Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 25 Aug 2011, 17:12

Pedro, te rog sa ma scuzi, mi-a scapat sa raspund acelei intrebari ... efectul clopot este necesar iarna iar in culesuri se poate folosi urdinise suplimentare, am vazut si eu ca altii folosesc, eu nu.
Din moment ce are si urdinis superior are si o influenta la aerisire, la stupii cu fundul plin.
Nu stiu cat de benefica s-au cat de negativa este fiindca nu am experimentat, nici la stupii cu sita pe toata suprafata fundului.

Frumoasa stupina din poza, este a ta ?.
Te salut.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde pedro » 27 Aug 2011, 20:24

si eu te salut!

nu din pacate nu sunt stupii mei
sunt de aici
http://jjvcela.sweb.cz/

acum am albinele in "cutii de cartofi tip BATRANUL"
toata vara am astupat crapaturile mestejugite de "fabrica"
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde Adi Hodis » 27 Aug 2011, 22:21

pedro scrie:...

Sa nu crezi ca esti singurul ... dar deh, ieftin si bun a fost candva valabil, acum nu mai e.
Sa-ti shpotesc una ... am avut ocazia sa astup la montare 2 stupi d´aia si tot tranteam basca de pamant :evil: ... nu mai fac NICIODATA !!! ... ca precis rup basca :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Aug 2011, 22:31

Adi Hodis scrie:
pedro scrie:...

Sa nu crezi ca esti singurul ... dar deh, ieftin si bun a fost candva valabil, acum nu mai e.
Sa-ti shpotesc una ... am avut ocazia sa astup la montare 2 stupi d´aia si tot tranteam basca de pamant :evil: ... nu mai fac NICIODATA !!! ... ca precis rup basca :P

Adi ma simt si eu cu musca pe caciula !!! treaba este ca ieri mi-au fotografiat stupii !!! daca mi se aproba proiectul poate raman la acelasi model dar schimb executantul !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde MyBees » 28 Aug 2011, 00:43

pedro scrie:acum am albinele in "cutii de cartofi tip BATRANUL"

Mare grija la cartofi. Nu baga prea mici ca ii pierzi :))
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Adi Hodis » 30 Aug 2011, 22:02

Las´ ca numa asa poate invatza cum se lipeste cu noroi ... ieftin si urgeeent !!! :lol: mai ales cand se lasa cu au-aaau !!! :lol:
Adi Hodis

Mesajde gica » 30 Aug 2011, 22:22

Adi Hodis scrie:Las´ ca numa asa poate invatza cum se lipeste cu noroi ... ieftin si urgeeent !!! :lol: mai ales cand se lasa cu au-aaau !!! :lol:

Mai este o reteta cu 50% balega de vita proaspata si 50% argila.O garantez eu pentru doua saptamani.
Are o mica problema cu mirosul.Pentru apicultor.Pai ce,numai voi ati facut pastoral ma vitejilor. :lol: :lol: :lol:
gica

Mesajde andrei_calinescu » 30 Aug 2011, 22:43

gica scrie:
Adi Hodis scrie:Las´ ca numa asa poate invatza cum se lipeste cu noroi ... ieftin si urgeeent !!! :lol: mai ales cand se lasa cu au-aaau !!! :lol:

Mai este o reteta cu 50% balega de vita proaspata si 50% argila.O garantez eu pentru doua saptamani.
Are o mica problema cu mirosul.Pentru apicultor.Pai ce,numai voi ati facut pastoral ma vitejilor. :lol: :lol: :lol:

Cel putin sunt rezistenti, stupi-paianta.
Acuma realist vorbind, vrei sa fie 60 de roni, cu tot tacamul si sa fie si calitate superioara?
Nu e posibil
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 30 Aug 2011, 22:46

pedro scrie:sa inteleg ca acele" urdinise superioare"(le zic si eu asa pt ca nu stiu altfel) au rol DOAR in aerisirea stupului
In timpul culesului nu este o cale mai scurta spre "camara"?
cam zgarcit la vorba :D
la astea nu ai raspuns(daca nu vrei nu'i bai)

TOT timpul anului trebuie/este necesar "clopotul fara crapaturi"?
ceva experienta comparativa?

Pedro,
Gaurile din urdinisele superioare au rol bun si primavara la zboruri de curatire.
In general albina il proplizeaza toamna tarziu, si primavara il deblocheaza singurele. Stiu ele cum sa faca....
andrei_calinescu

Mesajde pedro » 31 Aug 2011, 11:23

Andrei ,te salut!

fara a avea experienta cu stupi cu urdinise superioare, m-am gandit ca este bine sa le fac ,in speranta ca vor fi utile in perioadele cand este cules abundent.

"Acuma realist vorbind, vrei sa fie 60 de roni, cu tot tacamul si sa fie si calitate superioara?"

NU A FOST NICIODATA 60 ron "stupul cu tot tacamul" . Au fost doar resturi sau deseuri prelucrate aproximativ,
livrate cu lipsuri si defecte!

Acum imi fac singur stupii!
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde Adi Hodis » 11 Sep 2011, 13:44

Taica Pedro
Rog frumos pe dumneata sa ma scuzi daca in postarile mele am exprimat, involuntar, o tenta de lipsa de respect.
N-am stiut ca aveti o varsta asa inaintata decat abia dupa ce v-ati postat poza la avatar.
Iar daca la anii d-vs va mai ocupati de apicultura ... sincere felicitari !!! :)

Hm ... imi tot dau cu presupusul ... si trec peste gluma :)
Precis ca persoana din avatar are o mare importanta pentru dumneata din moment ce ai decis sa te reprezinte.
Va doresc sanatate si zile senine.
Adi Hodis

Mesajde CATALIN » 11 Sep 2011, 14:10

de obicei asa faci cu toata lume creca sun multi care siar dori ca tu sa nu mai ras la postarile pe care le pun chiar daca uneori ai dreptate
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Adi Hodis » 11 Sep 2011, 14:43

CATALIN scrie:de obicei asa faci cu toata lume creca sun multi care siar dori ca tu sa nu mai ras la postarile pe care le pun chiar daca uneori ai dreptate

Cu toata lumea ?.
Nu e chiar asa, am postat in multe alte locatzii fara a ride si fara a provoca la gluma.
Nu-mi permit sa rid si sa glumesc cu toata lumea, numai cu cine consider ca ne cunoastem de ceva timp, virtual s-au real si care gusta glumele reciproc.

Probabil te referi la unii incepatori ... dar am ris de toti ?.
Sint destui care nu poate sa sustina acuza.
Aceia cu care am glumit, eu asa zic ... s-au cum zici dumneata, am ris de ce au scris s-au aratat in poze, la rindul lor pot sa glumeasca si sa rida de ce scriu si arat eu ... tin la glume, asta-s eu.

Presupun ca am sarit calul in cazul tau ... promit ca imi voi revizui atitudinea si imi cer scuze pentru " sarituri ".

Adi Hodis

Mesajde CATALIN » 11 Sep 2011, 15:46

adi sunt multi apicultori care vor sa intre pe site si sunt multi incepatori si cazul meu si sunt multe intrebari absurde puse de incepatori intrebari la care voi ce mai avansati nici nu mai aveti chef de raspuns sau vi se par prea banale
aici va dau dreptate pt ca ar trebui sa caute si cred ca 99% sunt ras pt incepatori ca acum pe site sun lucuri postate si scrise ca si chesti de ultima ora eu am impresia ca mai mult decat sa ajuti pe cineva prin postari u razi si faci misto iar acum cu scuzele........am mai posta si pe siteul vechi aceiasi chesti cu cineva care a facut baza si la aflarea varstei a dato cu scuze ca tine dar nus ce rost mai au mie miar place ca tot ce se discuta sa fie fff serios pt ca sunt si alte topinguri unde putem sa vb si sa ne luam la misto
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde vasea57 » 11 Sep 2011, 16:00

pedro chiar pe mester te ai suparat stii el chiar ar putea trai intrun stup daca si ar pune in cap
dar nu asta e treaba mea
treaba mea e sa stau pe forum si sunphoto poate mai apare ceva de la acest mare om iar stii ceva dom adi fa misto de mine ca ai de ce dar eu stiu ce sa culeg din glumele tale asta depinde de mine si te astept pe mer cu niste schite
si totusi ma mananca tastatura sa te intreb ceva cum ati trecut peste ierbicidarea la rapita care vau omorat culegatoarele si vati mai intalnit cu acel "mare" agricultor la o bere
greu e doamne la-n ceput da razbat eu pan 'laurma
vasea57

Mesajde victor s » 11 Sep 2011, 17:14

ce facusi bre adi?ai reusit sa superi si tu pe cineva?
in sfarsit...credeam ca nu apuc sa o vad si p-asta... !
cred ca e cazul sa ne ceri si noua scuze (mie si lui valerica). tu si altii a-ti reusit sa ne bagati in gurile nevestelor!
F.S.N-urile s-au dus pe albine, in loc sa mearga spre alte destinatii cunoscute doar de ele *(ale nevestelor)...deci...asteptam sa ne ceri si noua scuze ca na...asa e corect... :lol:
**********************************************************************************************************************************************
Cataline...chiar cred ca te-ai luat exact de cine nu trebuia....acest Adi Hodis, este mai presus de toate un OM.
s-ar putea ca eu sa fiu subiectiv , cunoscandu-l personal, totusi nu cred sa fi reusit sa supere pe cineva, iar daca a reusit asa ceva, atunci este o performanta pentru el.
discutiile nu pot fi numai si numai asa cum spui tu...''fff serioase''. nu suntem la politie la ''interogator'', este un site de profil dar si de SOCIALIZARE.
e randul meu sa-ti cer scuze , sau nu e nevoie?
hai la discutii si sa lasam lucrurile asa cum sunt;pe vremurile astea nenorocite daca mai ne certam si intre noi unde oare o sa ajungem?
toate cele bune !
victor s

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?