de modigliani » 06 Mar 2013, 23:01
Si-acum .... on-topic ( dar dur si direct la obiect , sa va fie clar !!! )
RUINELE ROMANIEI ???
Lasam "mondialu' " la o parte si vorbim despre Romania .......
Puii mei , nici nu stiu cu ce sa-ncep ......
AAAA , da ! Vrem in Shengen ? Vrem in Europa ? Ce sa cautam noi acolo ? Alaturi de cine ? De Olanda , Finlanda , Germania , Austria , Anglia , Franta , Suedia , Spania , Italia , Portugalia , Grecia ...... etc ?????
Sa ce ? Sa le facem ghetele cu crema ??? ...... Nu , mersi , as spune eu ! De ce ? ..... Iaca de ce :
- Ce sa caut eu alaturi de-o Anglie vesnic ambitioasa si imbogatita de catre mandrii ei calaveri pusi pe furtisaguri "nobile" ? Cine puii mei crede-n scopul crestinesc si oficial al cruciadelor ( de exemplu ! ) ? Care-a stors India de bogatiile sale mai abitir ca pe-un punct negru de pe frunte ?
- Ce sa caut langa o Franta vesnic bogata , culegatoare pe timp de secole de biruri si avantaje ?
- O Spanie si-o Portugalie care au supt Americile de aur ? Care-au monopolizat vreme de secole comertul intercontinental prin Pacific ?
- O Olanda care-a vlaguit sute de ani bogata Africa ?
- O Grecie si-o Italie care vin din strafundurile istoriei cu averi incomensurabile ?
- ...... O Germanie care chiar si daca ar fi fost nevoita sa plateasca ..... 100 de ani daune de razboi ...... tot ar sari intr-un picior de bucurie ?????
Cum -necum , toata lista de mai sus puncteaza tezaurele acestor state . Ca sa ma simt si io printre d-ai mei m-as alia cu Bulgarii , Macedonenii , Croatii , ...... si cam atat . Fraierii Europei !
Noi , vai soarta noastra , am avut niscaiva bratari si-o aiurita de closca de aur pe care le-am inmanat ( la fel de ******* si creduli , lipsiti de minte ) inspre pastru poporului vecin prieten sovietic . vedeti , numa' , ce bine le pastreaza ???
Facem poeme "nemaipomenite" cu ciobani "cat brazii rezemati ..... important ..... in toiege" ? Cu poemele ramanen , nene ! Cu falsa imagiune de ne-a placut sa ne-o atribuim . Concret ? Am fost mereu prostimea Europei ! ( N-o afirm , o constat siderat ! Comparatii ultimele doua milenii ale noastre cu ale oricarui alt popor ...... Va convine sau nu ...... am dreptate .
Iubesc Morometii . Insa doar ca valoare literara . Da' ce PLM tre' sa fii atat de mandru incat , dincolo de cum expune Preda , tre sa dai pe spate de tampenia super generos ilustrata a romanului de rand ?
Ion la fel ..... Mai mult decat o ambitie absurda infasurata pe-o poveste de dragoste rurala ( bine spus-a si cantat-a Marginean ) ...... cu ce sa ma falesc eu din urma ca roman ?
..................................
S-au trezit insa si "smecherii" astia de europeni ca ..... oricat ar fi strans in veacuri de istorie ...... se cam termina "pusculita" . Si trebuieste imperios gasit alt "purcelus" de spart in cioburi si de cules monede din "hoitul" sau ......
Dar , ca dracu' , sunt si inteligenti . Atat de inteligenti incat l-au facut pe "purcelus" sa creada in frumusetea "jocului" in care acesta va fi victima sigura ..... Mai mult ! Ne dorim rolul acesta !
Dar nu vedem ca peste tot s-a-mputit treaba , ca-n mana fiecarui european bancnota de 1000 DM ( fosta ) , de Euro sau de Sterline ....... nu mai e decat maculatura ........