Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tipuri de hranitoare

Mesajde CATALIN » 10 Sep 2011, 06:24

cristian explica si mie cum e cu borcanelu cim si unde il pui si cum ia siropul din el mai detaliat
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Re: Tipuri de hranitoare

Mesajde amadeusmbi » 10 Sep 2011, 08:04

1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Tipuri de Hranitoare , modele

Mesajde Avram Sorin » 14 Dec 2011, 09:49

Salut vreau si eu sa va intreb ce tip de Hranitor folositi ? Podisor, uluc etc. Eventual sa dezvoltam sa vedem care sunt mai practice , economice etc.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Re: Tipuri de Hranitoare , modele

Mesajde Badea. claudian » 14 Dec 2011, 12:45

Poti folosi ori ce fel de hranitor !... poti alege un tip de hranitor usor de manevrat de capacitate medie ,mare sau mica cu conditia ca pozitionarea lui in stup sa fie de asa natura incat albina sa aiba acces la el din toate directiile si pe un traseu cat mai scurt .
Badea. claudian

Mesajde Avram Sorin » 14 Dec 2011, 12:51

Nu e vorba ca nu le cunosc ca modele . Doream sa vad colegii ce folosesc. Poate ne facem o idee despre avantaje , dezavantaje. Eventual postati ceva poze sa vedem ce " inventii " foloseste fiecare.
Avram Sorin

Mesajde catalin_viezure_6 » 14 Dec 2011, 13:26

am vazut ca altii pun hranitoarele in marginile cuibului
catalin_viezure_6

Mesajde Badea. claudian » 14 Dec 2011, 14:37

Avram Sorin scrie:Nu e vorba ca nu le cunosc ca modele . Doream sa vad colegii ce folosesc. Poate ne facem o idee despre avantaje , dezavantaje. Eventual postati ceva poze sa vedem ce " inventii " foloseste fiecare.

Nu contesta nimeni ca nu cunosti mai multe modele de hranitoare .... vrei sa stii ce modele folosesc uni colegi ?! iti spun eu ... majoritatea folosesc hranitorul tip rama capacitate mare 3-4 kg pe care culmea nu il folosesc pentru complectarea proviziilor de iernare cum ar fi normal!.... dansi mai nou il folosesc pe durata culesurilor de productie la umplerea magazinelor de recolta ....cum? ...simplu !!... prin umplerea lui cu fel si fel de substanta dulci !
Badea. claudian

Mesajde MyBees » 14 Dec 2011, 14:47

Badea. claudian scrie:
Avram Sorin scrie:Nu e vorba ca nu le cunosc ca modele . Doream sa vad colegii ce folosesc. Poate ne facem o idee despre avantaje , dezavantaje. Eventual postati ceva poze sa vedem ce " inventii " foloseste fiecare.

Nu contesta nimeni ca nu cunosti mai multe modele de hranitoare .... vrei sa stii ce modele folosesc uni colegi ?! iti spun eu ... majoritatea folosesc hranitorul tip rama capacitate mare 3-4 kg pe care culmea nu il folosesc pentru complectarea proviziilor de iernare cum ar fi normal!.... dansi mai nou il folosesc pe durata culesurilor de productie la umplerea magazinelor de recolta ....cum? ...simplu !!... prin umplerea lui cu fel si fel de substanta dulci !

Cu tot respectul... Daca nu puteti nominaliza clar pe acesti "uni colegi" mai bine va abtineti de la aceste afirmatii. Dupa aceea ne minunam de ce clientii isi pun tot felul de intrebari legate de "puritatea" mierii...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Avram Sorin » 14 Dec 2011, 14:50

Da am auzit si eu de colegi care practica acest lucru. Dar nu acuz ca nu stiu concret . Pe mine unu nu ma intereseaza acest capitol. Poate le dau ciocolata si bomboane in uluc :DD. Mai stii poate asa creste productia:D
Avram Sorin

Mesajde Badea. claudian » 14 Dec 2011, 17:01

Da hranitorul uluc din lemn de tei este unul din cele mai bune si sanatose dupa parerea mea , aplicat langa cuib face minuni atat in stimulare cat si in complctarea proviziilor ....albina avand acces rapid la el .
Badea. claudian

Mesajde Badea. claudian » 14 Dec 2011, 17:27

Pe cine vreti sa nominalizez si la ce bun dl. MyBees !?... eu fac pastoral si de cati va ani in coace ma minunez mereu cand vad ce se intampla la doi pasi de mine la un moment dat chiar ii invidiam ,mai ales atunci cand alb. mele incheiau culesul pe ziua respectiva si ale lor zburau ca nebunele iar in corturile lor ,mari de campanie zaceau butoaie de 200l pline cu apiinvert si alte substante dulci !!...si cine credeti ca erau acesti vecini sau " colegi de pastoral" nimeni alti decat apicultori fruntasi din vestul tari adica .....apicultori Unguri ,Ardeleni si banateni !!.... uite ca si nominalizai !
Badea. claudian

Mesajde leopreda » 14 Dec 2011, 19:42

am auzit si eu, dar sunt putini care fac asta si cred ca nu ies la iveala daca spala mierea lor in mierea celor multi.
leopreda

Mesajde proapis13 » 14 Dec 2011, 20:46

Ce zici de hranitoarele astea http://stuparitul.3xforum.ro/topic/25/H ... RTIFICIALA?
Eu unul le prefer pe cele de plastik de podisor deoarece sunt mai practice
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ion marian » 14 Dec 2011, 21:07

Da domnule.
E>>> putini care mai folosesc hranitor uluc.
Cei mai multi au trecut direct la TROACA .
O umple cu "dulceata", arunca o mana de paie si sa vezi ce SALCAM scoate... alb ca lacrima.
E el putin cam moale ,cam fad ...da e>>> SALCAM.
VALORIFICAREA ? Eeee... acilea e tot schepsisu.Aici intrvine departajarea dentre " GREI " si ...pinguini .
ion marian

Mesajde Cristian IONITA » 15 Dec 2011, 10:34

de ce oare nu se continua discutia la viewtopic.php?f=9&t=133&p=1045#p1045 ????

Alo .... moderatoriii ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Avram Sorin » 15 Dec 2011, 11:12

Da , Cristi ai dreptate . Daca se poate muta acolo ar fi super sa fie toate informatiile in acelasi loc !
Avram Sorin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA