Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: DE PRIN TARA ADUNATE- RETETE CULINARE

Mesajde Donbazil » 07 Mar 2013, 10:18

Sal'tare!
Ia nla bunicu'........GOGOSI! :lol: :lol:

http://www.retetecalamama.ro/retete-cul ... atene.html
Donbazil

Mesajde liviu1965 » 09 Mar 2013, 21:59

Am avut un somn ( peste ) cam mare.... multa grasime.
A fost pregatit....aiurea ....

A gatit cineva un somn mare?
Are a naibii de mult grasime....
liviu1965

Mesajde lucky5strike » 09 Mar 2013, 22:38

Nevasta-mea, asta vara. Am un var care se sufoca in perioada aceea din iulie, daca nu se duce la agatat de somni, are si o barcuta, el cu prietenii lui. Ne cadoriseste si pe noi cu cate un exemplar, ca si la el pe masa mierea e nelipsita.

Deci, asta vara ne-a adus unul mai marisor... nevasta-mea incantata, m-a chemat sa asist la operatiune, de fapt, nu sa asist, sa imi suflec manecile, era nevoie.

Ce sa zic, pestele era invelit in "omega3", si de atunci, am convenit ca sunt mai buni totusi, somnii mici.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde liviu1965 » 09 Mar 2013, 22:46

Cu respect, gandesti ca mine
Ca pescar..... 20-30cm distanta intre ochi....
Ca bucatar....

Totusi.... e buna si omega3... da.... cum facem sa nu avem probleme cu refluxul gastric la.... " omega3" ?
liviu1965

Mesajde iunicu » 09 Mar 2013, 23:11

Donbazil scrie:Sal'tare!
Ia nla bunicu'........GOGOSI! :lol: :lol:

Unchiule mi-a lasat gura apa.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde liviu1965 » 09 Mar 2013, 23:24

Don bazil...... bune in dra....ci, da" am conductele .... cu colesterol...si .....ma revansez, numa" sa-mi spui ce nu trebuie sa mananci.....
liviu1965

Mesajde Cristian IONITA » 10 Mar 2013, 09:58

liviu1965 scrie:Am avut un somn ( peste ) cam mare.... multa grasime.
A fost pregatit....aiurea ....

A gatit cineva un somn mare?
Are a naibii de mult grasime....

cel mai oki iese prajit .... in ulei .... apoi musai mamaliga, mujdei de usturoi si vin (rosu) .... imi ploaua i n gura numai cand ma gandesc :)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 10 Mar 2013, 10:28

Musaca

ca si multe alte mancaruri eu o fac in vasul roman, dar merge si-n altceva

Ingrediente:
- carne tocata (eu folosesc amestec 50/50 vita si porc);
- cartofi - cam 1 Kg
- 2-3 linguri de bulion;
- morcov - 1 bucata zdravana, sau mai multe mici;
- ceapa - 1 bucata barosana;
- 3 oua;
- smantana - circa 100 gr;
- cascaval (sau branza rasa) - cca 100 gr
- condimente (sare, piper, cimbru, boia, etc)
- ulei

Exista mai multe variante pentru cartofi .... fiecarea cu gustul ei specific, pot fi feliati si pusi direct, pot fi fierti si feliati, sau feliati si un pic prajiti sau chiar facuti pireu

Eu prefer varianta cu cartofii feliati si prajiti un pic in ulei, dar cum spuneam si celelalte metode isi au specificul lor .... se schimba foarte mult gustul mancarii in functie de metoda aleasa

Cum spuneam cartofii curatati si taiati felii, feliile se rumenesac in putin ulei pe fiecare parte, se scot apoi pe ceva servetele ca sa mai fie absorbit din ulei

In accelasi vas se rumeneste rumeneste ceapa taiata marunt, pana devine "casanta", se adauga carnea si se mai continua "calitul" inca cca 15 minute la foc mic, se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se arda si sa se unifirmizeze cat mai bine.
Dupa ce se lasa la racit minim 20 de minute se adauga in compozitie 2 oua, sare si restul de condimente, morcovul ras pe razatoarea mica

In vazul roman se aseaza feliile de cartofi si compozitia in straturi (reamintesc ca vasul roman trebuie tinut plin cu in apa cateva minute inainte de a fi folosit), primul strat de cartofi, apoi unul de carne (cam 1 - 1,5 cm grosime), apoi altul de cartofi si tot asa, ultimul sa fie de cartofi. - e greu de estmat cati cartofi trebuie .... nu o data eu a trebuit sa mai adaug ulterior, dar nu-i tragedie ca-i feliezi si rumenesti rapid.
Bulionul se dizolva in putina apa (o ceasca) si apoi se toarna unifirm peste ultimul strat de felii de cartofi.
vasul se baga la cuptor la foc mediu cu capacul pus si se tine timp in functie de metoda aleasa pentru cartofi .... la mine a fost de ajuns 90 de minute la 180 grade prima ora si 200 restul, in ultimele 10 minute se mai adauga deasupra maclavaisul facut cu samnata+cascaval ras + ou.

Se serveste cu samanta si musai ceva vin sau bere

pofta buna
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ariel » 10 Mar 2013, 10:32

Saramura de peste

Mai intai te-apuci si faci o ciorba, poa' sa fie de orice fel, ca "daca ciorba nu e, nimic nu e", da io-ti spun ca-i mai buna de porc si musai sa fie s-un os in oala, vorba aia, "nu e pasare ca porcu' " . Vezi cum pui apa, c-o sa-ti trebuiasca f'o 2 litri de zeama pentru saramura. Langa ea, coci 5-6 rosii maricele si tot f'o 5 ardei grasi (buni ar fi kapia, da' merg si cei verzi). Le cureti apoi de pielita si le tai fasii, la fel ardeii. Pestele sa fie caras, cam la 250gr unul, ori poti alege niscaiva crapceni, unde burta-i baza. Le tai capatana si-i cureti (daca-i crap) - vezi sa-i tai si inotatoarele de pe burta cu oasele de langa ea. Il stergi bine de apa si-l pui alaturi pe-un prosop la zvantat. Iei o tava mare, pui in ea sare grunjoasa si frigi pestele. Iar sa fii atent(a), c-o sa faci un fum in bucatarie, de-ti vine sa fugi! Dupa ce l-ai fript, nu prea mult si cu grija sa nu-l usuci prea tare, il pui intr-un vas si-l acoperi cu capacul.
Mai departe: iei doi litri din ciorba, numa' zeama !, pui in ea rosiile, ardeiul, o juma' de cutie de suc de rosii, 2 lingurite de Delikat si o mai lasi un pic pe foc (3-4 min). Mai pui 2 legaturi de parunjel cand opresti focul si 2-3 ardei iuti tocati marunt. Pui capacul si o lasi cam 5 min, sa se patrunda aroma patrunjelului si iuteala ardeiului. Toata asta o torni peste peste si-l tii acoperit. Poti s-o mananci asa, calda, da' mie-mi place rece cu mamaliga calda...

Atentie !!! Neaparat sa ai cel putin o sticla de vin alb sec langa ea, sa nu creada pestele ca l-a mancat f'un caine !!!

Pofta mare!
Ariel

Mesajde victor s » 27 Oct 2013, 10:02

Buna reteta...albine dimineata, la pranz si seara...pacat ca vine iarna...!
victor s

Mesajde Donbazil » 28 Oct 2013, 23:15

Sal'tare!
Mut si aici o postare mai veche de pe un alt forum....

Drob din mistret

Mesajde Donbazil pe 05 Ian 2011, 23:15
Sal'tare!
De foarte multe ori, cand impartim mistretii, organele se arunca. Mai sunt cate unii care-si iau cate putin ficat, dar in general organele ori raman la gazda, ori ajung la caini.
La ultima vanatoare din decembrie am impuscat o scroafa grasa si a venit randul meu sa-i invit pe colegi acasa.
Las de-o parte rachia consumata este de unde, da deranju'......
A doua zi gasesc intr-o oala plamanii, niste carne sangerata, un rinichi, inima, splina si cam un sfert din ficat.M-am gandit sa fac ceva din ele si chear a iesit ceva deosebit......
Drob de mistret.
Dupa ce am fiert organele, cand erau aproape fierte, am bagat si ficatul cam 5 minute si o bucata de slanina cat palma, care-mi cazuse la "portzie"..Cand s-au fiert le-am macinat prin masina de carne, am pus la calit doua cepe intr-o lingura buna de unsoare de porc si cativa catei de usturoi zdrobiti. Am luat dupa ce s-a calit si am lasat la racit putin apoi am mestecat carnea macinata si am mai pus patru felii de paine muiate si sfaramate, patru oua crude si niste marar si niste patrunjel verde de la congelator si cateva codite de ceapa verde (pe care o am printre flori) , apoi am adaugat sare piper si putin enibahar si am mestecat totul bine.
Intr-o tava de placinte am facut doua rulouri dar in mijloc am bagat felii de oua fierte tari si cand totul a fost gata, am uns rulourile cu galbenus de ou batut...( Daca eram istet pastram prapurul de la porc, dar cine s-a gandit)..
Am dat la cuptor si dupa vreo jumate de ora a iesit o minune......Cald insa nu-mi place. Rece merge de traznesteasa cu o rachie alaturea si niste povesti......
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Fişiere ataşate
Drob (Medium).jpg
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 28 Oct 2013, 23:32

Donbazil, daca o intrebai pe nana Aurica, aflai ca oul fiert il pui intreg. :D
Ceva maioran (maghiran)?

Si nu merge cu rachie ci cu vin rosu. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde State » 30 Oct 2013, 03:01

Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu o reteta de salam.
Maine va scriu vreo doua retete cu preparate din zona Buzaului - "Foi cu lapte"-"Dovleac cu lapte" si o reteta chinezeasca foarte gustoasa. ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde gica.mosu » 30 Oct 2013, 08:25

Daaa,Salam de biscuiti cu ca-caooo....La schimb cu ceva fara-LAPTEEE!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde State » 31 Oct 2013, 21:18

Am aflat între timp, nu mai sunt curios.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde iunicu » 31 Oct 2013, 21:31

Pai si retetele promise?
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA