Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 19 Mar 2013, 23:36

bostina constantin scrie:In sfarsit :)

Se vede de la o posta pomul ce face roade, toti il baga in seama; uni ii culeg roadele cu mana. altii aruncand cu bolovani in crengile poducatoare de rod.
Nu pun ghilimele sa le puna cine doreste ;)
Te salut Jonny :)

Ca sa dai jos nucile arunci uneori si cu pietre. :lol:

Salut! ;)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 27 Mar 2013, 19:31

Zapada si frig.

Dupa ce se incalzeste mare atentie la nosemoza. Chiar daca nu o sa vedeti diaree sau alte semne clare dupa schimbari de temperatura cum a fost in perioada asta(cel putin aici in zona) nosemoza este la ea acasa in multe familii. Ar fi bine sa nu am dreptate ...
Fişiere ataşate
2013-03-26 11.03.20.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 27 Mar 2013, 19:35

:lol:

jonny_it

Mesajde bostina constantin » 27 Mar 2013, 20:27

jonny_it scrie:Zapada si frig.

Dupa ce se incalzeste mare atentie la nosemoza. Chiar daca nu o sa vedeti diaree sau alte semne clare dupa schimbari de temperatura cum a fost in perioada asta(cel putin aici in zona) nosemoza este la ea acasa in multe familii. Ar fi bine sa nu am dreptate ...

Si daca ai dreptate, ce-cum fac,.... cum au facut alea cu drobul de sare, sau sa ma duc la biblioteca [nu a lui Jenica , a lui Marian], si apoi chem un sobor ;) :lol: :)
Sa fiti sanatosi toti :)
bostina constantin

Mesajde jonny_it » 27 Mar 2013, 20:41

bostina constantin scrie:Si daca ai dreptate, ce-cum fac,.... cum au facut alea cu drobul de sare, sau sa ma duc la biblioteca [nu a lui Jenica , a lui Marian], si apoi chem un sobor ;) :lol: :)
Sa fiti sanatosi toti :)

Eu folosesc protofil(de la magazinele ACA) sau protofil facut dupa reteta lui dragos2006. Oricum si un ceai de sunatoare + coada soricelului ar trebui sa fie destul de eficient.
Sunt si alte metode care apar la o simpla cautare pe google. :)
jonny_it

Mesajde bostina constantin » 27 Mar 2013, 21:18

Multumesc frumos de raspuns, nu ai raspuns si ,,cum'', deduc ca in siropuri cu ceaiuri, etc.
Oricum le am preparate, doar sa le admiistrez :)
Bine ai revenit ;) :D
bostina constantin

Mesajde jonny_it » 27 Mar 2013, 22:01

bostina constantin scrie:Multumesc frumos de raspuns, nu ai raspuns si ,,cum'', deduc ca in siropuri cu ceaiuri, etc.
Oricum le am preparate, doar sa le admiistrez :)
Bine ai revenit ;) :D

Daca suntem siguri ca nu am avut probleme in trecut cu nosema se poate folosi mierea, daca nu zahar. Eu de obicei dupa ce fac hranirile din toamna, pun o parte din rame la rezerva(cele mai pline) si restul le extrag. Asa imi ramane 1 poate 2 kg de miere pentru fiecare familie. Miere pe care o dau primavara la familiile care stau mai prost cu rezervele(in cazul in care nu pot interveni in cuib) sau o folosesc la stimulari.
Pentru un numar foarte mare de familii nu prea este buna metoda mea, dar pentru cei pana in 100 .. merge. Oricum este mult mai bine pentru albine sa le dau miere cristalizata decat alte turte sau zahar(In prima parte a primaverii conteaza foarte mult si se vede in dezvoltarea familiilor). Dau si sirop de zahar, dar in doze foarte mici, doar pentru a crea familiilor "senzatia" de cules si nu pentru a completa rezervele.
Asa fac eu ... daca aveti alte idei sau credeti ca as putea imbunatati modul de lucru sunt aici.
jonny_it

Mesajde Tudor20 » 28 Mar 2013, 00:03

Salut Jonny, bine ai venit acasa!
Vad ca ai pus folie pe cuib, este pusa pe toata suprafata sau ai lasat liber un colt?
Tudor20

Mesajde Albinel » 28 Mar 2013, 00:09

jonny...sper sa-mi gasesc timp sa te cunosc mai bine..recunosc ca sunt restantier la capitolul asta .. :oops: citesc cuvinte frumoase ,prieteni multi si buni si altii ce te tin pe tusa :oops: ;) Felicitari pentru toate cele !!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde jonny_it » 28 Mar 2013, 00:39

Tudor20 scrie:Salut Jonny, bine ai venit acasa!
Vad ca ai pus folie pe cuib, este pusa pe toata suprafata sau ai lasat liber un colt?

Ms, bine te-am gasit! :)
Este pe toata suprafata, dar nu este chiar atat de ermetic pe cat as vrea. Acum albinele au puiet, deci au nevoie de apa. O pot lua foarte usor din condensul format pe folie.
Daca familia nu are puiet folie trebuie eliminata pentru ca toata apa o sa curga pe albine si nu este prea bine.

Pe viitor vreau sa revin la podisoarele din lemn; am ajuns la concluzia ca sunt cele mai bune. Scandurele puse una langa alta si fixate in partea superioara astfel incat cand ridic rama in care sta podisorul sa nu se imprastie toate. Lemnul izoleaza mai bine si este mult mai practic decat folia, sau podisoare din OSB cum am acum.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 28 Mar 2013, 00:48

Albinel scrie:jonny...sper sa-mi gasesc timp sa te cunosc mai bine..recunosc ca sunt restantier la capitolul asta .. :oops: citesc cuvinte frumoase ,prieteni multi si buni si altii ce te tin pe tusa :oops: ;) Felicitari pentru toate cele !!

Multumesc. Acum 2 zile am trecut prin Snagov. :)

Incerc sa particip la urmatorul targ apicol care este cat de cat pe aproape, daca nu facem noi un "targ" sau punem de o cafea pe undeva, se pare ca sunt mai multi doritori. Cea mai mare problema este timpul ...
Poate sa vina si dl Ioan Guist; promit sa imi dau 2 palme in fata tuturor daca vine. Vorbesc serios! :D
jonny_it

Mesajde ovidiu_78 » 28 Mar 2013, 00:52

salut

tu ai fund plin la ai tai??? :roll: adica nu AV?
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Albinel » 28 Mar 2013, 00:53

"Multumesc. Acum 2 zile am trecut prin Snagov. "

sa-ti fie rusine daca se intampla si a doua oara ..fara sa ma apelezi ..0722824399.. ;)
mi-as dori tare mult sa-l cunosc si pe maestrul pupemea.. :)
Albinel

Mesajde jonny_it » 28 Mar 2013, 00:58

ovidiu_78 scrie:salut

tu ai fund plin la ai tai??? :roll: adica nu AV?

Unii sunt cu AV .. unii nu. Dar la toti am folie. In momentul cand in stup exista 4 - 8 rame pline ochi de albina si o matca bunicica nu prea conteaza cum arata fundul stupului pentru ca nu se formeaza condens. Este preluat tot de albine. Ieri am ridicat capacul la o familie si folia este uscata, chiar daca fundul este plin si afara erau minus 8 grade.
In timpul iernii nu tin folia la nici o familie indiferent cum arata fundul stupului. Sita pe toata suprafata sau OSD cu multe gauri prin el(+ceva spatii pe lateral) este sfant pentru mine.

Repet, asa fac eu si la mine functioneaza mai bine decat daca as face "altfel". Fiecare testeaza pe pielea lui ... si a albinelor. Foarte probabil ca ceva ce la mine este ok la altii sa nu fie la fel de bine din multe motive: model de stup diferit, zona diferita, albine diferite, mod de pregatire pentru iarna diferit, etc ..
jonny_it

Mesajde jonny_it » 28 Mar 2013, 01:02

Albinel scrie:"Multumesc. Acum 2 zile am trecut prin Snagov. "

sa-ti fie rusine daca se intampla si a doua oara ..fara sa ma apelezi ..0722824399.. ;)

Prin mai posibil sa plec iar catre nord si plec din Bucuresti. Peste 2 saptamani posibil sa "vizitez" Rusia dar inca nu stiu sigur daca tot din Bucuresti o sa plec. Tinem legatura si daca ajung prin zona bem o cafea. Eu fac cinste sa fie clar! :lol:
jonny_it

Mesajde Albinel » 28 Mar 2013, 01:06

faca-se voia ta ..numa' sa faci cinste.. :) ;)
astept cu drag sa te cunosc in orisice imprejurari ..Toate bune !!
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?