esit super chiar arata frumos ,si eu lucru acu la niste cuti de imperecheat ,si nu numai
murarudumitru

Mesajde dorindafi » 22 Feb 2013, 16:20

ushor de procurat , bun pt statzionar
dar intreb shi eu: cum se comporta la clima de afara , adica rezista la intemperii
intreb deoarece mar scutii la adapostirea roilor ori familiilor mai slabe
dorindafi

Mesajde FLORINELU » 22 Feb 2013, 17:22

murarudumitru scrie:
FLORINELU scrie:am terminat cele trei lazi experimentale din polistiren extrudat,colectoare am facut mai multe. vreau sa vad cum se comporta.

Au esit super chiar arata frumos ,si eu lucru acu la niste cuti de imperecheat ,si nu numai

mitica,gandestete cum sa faci la partea de sus a lazii o rama de lemn care sa fie lipita de polistiren cu cant pentru rame si ca sa stea magazia pe ea pentru stupul cu 12 rame. daca ai putea face un model pana la targul de la Ghiroda.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 22 Feb 2013, 17:28

Dorine,tocmai pentru roi si familii mai slabe m-am gandit si eu si nu vad de ce nu ar rezista,doar ca trebuie sa umbli mai cu grija cu ele. la capac trebuie protejat cu ceva in caz ca cade ceva pe el,dar sant atatea posibilitati acuma cu diferite materiale.
FLORINELU

Mesajde gigibecalul » 22 Feb 2013, 17:51

V-as ruga si eu sa imi dati niste detalii in ce priveste instalatia de taiat polistiren cu nichelina...grosime fir...amperaj redresor...distante intre poli...multumesc mult!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde FLORINELU » 22 Feb 2013, 18:08

pai detalii precise nu pot sa-ti dau ca nu le stiu nici eu,dar iti spun cum am procedat eu: grosimea nichelinei e sub 1mm,am luat de la un radiator electric defect,din ala cu nichelina infasurata pe o ceramica cilindrica,intinsa bine si cu redresorul auto. distanta intre poli o reglezi in functie de necesitati,daca e prea mare nu se incalzeste destul si nu taie bine,daca e prea mica se incalzeste prea tare si se rupe. cand temperatura mediului unde lucrezi e mai mica trebuie sa apropii bornele si invers.
sa stii ca si eu mi-am facut probleme in privinta asta dar cand am inceput a mers struna. am pus masa sub nuc ,am legat nichelina de creanga si sub masa si numai reglam firele de legatura.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 22 Feb 2013, 20:32

Trebuie sa vad si eu masinaria aia nea Florine :) is curios si poate incerc si eu...daca imi dati voie si nu e o inventie brevetata :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?