Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: DE PRIN TARA ADUNATE- RETETE CULINARE

Mesajde CORNEL V. » 28 Aug 2011, 15:46

Asa , Victore,ca nici cu tine nu mi-e rusine :P
CORNEL V.

Mesajde liviu1965 » 28 Aug 2011, 16:42

Acum s-a terminat..... fiica-mea a vrut sa-mi faca o poza cand mancam....cica aveam grasimi pe musteata si pe barba....copil nerecunoscator fata de parintele care a crescut-o....
La cat a muncit nevasta-mea cu ceapa..... si cuptorul.....cam putin a iesit. Vorba lui nea Gica, data viitoare tai 4.
A..... ea a muncit la bucatarie, eu am stat cu socrii......
Fişiere ataşate
iepure end (640 x 480).jpg
liviu1965

Mesajde victor s » 28 Aug 2011, 16:50

cu asta chiar m-ai pus in cap....ma duc la bucatarie sa vad ce se poate face...!...
victor s

Mesajde liviu1965 » 28 Aug 2011, 20:36

Victore, daca vrei nuferi....
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 28 Aug 2011, 20:43

Revin, la mancarea de ceapa este un inconvenient..... este o mancare grea.... cere multa stropeala....
A trecut ceva ore .... si tot mie sete.....
Asta e.....
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 29 Aug 2011, 19:08

O placinta compusa din foietaj ( cumparat ) , ghebe ( asa se spune prin partile noastre , sunt ciuperci ) cumparate asta toamna si puse la sarat, of ce trece timpul.... iar apar ghebele si ca si carne piept de pui.
Si mancarica de ceapa si placinta sunt facute de scumpa mea sotie... deci nu de mine. Eu cu gratarul, baietii, berea.... si kilogramele...
Fişiere ataşate
placinta (640 x 480).jpg
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 29 Aug 2011, 19:10

Era sa uit...... astept concurenta....

PS 1 Victore, am vazut gratarul.... e ok , colorat.... da udeala?
PS 2 L-am vazut pe Janese in poza cu ...... soacra sau baba.... lasam astea , este un barbat in plina putere.Janese sa-ti traiasca sotia, este o buna bucatareasa,asta se vede cu ochiul liber..... poate postezi combustibilul care te tine in viata....
Uite , ca sa nu spui ca sunt mistocar, pun o poza cu mine..... ups nu mai am baterie la aparat.
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 29 Aug 2011, 19:29

Serios nu mai am baterie.... ma duc sa caut prin casa , poate mai gasesc

Am observat ca pe forum exista obiceiul ca lumea sa se prezinte. Imi cer scuze ca nu am facut-o pana acum.
Am sa o fac in scurt timp.

Scuze ca am sarit de la topic.
O seara buna
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 05 Sep 2011, 15:37

Vroiam sa fac o poza si cand e gata...... Nu am mai apucat..... asta e.... poate data viitoare

Asta a fost in ziua cand voi erati la Bucuresti.... in tren, in masina.....

Ce zici nea Gica de cum te-am sarbatorit? Nu mai postez si sticlele de vin..... goale, nu sunt interesante.....
liviu1965

Mesajde victor s » 05 Sep 2011, 17:01

multumesc frumos Liviu...cred ca a fost delicioasa ''dedicatia''...
dar hai sa-ti mai iau un pic din greata de dupa...
deci reteta este una foarte simpla si extrem de sanatoasa si gustoasa.
1kg catina
1kg miere
se spala catina bine in 2/3 randuri de apa
se da prin blender , se strecoara in tifon iar sucul rezultat se amesteca cu mierea .
amestecul rezultat este un concentrat de catina iar din amestecul cu apa minerala rezulta un energizant FORTE.
cojile rezultate din stoarcere se pun la uscat si se pot folosi la ceaiuri.
poate ca nu spun nimic nou dar sunt convins ca acesta este ''sanatate la pahar''.
Fişiere ataşate
05092011734.jpg
victor s

Mesajde liviu1965 » 05 Sep 2011, 17:06

Aaaaaa , ma iei cu de departe...... incepi cu pansamentul gastric....... ala care se ia inainte de masa....
Astept continuarea

Buna ideea asta cu catina. Am sa fac si eu.
Nevasta-mea a facut acum o saptamana " limoncino " ... numai ca , contine alcool. E din coaja de lamaie si e super ptr. digestie.
liviu1965

Mesajde Cristian IONITA » 12 Sep 2011, 11:38

vad ca e mai liniste .... hai sa continui eu .... tot cu porcarii .... de data asta jambon la cuptor ...

- una felie jambon cu os, cam cum sunt cele din desenele animate cu Tom si Jerry .... se fierbe-n oala la foc mic (sa fiarba cam 1 ora minim fara sa de-a clocot) cu ceva sare;
- se spumeaza bineinteles;
- un alt vas se pregateste uns cu ulei si ceva legume (cartofi, morcov, etc), peste se aseaza carnea plus alte legume (ceapa, rosii, ardei gras, etc) plus mirodenii (boia, piper, dafin, etc) si catei de usturoi, se pune cam 100 ml vin alb si din supa ochiometric cat sa inglobeze carnea pana la jumatate.
- se baga la cuptor ca foc mic (150 grade) cam 2,5-3 ore
- daca se considera necesar se poate intoarce bucata de carne in ultima jumatate de ora.

Eu am cam exagerat cu supa pusa (am pus si rosii care au lasat si ele zeama) si de aceea am cam avut zeama de aruncat la final

iese ceva dumnezeiesc .... carnea si legumele se vor topi apoi in gura .... pur si simplu raman maselele in somaj

Supa ramasa se poate folosi la altceva, eu am mai facut ciorba de perisoare si pilaf.

Spor la treaba va doresc ca pofta stiu ca v-am facut :D
Fişiere ataşate
07092011197.jpg
aproape de final
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde gica » 12 Sep 2011, 12:26

Cristian IONITA scrie:vad ca e mai liniste .... hai sa continui eu .... tot cu porcarii .... de data asta jambon la cuptor...

Da,legumele astea le agreez si eu.Dar unele in cantitate mai mica sau deloc.Rosiile le am facute suc si parca merg mai bine cu ceva vodca.Dar merg si cu palinca.Ardeiul parca e mai bun copt si facut salata.
In rest cam la fel.
Pe aici e o mica problema cu jamboanele astea.Miros a peste oceanic.
gica

Mesajde liviu1965 » 12 Sep 2011, 12:30

Salutare Cristi

Exact la fel procedez si eu DAR cu o mica diferenta. Nu fierb carnea. O pun in tava cu vin alb, cu tot ce ai zis tu ca si ingrediente plus cartofi ( cand sunt noi...... e crima.... ) taiati in genul " taranesc " . Sa nu uit.... se pune si putin ulei.
Ideea e ca, carnea cu legumele se fierb in vin si cand se evapora apa .... intra in lucru uleiul si din cand in cand, cu o lingura se unge carnea.... si ....... se rumeneste si .....
Si ajung la vorba lui nea Gica..... trebuie si o incantatie .....ca altfel nu iese ca lumea.
Serios acum , cand gatesc eu in casa ..... copii : nu-i gata ? ; sotia: nu poti folosi mai putine vase? sau le speli tu?

PS Uneori in loc de ulei pun niste slana.....

Data viitoare cand fac... o sa incerc varianta ta cu fiertul.
Acum trebuie sa-mi bat capul la niste retete .... cu carne de iepure.Mai am vreo 50 din care de sacrificat sunt 10.
Grea misiune....
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 12 Sep 2011, 12:31

Mai frate, eu stau sa tastez aici un raspuns .... si nea Gica mi-o ia inainte....
liviu1965

Mesajde gica » 12 Sep 2011, 12:39

liviu1965 scrie:Acum trebuie sa-mi bat capul la niste retete .... cu carne de iepure.Mai am vreo 50 din care de sacrificat sunt 10.
Grea misiune....

Problema nu gluma sa gatesti 10 urecheati simultan.Dar am vazut in poza ca sunt cam piticanii.Ajung pentru 40 de invitati.Dar de stropit sa nu pice greu ce folosesti ?
gica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA