Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde patrascu » 01 Mar 2013, 11:49

Fiecare natie isi are provinciile si gunoaiele ei la fel de bine cum noi le avem pe ale noastre. ne place totusi sa ne manjim cu noroi singuri asta este problema noastra. Ca exista un patriotism local sunt perfect de acord si ar trebui manifestat in alta ordine de idei evenimente sportive evenimente culturale etc. Dar cand acest patriotism local inseamna jignirea celui de peste deal de peste rau nu mai pot fi de acord. Cat priveste faptul ca ardelenii sunt datori moldovenilor sau muntenilor iar nu pot fi de acord. Pai daca ardelenii nu-si pastrau limba si obiceiurile romanesti pe cine mai eliberau ? Cu ce sacrificii au facut acest lucru? Sa vorbesti de datorie istorica dupa ce armata romana paraseste fara un singur foc de arma Transilvania sau Basarabia dupa evenimentele anilor 40? Aici a avut loc una din greselile fundamentale din istoria noastra.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
Avatar utilizator
patrascu
 
Mesaje: 515
Membru din: 12 Dec 2011, 16:08
Localitate: urziceni

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mar 2013, 12:13

Mircea_63 scrie:
Cristian IONITA scrie: Ardeleni isi doreau asa de mult sa nu mai fie oameni de mana a 2-a in rand cu tiganii de ce au asteptat atat? ....


Sunt curios daca afirmatia asta chiar reflecta parerea ta, sau e asa... pe post de condiment picant? :)



eh .... un pic de picanterie nu strica niciodata, dar totusi .... nici prea departe de adevar nu sunt

@patrascu - exprimarea in mediu virtual sufera de acest dezavantaj, al faptului ca poti fi usor interpretat gresit, te sigur ca cel putin din partea mea nu exista nici un fel de desconsiderare pentru cei de peste deal, ba dimpotriva sunt aspecte pentru care ii admir .... sunt insa si aspecte mult prea putin onorabile la care (fara a generaliza excesiv) sunt nu-s deloc in coada liste .... laudarosenia este o carateristica pe nedrept acordata oltenilor .... astai sunt doar poate mai vocali si cam atat .... insa mai laudarosi decat ardeleni eu nu am vazut .... iar asta corelat cu faptul ca de fapt realizarile efective sunt cam zero barat ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 4287
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Ariel » 01 Mar 2013, 21:56

Cristian IONITA scrie:@Ariel ... daca-mi permiti un sfat .... cand citesti "istorie" vezi un pic si printre randuri

Prefer sa citesc istoria asa cum a fost, nu cum si-o imagineaza habarnistii si nici cum o viseaza varii tagme de nationalisti, conspirationisti, globalisti sau altii ca ei.
Cristian IONITA scrie:Armata Ungara nu a existat in primul Razboi Mondial .... asa cum nu a existat nici armata ardeleana, sau armata ceha ... sau croata .... etc (au existat unitati de-o anumita nationalitate dar ofiterii superiori erau de o alta) ....., dar in 1919 exista Armata Ungara care nu era musai bolsevica dar reprezenta interesele maghairilor care se doreau a fi bolsevica.

La acel moment si in acele conditii, exista o diferenta enorma intre Armata Romana si Armata ungara.
Prima avea o conducere unitara, recunoscuta si asumata, un comandament bine definit, ale carui ordine nu erau puse la indoiala de nimeni.
Presupusa Armata Ungara era divizata pe criterii politice, mai degraba bande inarmate de factura bolsevica, monarhista, nationalista, fiecare urmarindu-si propriul interes.
Cristian IONITA scrie:Crezi tu ca fara Armata Romana ar fi contat pentru cineva ce s-a hotarat la Alba Iulia? ... si daca Ardeleni isi doreau asa de mult sa nu mai fie oameni de mana a 2-a in rand cu tiganii de ce au asteptat atat? .... pana cand aia cu ale caror realizari se lauda si azi sa fi pierdut razboiul?

Motii ii mai batusera pe unguri, n-ar fi fost prima oara si in plus Ardealul avea deja experienta autoguvernarii timp de cateva secole. Conteaza mai putin nationalitatea celui din fruntea statului, in schimb reprezentarea in corpul legislativ si de guvernamant e modul in care romanii si-ar fi putut exercita puterea. Problema care ii tinea pe loc era ca intr-o uniune cu Ungaria, romanii ramaneau minoritari si doar intr-un Ardeal independent sau intr-o unire cu Romania isi capatau statutul majoritar.
Dar, vorba aia: o mie de vorbe un ban nu fac. Faptele spun ca Armata Romana a intrat intr-un Ardeal liber, nu l-a cucerit, nu l-a eliberat, asa ca izmenelile unuia si altuia nu-si afla rostul.
Ultima oară modificat de Ariel pe 01 Mar 2013, 22:09, modificat 1 dată în total.
Ariel
 
Mesaje: 19
Membru din: 15 Ian 2013, 17:08

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Mircea_63 » 01 Mar 2013, 22:01

Doar ca o curiozitate pomenesc: stiati ca a existat si o administratie Franceza?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Cristian IONITA » 01 Mar 2013, 23:05

@Ariel - fi te rog amabil si zi-ne si noua unde citesti tu istoria "asa cum a fost"

Multumim
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 4287
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Ariel » 02 Mar 2013, 23:38

cornelioandanciu scrie:O mica observatie, motzii sub Avram Iancu au luptat impotriva armatei Statului ungar, nu impotriva ungurilor.Pentru ca la acea vreme motzii traiau in Ungaria ,fiind unguri.Tot la acea vreme si tot impotriva armatei ungare au luptat si secuii, sub Gabor Aron, si maghiarii, sub Kosuth Lajos.Fiecare au luptat pentru drepturile lor specifice.Daca armata ungara ar fi luptat doar impotriva motzilor, acestia nu ar fi avut cum sa invinga. Acest lucru s-a si vazut atunci cand Kosuth a facut o intelegere favorabila cu armata ungara si a incetat lupta.Asa vedem lucrurile noi motzii.Si nu s-a pus problema de unire.Unirea a aparut dupa primul razboi mondial, cand Ungaria si Austria au trebuit sa fie distruse, puterile invingatoare nu doreau ca in aceasta pare a Europei sa mai existe un asa centru de putere precum cele doua tari.Cand vor gandi altfel, istoria va fi altfel.

Iar o dam de gard?
Mai formulezi si "noi, motii"... :x
Statul ungar nu exista la 1848, motii se bateau cu armata revolutionarilor unguri, astia dorindu-si independenta fata de austrieci si refuzandu-le, in acelasi timp, drepturi similare romanilor.
Monarhia dualista austro-ungara a disparut sub presiunea Frantei, neputandu-i ierta sprijinul acordat Germaniei. Ca o paranteza: englezilor nu prea le convenea, americanii erau straini de chestiune iar rusii aveau cu totul alte probleme la momentul tratativelor de pace.
Ariel
 
Mesaje: 19
Membru din: 15 Ian 2013, 17:08

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde modigliani » 03 Mar 2013, 14:24

apis_argesis2 scrie:bine bine .. voi cei din vest... dc nu va place ce domni v-am dat noi "ashtilanti" de ce nu treceti ma granita? mai in vest?
ce am spus despre comunism vs vest si dictatura ceausista nu reprezinta ce gandesc, a fost doar o replica la asa zisa neputinta de autoguvernare!
o idee se citeste in context

iar on-topic: daca nu eram noi munteni, olteni si moldovenii sa stam in calea turcilor... mai erau "astia din vest" civilizati ?


Si ?? Ce mai zici ?? .... Ce-ai mai facut ??? ..... Ce campi ai mai cotonogit zilele astea ? :shock:
modigliani
 


Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde delorin I » 11 Mar 2013, 17:19

Nu am fost un fan Ion Ratiu si totusi imi place ceea ce citesc si ce ii este atribuit:

Cele zece porunci adresate românului, înfăţişate de Ion Raţiu la primul Congres al Uniunii Mondiale a RomânilorLiberi, desfăşurat la Geneva în anul 1984, sunt:

1. Fii mândru că eşti român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil şi vechi. Civilizaţia are rădăcini adânci în pământul ţării noastre.
2. Afirmă-ţi dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia. Nu faci asta pentru că eşti şovin, ci pentru că doreşti să îi serveşti pe cei rămaşi acasă.
3. Apără drepturile poporului român, în totalitatea sa. Nu regăţeni, nu transilvăneni, nu basarabeni, nu timoceni, aromâni sau megleniţi. Toţi suntem români.
4. Ajută-ţi compatrioţii din mult-puţinul ce îl ai. Dă-ţi tainul, nu îl precupeţi.
5. Susţine instituţiile româneşti din diaspora, oricât de modeste sau de imperfecte ar fi acestea.
6. Nu critica niciodată, nici măcar prieteneşte, pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine decât el.
7. Nu aduce nici o critică, nici măcar „constructivă”, semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă: fă mai mult şi mai bine decât face el.
8. Fii întotdeauna conştient că gelozia, invidia şi calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat şi slab, care nu mai are nici ţară, nici poziţie în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.
9. Opune-te numai celor care siluiesc voinţa poporului român. Opoziţia faţă de eforturile altor patrioţi români este o irosire de energie.
10. Fă ceva pozitiv pentru ţara ta şi pentru compatrioţii tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi.

J.F. Kennedy a spus cândva cam aşa: “Nu te întreba ce face ţara pentru tine, ci ce faci tu pentru ţară ».
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2676
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde so-ri-pan » 12 Mar 2013, 00:11

Mai prin `82, fiind la F.S. prin Braila intre Cuza Voda si Viziru, a trcut un camion plin de orizontali pe langa vagonul meu. A oprit la circa 800m si a descarcat pe marginea unui canal de irugatii ~50 de stupi. Era un batranel de 68 de ani, ungur de adevaratelea, ce abea strica ceva conversatie in romaneste. Faptul ca nu l-am amonestat ca a venit langa mine, dar si faptul ca era bucuros ca are pe cineva alaturi mult mai tanar si fara aroganta, a facut sa se lege o relatie de amicitie remarcabila.
Am avut ocazia sa cunosc multe din judecatile de valori ale unui om simplu din neamul secuiesc. Am apreciat sinceritatea si corectitudinea lui. Nu am avut nici un moment senzatia ca am in fata un "strain", mai ales cand am aflat ca facuse razboiul in oastea romana ca voluntar.
De atunci nu privesc pe nimeni ca fiind "ceilalti", iar orice disputa pe o asemenea tema pentru mine este... o gaselnita a provocatorilor.
Ne intalnim in pastorale prahoveni, olteni, moldoveni, ardeleni, unguri, nemti...etc, si ne intelegem, ne respectam si ne suportam cu bune si cu rele. Nu inteleg ce sens are disputa si rostul acestui topic!
Acum cand peste noi a picat acest necaz cu impozitarea in loc sa ne unim sa ne rezolvam problema, dam curs unor subiecte de dezbinare care sa ne indeparteze de la problema noastra.
Postarea de mai sus cu "decalogul" lui Mosu` Ratiu nu poate sa fie decat bine venita.
Citez:
6. Nu critica niciodată, nici măcar prieteneşte, pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine decât el.
7. Nu aduce nici o critică, nici măcar „constructivă”, semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă: fă mai mult şi mai bine decât face el.
8. Fii întotdeauna conştient că gelozia, invidia şi calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat şi slab, care nu mai are nici ţară, nici poziţie în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.
9. Opune-te numai celor care siluiesc voinţa poporului român. Opoziţia faţă de eforturile altor patrioţi români este o irosire de energie
so-ri-pan
 
Mesaje: 210
Membru din: 25 Noi 2012, 15:42

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Mircea_63 » 12 Mar 2013, 00:48

so-ri-pan scrie: Ne intalnim in pastorale prahoveni, olteni, moldoveni, ardeleni, unguri, nemti...etc, si ne intelegem, ne respectam si ne suportam cu bune si cu rele. Nu inteleg ce sens are disputa si rostul acestui topic!


Sorine, ai citit topicul de la inceput? Sau ai venit cu prejudecata ca e topic de dezbinare?

Nicidecum! E un topic de cunoastere si dezbatere, deschis de o corcitura de Basarabean cu Ardelean. Te intreb insa: n-ar trebui scoasa Miorita din programa scolara?

Auzi frate!!! Pai nenorocitii aia de baci Ungurean si Vrancean, vor sa-l omoare si sa-l jefuiasca pe cel Moldovean! Motivul jafului? Invidia!
Reactia? Mi-e lene sa reactionez. O fi cumva. Cum o fi o fi.

Adicatelea astia sunt romanii (asa zice Miorita): invidiosi si gata de crima si jaf. Pe de alta parte, fara urma de simt al prevederii. Delasatori!

Tampenia asta e super-analizata in programa scolara si concluziile sunt fascinante. Suntem mandri! Ca romanul nu-i niciunul. Dar concluziile sunt doar ale noastre :?
In schimb cand e vorba de o discutie, gen hai sa ne cunoastem si sa vedem cum ne vedem unii pe altii -ca stim cum ne vad altii si n-avem replica-....cica n-are rost discutia! :lol:

Suntem un popor misto din punctul asta de vedere!

Hai, baga-te! E nevoie de forte proaspete si parteneri de discutie seriosi.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde delorin I » 12 Mar 2013, 07:50

Mircea_63 scrie:
so-ri-pan scrie: Te intreb insa: n-ar trebui scoasa Miorita din programa scolara?

Auzi frate!!! Pai nenorocitii aia de baci Ungurean si Vrancean, vor sa-l omoare si sa-l jefuiasca pe cel Moldovean! Motivul jafului? Invidia!
Reactia? Mi-e lene sa reactionez. O fi cumva. Cum o fi o fi.

Adicatelea astia sunt romanii (asa zice Miorita): invidiosi si gata de crima si jaf. Pe de alta parte, fara urma de simt al prevederii. Delasatori!

Tampenia asta e super-analizata in programa scolara si concluziile sunt fascinante. Suntem mandri! Ca romanul nu-i niciunul. Dar concluziile sunt doar ale noastre :?
In schimb cand e vorba de o discutie, gen hai sa ne cunoastem si sa vedem cum ne vedem unii pe altii -ca stim cum ne vad altii si n-avem replica-....cica n-are rost discutia! :lol:

.




MIrcea din pacate Miorita surprinde un adevar. De ce sa o scoatem din programa? Crezi ca in mod REAl am schimba ceva? Crezi ca nu suntem o natie de delasatori, de invidiosi , si mai stiu eu ce? Ca nu om fi toti e adevarat. Dar - Sunt pline izvoarele istorice de astfel de descrieri! Daca vrem sa schimbam ceva din portretul asta robot pe care il caram cu noi nu scotand Miorita din manual o vom putea face! Miorita e o oglinda! Crezi ca nu e adevarat acest tip de invidie care capata tot mai mult fundament prin ceea ce se numeste solidaritate locala si istorie locala? Sau fata perversa a acestora? Ele au si un lucru bun! Priveste aici pe forum si vezi cate ciocniri de caracter transformate in razboi regional au loc! Maruntisul devine caracteristica, un mic defect/greseala devine o catastrofa! Mircea tu prin sinteza esti probabil roman! Si eu ma consider roman desi sunt cu exceptia unui bunic ardelean - moldovean! Dar dincolo de toate aceste maruntisuri - etichete toti suntem valahi! Invidia macina pe multi dintre noi! NU putem suporta faptul ca celalat poate fi mai inteligent cu 2 secunde! Ce tu nu ai vazut cine sunt eu? Daca vei citi editita digitala a Calatorilor straini despre tarile romane, editie existenta pe dacoromanica - si ma refer aici doar la izvoarele medievale - o sa vezi ce portret identic cu cel din Miorita avem in majoritatea acelor surse! Stii opera lui Mozart - Asa fac toate? Accidental am dat peste ea pe Mezzo- apoi am cumparat DVD-ul. Apar la un moment dat 2 insi barbosi cu cojoace de oaie! Intrebarea este : Cine sunt astia/ - Turci sau valahi? Si asta este doar una din imagini! Daca ai citit memoriile baronului francez Toth care traverseaza Tarile romane pe la 1730 cred, nu mai retin anul, o sa vezi acolo portrete de valahi incat si cei din Miorita sunt frumos portretizati- slugarnicie, servilism, etc! Miorita este o oglinda in care trebuie sa ne vedem adancurile sufletului si dupa care sa putem sa schimbam ceva! Avem nevoie de oglinzi! Asa cum avem nevoie de modele. Si Psihologia poporului roman a lui Radulescu Motru scrisa prin anii 20 e asa o oglinda chiar si dupa o suta de ani! Multi pun in spatele comunismului o serie de defecte capatate. Nu este adevarat! Om fi capatat ceva, dar pe cea mai mare parte a lor le caram de sute poate mii de ani in spate! Eu privesc ca si alte cateva persoane ceea ce se numeste aici Battlefield! Tipul asta gregar de haita care ataca un om singur- nu discut cat de capabil sau incapabil este acel om, cat de plin de sine sau orgolios este - imi displace profund! Ok! Accept confruntarea 1 la 1. Dar cand vad cum unii ataca in mod gratuit doar din nevoia de a fi solidari cu restul- crede-ma- MIorita este o imagine blanda! Campul de lupta presupune eleganta, turnirul si nu doar el presupune anumite principii care in acel loc numit Battlefield - eu nu le vad! Sa fie un defect al valahilor? Sau lipsa de reguli de acolo? Sau lipsa de principii morale ale unora? MIorita este ZILNIC printre noi si alturi de noi! NU mai mergem multi dintre noi cu oile, dar ele sunt cu noi! Si nici Europa si mai stiu eu ce alta institutie universala nu va schimba nimic atat timp cat noi nu vom incerca prin educatie sa imbunam ceva la ceea ce caram cu noi instinctual si care rabunfneste in noi indiferent cat de savanti sau doctori am fi!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2676
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Mircea_63 » 12 Mar 2013, 10:15

Delorin I, intrebarea mea despre Miorita, este retorica!

Descrierea are mai degraba caracter de pamflet. Daca folosesti aceasta cheie, adica privesti astfel lucrurile, constati ca spunem amandoi acelasi lucru.

Incercam sa-i raspund lui So-ri-pan, care vede in acest topic o "disputa" si o dihonie impartita pe regiuni si nu o dorinta de cunoastere. In acelasi sens cu cel al retoricei prezentari a Mioritei, intreb si eu: are rost disciplina "Istorie"? :lol:
Pai Istoria prezinta niste fapte si nefiind omnipotenta, are si lacune. Deobicei e scrisa de invingatori.
Faptele pot fi bune, neutre sau rele. De exemplu intr-un fel prezinta maghiarii istoria Ardealului si in altfel romanii. Stefan Cel Mare, este cu totul altfel prezentat de istoria turcilor, fata de cea a romanilor.
Ce ar fi sa vina cineva si sa spuna ca Istoria este de fapt o disputa si nu isi are rostul?

Topicul chiar se desfasura foarte frumos, pana cand au aparut useri care -fara sa citeasca de la inceput, ci au tras concluziile din titlu- si-au manifesta intr-un fel sau altul nationalismul local sau pozitia lor fata de astfel de nationalisme, deturnand sensul initial al topicului.

Despre Batlefield, daca te referi la cel de pe forum... nu ar fi subiectul acestui topic, dar vine ca o manusa comparatia.
Acolo, daca te iei dupa titlu, e un teren de lupta. Insa depinde la ce topic de acolo te referi. Unele sunt simple harjoneli umoristice, iar daca le-ai cunoaste istoria, le-ai vedea cu totul altfel. Se intampla sa se bage cate cineva si ajunge in aceeasi situatie ca aceea in care te bagi pe strada intre niste oameni care se cearta, dar fara sa stii de ce se cearta.

Vezi pe unul care ia suturi, te bagi sa-l salvezi, dar dupa ce aflii ce a facut...poate ii mai dai si tu una. Asta e doar o comparatie fara legatura cu persoanele cunoscute. ;)

"Provinciile istorice si UNIREA" este un topic dedicat cunoasterii reciproce. Sa ne ascundem dupa degete si sa nu recunoastem si felul critic in care ne privim reciproc, ci sa ne ridicam doar osanale unii altora? L-am apreciat si votat pe Ion Ratiu, sunt deacord cu ce spune, insa subliniez ca dansul vorbea de diaspora.
Sper sa nu ajungem in diaspora chiar in propria tara! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde delorin I » 12 Mar 2013, 11:16

Nu exista o istorie MIrcea! Fiecare isi are propria istorie cu nimic mai putin subiectiva/obiectiva sau mai lipsita de importanta decat a altora! Exista 1001 istorii despre un singur fapt! Din aceasta perspectiva- istoria nu are sens! Chiar daca suntem in diasopra sau nu, sau vom fi:) o diaspora a Europei:) cred ca avem nevoie de un set de valori fie ele si nescrise pe care sa le respectam si sa le avem acolo intiparite in minte! NU vreau ca atunci cand ma duc la Roma sa -mi fie rusine de nesimtitul ce vorbeste romaneste si in tot autobuzul doar manelele de pe telefonul lui se aud! Indiferent daca e moldovean, ardelean sau muntean! Vreau si oricum ma simt roman indiferent unde merg! Si nu imi va fi rusine sa spun asta! Dar- nu pot sa nu imi fie rusine ...dar probabil ca fiecare tara isi are non valorile sale! Nu neg ca asa o fi acel Battefild, dar mie unul si altora cu care am discutat acel topic mi se pare ca depaseste cu mult motivul care intram pe net! O fi si tipul acela de gluma o forma de socializare...dar eu unul nu imi propun sa citesc sau sa imi pierd vremea cautand oameni cu care sa ma injur! Nu de asta sunt aici si am lucruri mai importante de facut!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2676
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Mircea_63 » 12 Mar 2013, 11:49

Delorin, tocmai acest lucru ma straduiesc sa-l fac aici! Nu intotdeauna eforturile se vad dinafara, dar chiar m-am straduit ca acest topic sa nu cada in derizoriu si sa devina un camp de lupta ci unul de discutii.

Partea grea vine din faptul ca -probabil fara voia lor- unii deturneaza sensul discutiilor. In nici un caz acesta nu este un camp de lupta intre apartinatorii diferitelor provincii. Insa fiecare afirmatie trage dupa ea cate un raspuns si se ajunge la altceva.

In ce priveste Istoria, merita trase concluzii din filmul Lincoln...Era tip top sa facem si noi macar o geana de lumina in istoria noastra, chiar daca lumina este cruda.

Ce se intampla pe alte topicuri, indiferent de cat ar fi de discutabil ce e acolo, nu isi are rostul aici.

LE De retinut acest aspect viewtopic.php?f=39&t=2365&start=432#p122638 ;) fiecare topic cu participantii lui, care consimt liberi sa participe sau sa nu participe. Unitate in diversitate. :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Provinciile istorice si UNIREA

Mesajde Cristian IONITA » 12 Mar 2013, 12:40

nu-s fun ..... dar uite cum se le aseaza timpu':

http://www.facebook.com/photo.php?v=10151158651142973
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 4287
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 71 vizitatori