ovidiu_78 scrie:bine ai venit pe forum!!!
ovidiu_78 scrie:daca vrei sa faci alte familii,poti sigur sa le faci prin divizare,si cu regine imperecheate,ca sa nu ai probleme la imperechere,nu e o avere 3 matci,iar reginele iesite din botci de roire sunt slabe,nerecomandate,dar in caz ca nu ai altceva...
ovidiu_78 scrie:iar de divizare daca e cazul,eu zic sa faci numai dupa salcam,sau la salcam daca e cazul,iar ca sa ai albina culegatoare la salcam,ar cam trebui deja sa incepi incetul sa le stimulezi,ca altfel vei intra la salcam cu o mana de albine,si apoi nici mult cladit,nici miere...
ovidiu_78 scrie:ps: si sunt multe de citit pe aici
ovidiu_78 scrie:multa sanatate
Doamne ajuta
ovidiu_78 scrie:depinde cum arata familiile,cam 300ml, 2 cu 1 si niste protofil in el
marcsupertare scrie:la fel ca tine am fost si eu anul trecut si am reusit desi am prins perioada ploiasa la imperecherea matcilor :
-inainte de salcam famila pe 10 rame am divizat in jumatate respectiv 5 rame in alt stup fara stimulari dar avand un cules bun 3 sapt dupa salcam,
-nu recomand dar daca o faci fa-o ca la carte.
succes
Pe prospect scrie ce si cat trebuie pus!
Mircea_63 scrie:Singurul lucru care te-ar putea incurca la supra-dozajul cu protofil, este alcoolul. Daca faci exces, lasand alcoolul deoparte, intervine partea economica. Dai in plus, dar dai degeaba.
Pe prospect scrie ce si cat trebuie pus!
Alexandru.Chisinau scrie:ovidiu_78 scrie:depinde cum arata familiile,cam 300ml, 2 cu 1 si niste protofil in el
Mulţumesc mult de ajutor, apreciez!
Dar în total cât sirop cu protofil pot să le administrez? Pot să le dau zi de zi până la cules câte 300ml? Aşi dori să le dau la maximum.
Sănătate!
marcsupertare scrie:ok vad ca citesti
nu faci decat in functie de ce ai in stup nu faci prostii gen experimente sau "da le mai mult ca n-are nimica " nu ca la carte , reversul medaliei e greu de digerat
Gheorghvici I scrie:Alexandru.Chisinau scrie:ovidiu_78 scrie:depinde cum arata familiile,cam 300ml, 2 cu 1 si niste protofil in el
Mulţumesc mult de ajutor, apreciez!
Dar în total cât sirop cu protofil pot să le administrez? Pot să le dau zi de zi până la cules câte 300ml? Aşi dori să le dau la maximum.
Sănătate!
Protofil se administrează 17 ml la 1 L de sirop, dar să nu dai mai mult de 80 ml pe sezon la o familie, deci 40 ml acum in primăvară si restul la toamna. Sirop îi dai la început mai puțin să vezi dacă îl ia și crești cantitatea în funcție de cum îl preia familia de albine. Vezi că se poate administra siropul și în rame ( tot 300 ml pui pe ultima rama dacă este goală )
http://www.youtube.com/watch?v=C-KoGteleL0
Alexandru.Chisinau scrie:Vă salut stimaţi albinari!
Alexandru.Chisinau scrie: Doresc cu Doamne ajută în această primăvară să-mi fac încă 3 colonii prin divizare (adică când dai colonia în două şi una rămâne orfanizată iar alta cu regină). E adevărat că prin această metodă se formează o regină slabă? Dacă da, cât e de grav acest lucru?
Alexandru.Chisinau scrie: Voi închide intrările pentru 16 zile.
Alexandru.Chisinau scrie:Ce ziceţi dacă voi întări coloniile cu sirop până să le divizez?[/color] Doresc cât mai repede să încep să le întăresc şi să le pregătesc pt a fi divizate, când pot să încep să le dau sirop şi în ce cantităţi?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori