Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde Mircea_63 » 02 Mar 2013, 01:08

Daca te prinde ziua cu stupii in masina...nu-i a buna. :shock: eventual te adapostesti undeva la umbra si deschizi usa laterala, astepti sa vina noaptea...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ionel07196555 » 02 Mar 2013, 09:05

Mircea_63 scrie:Daca te prinde ziua cu stupii in masina...nu-i a buna. :shock: eventual te adapostesti undeva la umbra si deschizi usa laterala, astepti sa vina noaptea...

Am gindit si eu problema asta ...
ati folosit asa ceva ?
vreau sa fac deplasari de maxim 150 >170 Km ...
dupa noul cod rutier merge atasat [ pus ] o remorca total 4250 cu categoria B
ionel07196555

Mesajde cristi_vidican » 03 Mar 2013, 07:46

Iată o mașină potrivită să facem o vizită stupilor din pădure după o săptămână de ploaie :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Cristian IONITA » 03 Mar 2013, 09:38

la cati bani costa masina asta .... mai bine dai "de-o maslina" unde trebuie si nu mai ploua in ziua in care ai de mers la stupi :)

e chiar foarte faina masina .... dar e din alt film
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ioan Guist » 03 Mar 2013, 10:00

Si ...cum ma ! Bai CI si noi apicultorii nu ne permitem una de asta? Poate au machete de jucarie.Si in trei ani strangem sa ne cumparm una.
Ca au conceput masina asta, ma gandesc ca... au o piata rezonabila.Ca ...nu au facut-o sa filmeze un clip.Noi nu facem parte din target-ul lor

Referitor la masina de apicultura.Acu 10-20de ani era super potrivita o Saveta , o Rabuta sau ...o Ifa pe simplu.Sa nu mai zic de un Dac de armata sau o Ifa 4x4.
Lumea apicola cu astea se misca.Mai erau 3 ARO si 4 TV-uri.Pavilioanele ...cu tractorul aferent. Asta se intalnea pe drumuri si asta visa tot apicultorul incepator.Albina sa fie.

Acum oferta este mai mult decat ....larga.Ce nu stie apicultorul , la ce sta prost, este taman la planificare.Ce face cu stupina peste 3-5 ani? Acum, pentru anul asta, stie exact. Vrea o masina ca a lui... cutare si sa mute el ...fein-frumos stupii la cules.Si pese 2 ani ce faci?Dar peste 8-10 unde esti?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 03 Mar 2013, 15:27

Ioan Guist scrie:Si ...cum ma ! Bai CI si noi apicultorii nu ne permitem una de asta? Poate au machete de jucarie.Si in trei ani strangem sa ne cumparm una.
Ca au conceput masina asta, ma gandesc ca... au o piata rezonabila.Ca ...nu au facut-o sa filmeze un clip.Noi nu facem parte din target-ul lor

Referitor la masina de apicultura.Acu 10-20de ani era super potrivita o Saveta , o Rabuta sau ...o Ifa pe simplu.Sa nu mai zic de un Dac de armata sau o Ifa 4x4.
Lumea apicola cu astea se misca.Mai erau 3 ARO si 4 TV-uri.Pavilioanele ...cu tractorul aferent. Asta se intalnea pe drumuri si asta visa tot apicultorul incepator.Albina sa fie.

Acum oferta este mai mult decat ....larga.Ce nu stie apicultorul , la ce sta prost, este taman la planificare.Ce face cu stupina peste 3-5 ani? Acum, pentru anul asta, stie exact. Vrea o masina ca a lui... cutare si sa mute el ...fein-frumos stupii la cules.Si pese 2 ani ce faci?Dar peste 8-10 unde esti?

Nu vreau să deviem de pe șosea (ca Mercedesul din filmul de mai sus), dar peste 10 ani eu voi avea probabil 2-3 stupi ca să am miere la copil sau poate ceva miere de vânzare pentru pisici (ca ciobanii care vindeau braza pentru caini și pisici).
Cred că Statul nostru ne va împovăra cu taxe, cu tot felul de avize, autorizații, hală de extras, hârtii etc etc.
Și atunci, acum îmi fac planuri, îi spun la nevastă că o să am atâția stupi și că o să mergem cu banii de pe miere în Honolulu și vine o lege și pică tot și îi spun nevestei că nu mai mergem în Honolul anu viitor și nici în viitorul apropiat.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde popik50 » 17 Mar 2013, 23:56

Ar fi buna o utilitara ca asta pentru 60 - 70 de stupi ? http://www.autovit.ro/mercedes-benz-spr ... 85147.html
Astept parerile voastre. ;)
popik50

Mesajde Closcutz » 18 Mar 2013, 01:07

Eu zic ca-i excelenta pentru 70, depinde ce vrei sa faci in anii ce urmeaza si pe ce distanta vrei sa te plimbi. Eu mi-am luat o autoutilitara Renault Master si ma minunez si acum ce avantaj voi avea fata de cum ma miscam inainte.
Closcutz

Mesajde Ioan Guist » 18 Mar 2013, 08:21

Daca vrei sa mergi in pastoral cu 70, e mica.Se calculeaza 100 kg pe stup.Din care 80 e stupul si restul sunt acareturi.
Doar daca montezi carlig (ca nu are) si iei si o remorca.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde CORNEL V. » 18 Mar 2013, 08:30

Eu zic ca merge la numarul ala de stupi,dar la km aia le cam cade unitatea ABS si in pastoral ai nevoie de ASR
CORNEL V.

Mesajde cipry74 » 18 Mar 2013, 08:51

....e mica,o sa depasesti cu mult MMA si este si pe simplu axa de pe spate..ca un fapt divers intereseaza-te cat tine o anvelopa tip C pe 15 sau 16 cat are acea autoutilitara..si te vei convinge..ca este mult prea mult pentru ea incarcatura pe care vrei sa o pui..
cipry74

Mesajde popik50 » 18 Mar 2013, 12:27

As mai avea si variantele astea http://www.autovit.ro/iveco-daily-T3595049.html sau http://www.autovit.ro/ford-transit-T3601932.html sau asta http://www.autovit.ro/fiat-ducato-maxi- ... 01829.html
Poate ma ajutati cu ceva sfaturi . Nu am avut pana acum o auto utilitara si chiar nu stiu ce marca sa aleg .Nu stiu nimic de impozit , RCA sau rovinieta la aceste utilitare. Poate stiti si la care ar fi intretinerea mai ieftina si orice alt sfat e binevenit
popik50

Mesajde patrascu » 18 Mar 2013, 13:35

Popik te salut! Eu am un sprinter asemanator cu cel prezentat de tine. Masa maxima autorizata 2800kg. . Problema este tractiunea spate (mai ales cand esti gol) ramai imediat blocat in noroi. Ca si greutate eu am pus si 2,2 t incarcatura dar pe drum asfaltat. In momentul cand greuutatea este mare iar drumul este plin de gropi exista riscul sa se intinda foile de arc iar toata greutatea sa fie in tampoanele de cauciuc atunci se reteaza prezoanele pur si simplu la un soc. Ca masina este buna consum mic fiabila dar trebuie sa te gandesti ca pe un drum neasfaltat daca a plouat ai 99% nevoie de ajutor sa iesi.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde popik50 » 18 Mar 2013, 14:19

Te salut Patrascu. Cum merg stupii ? ... Eu unul vreau sa mai cumpar cateva familii pentru inceput ( sa vad cum mai stau si cu alergia ) si daca va fi bine ma voi dezvolta si mai mult dar neapartat vreau sa-mi cumpar o masina de deplasat in pastoral . Ca sa merg pe stationar la mine in zona este egal cu zero. Poate ca voi lua un Fiat Ducato ptr ca are tractiunea pe fata. Nu stiu ce sa zic.
popik50

Mesajde lucky5strike » 19 Mar 2013, 00:25

Care se pricepe sa calculeze impozitul la Sprinterul de mai sus? Cat face?
Am inteles eu gresit sau s-au modificat recent grilele la impozitul auto?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mircea_tm » 19 Mar 2013, 00:42

430 roni pe an
CARPE DIEM !
mircea_tm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE