Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pagina lui Catalin_vl

Mesajde costi_vic_ro » 26 Feb 2013, 21:06

catalin_vl scrie::D :D :D :D
vezi poza urmatoare, se pare ca s-au incins si au trecut la treaba :D

da,cred ca au devenit lesbi,sau albinele nu au scos toti trantorii din stup,nu? ;)
costi_vic_ro

Mesajde catalin_vl » 27 Feb 2013, 21:32

vreau sa stiu cate tratamente cu varachet se fac in martie..?
rocco 76 a zis sa pun o banda de mavrirol, dar eu cred ca varachetu este mai bun.
banda de mavrirol a-m pus an toamna....
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 28 Feb 2013, 20:14

:?:
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde marian carstea » 28 Feb 2013, 20:22

daca in toamna au fost facute 3 sau 4 tratamente aplicate corect un singur tratament cu varachet in primavara e suficient.
marian carstea

Mesajde catalin_vl » 28 Feb 2013, 21:26

astazi am avut caldura si un zbor de curatire foarte frumos :D
am facut si un control de fond si fam se prezinta f bine.: hrana au papat putina, condens nu am avut deloc....
sunt foarte multumit de mine si va multumesc voua pt ca m-ati ajutat cu raspunsurile voastre...
am intrat cu 5 fam si am iesit tot cu 5 fam, sanatoase si pregatite de cules, unele chiar aduceau polen astazi ;)
numai bine!
catalin_vl

Mesajde robert.s_robert » 02 Mar 2013, 02:55

Bravo Catalin!
0762616363
robert.s_robert

Mesajde rocco76 » 02 Mar 2013, 18:41

catalin_vl scrie: am intrat cu 5 fam si am iesit tot cu 5 fam!

bine bine da vezi ca acu manca de rup :)
rocco76

Mesajde FLORINELU » 03 Mar 2013, 10:14

catalin_vl scrie:in luna lui martie se face un singur tratament cu varachet sau douo la interval de 7 zile?
in carte scrie ca se face primul tratament, dar nu spune daca se si repeta.... :idea:

pai daca scrie ca se face primul tratament ,e clar ca se mai repeta ceva.
FLORINELU

Mesajde catalin_vl » 03 Mar 2013, 16:26

miere au consumat jumatate din ce aveau, plus ca in acest moment au cate douo turte de apifonda....
la 4 din ei am strins cuibu la 4 rame, iar la unu nu a fost nevoie a ramas pe 5 rame, pt ca avea albina pana la diafragma.... totul decurge normal.!
in privinta tratamentului cu varachet o sa-l fac in douo reprize la distanta de 7 zile, si zic eu ca este foarte bine...
daca nu este bine va rog sa ma corectati fara nici o problema..
sanatate!
catalin_vl

Mesajde ignatov andrei » 03 Mar 2013, 17:23

Buna! Eu, ca si alti apicultori care stiu ce inseamna cel putin 150 bidoane de miere, folosim metoda domnului dr. Enciu Aurelian (D-zeu sa-l ierte), fostul sef al Statiunii Poieni - Iasi, care, de la aparitia din 1986 a acestui medicament, folosea aceasta metoda, metoda care consta in:
- tratament primavara: in ziua in care incepi (luni, de exemplu), faci de patru ori (adica, luni, luni, luni si luni);
- tratament august-septembrie, la fel;
- se mai face un ultim tratament cand nu mai exista puiet.
Tehnologiile si metodele evolueaza, asa ca, eu ti-am spus cum procedez si in prezent. In rest, "copilul spalat la timp si hranit bine..." se cam potriveste si la familiile de albine!
Bafta!
ignatov andrei

Mesajde catalin_vl » 03 Mar 2013, 19:06

domnule Andrei ,vorbiti de varachet forte..nu, sau de alt tratament?
sanatate!
catalin_vl

Mesajde ignatov andrei » 03 Mar 2013, 19:48

catalin_vl scrie:domnule Andrei ,vorbiti de varachet forte..nu, sau de alt tratament?
sanatate!

Varachetul initial, se referea la nr. de picaturi in functie de volumul stupului, cel forte se refera la volumul ocupat de albina! Cele patru tratamente sunt pentru a acoperi intreg ciclul de 21 zile al puietului!
ignatov andrei

Mesajde nae » 03 Mar 2013, 21:38

Initial V continea doar amitraz (nu omoara braula ); VF contine si tauflauvalinat(mavric) ,un procent mai mic (sa omoare si braula ) = asta e diferenta intre ele . Ambele/amandoua se dozeaza la volumul cutiei nu la PUTEREA fam .
nae

Mesajde ignatov andrei » 04 Mar 2013, 01:33

nae scrie:Initial V continea doar amitraz (nu omoara braula ); VF contine si tauflauvalinat(mavric) ,un procent mai mic (sa omoare si braula ) = asta e diferenta intre ele . Ambele/amandoua se dozeaza la volumul cutiei nu la PUTEREA fam .

Da nae, ai dreptate! Si eu folosesc tot in functie de volumul cutiei, dar parca tin minte ca in prospectul varachet forte se refera la volumul ocupat de albina. E posibil sa ma insel, oricum ma duc azi si cumpar si ma uit atent. Ce vroiam sa-i spun lui Catalin, era chestia cu 4 tratamente.
ignatov andrei

Mesajde catalin_vl » 04 Mar 2013, 20:35

va multumesc Domnule Andrei de sfat, o sa-l tin minte....
Domnul Nae are si el dreptate in privinta varachetului, il folosesc, dar nu stiam ca omoara si braula....
sanatate! ;)
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 04 Mar 2013, 23:32

dragi colegi, va asteptam cu drag pe data de 23 sambata si 24 duminica in acesta luna frumoasa de primavara ,sa luati parte la a 2-a editie a targului apicol Oltenia Rm Valcea...
evenimentul va aveal loc in centru pe scuarul de langa parcul Mircea Cel Batran!!!
va asteptam cu drag, sanatate.... :)
catalin_vl

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?