Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pomi fructiferi 2013 - Lucrari in stupina

Mesajde Albinel » 21 Mar 2013, 23:25

am raspuns in felul acesta lui bostina constantin pe alt topic...:
"-daca era posibil sa-i scoti doua rame si n-ai facut-o ..ai gresit ..nu-i neaparata nevoie sa ai doua rame de acoperire in situatii de lipsa de albina ..sunt situatii cand nu-i nevoie de niciuna ..dar rama de dupa diafragma si accesul sa la ea ..este INDISPENSABIL"

-stau si gandesc acum cat de bine ar fi fost ca schimarile astea de temperatura sa-i fi prins pe toti cu familiile stranse la MAXIM ,sub folie ,miere langa cuib si dupa diafragma .. :idea:
nu s-ar mai fi vaitat nimeni de puiet racit..sau daca ar fi existat undeva ,pagubele ar fi fost neasemnate..
parca ...erau ceva meseriasi pe aici ,care strigau in gura mare ca pana-n aprilie la stupi nu se umbla .. :roll:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde badguy_goodguy » 22 Mar 2013, 12:49

:D

s-a dus corcodusul meu :D
badguy_goodguy

Mesajde lucky5strike » 22 Mar 2013, 13:03

Asa, asa... De ce doar cu o rama? Pune direct catul...

:shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde badguy_goodguy » 22 Mar 2013, 14:04

Bine graiesti... sa aiba spatiu sa oua :D deja oricum ninge ca la Craciun :D
badguy_goodguy

Mesajde lucky5strike » 22 Mar 2013, 14:17

La mine nu s-a deschis nici salcia, nici caisii, dar e cert ca incearca, si ei, si vremea...

Dimineata fulguise nitel.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde badguy_goodguy » 25 Mar 2013, 22:51

Ok, am fost azi la stupina. Corcodusul arata de parca ai fi aruncat o grenada langa el. :roll: :roll: :roll:

Am aici poze cu caisul si cu piersicul... nu stiu daca acesti boboci se vor mai deschide.
Imagine

Imagine

Imagine
A nins si astazi.
badguy_goodguy

Mesajde lucky5strike » 26 Mar 2013, 11:03

Badul, pai cu zapada asta te lauzi tu, mai?

Pe aici avem ~ 7 cm de zapada, pe alocuri troiene viscolite ca la genunchi.

PS: frumos arboret, sper sa ai familii tari si colectoare, ca paduricea aia cam cere! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde badguy_goodguy » 26 Mar 2013, 15:02

Pana la vale e livada de prun, apoi e salcam :D

E frumos ca am si un parau de apa fix langa ele. Daca le pun apa in fata stupilor nici o albina nu se duce la ea. Doar daca as pune apa cu sare.
(In ultima poza se vede parul)
badguy_goodguy

Mesajde lucky5strike » 09 Apr 2013, 23:43

La mine de doua zile s-a deschis caisul.

Adica fix pe 7 aprilie pica debutul infloririi, ceea ce e complet identic cu anul trecut.

Maine e rost de treaba!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Gabysgg » 10 Apr 2013, 08:16

La noi sambata fiind calad florile sau deschis cam 50 % dar vremea sa stricat si ma uitam ieri ca au incepur sa cada flori abia deschise (datorita vantului si poate atinse de frigul din martie) oricum albinele sunt gramada cand au ferester de zbor (cam rare) :(
Gabysgg

Mesajde yokoz777 » 10 Apr 2013, 10:32

Nu mai fiti tristi baieti primavara a venit :D la mine caisul deja a trecut iar acum corcodusul e in floare si au cules,asa ca dupa stimularea cu sirop in care am pus toate mirodeniile mai ales sucul de ceapa, startovitul si protofilul am bagat unde era cazul cate o rama la crescut caci se apucasera de crescut sub hranitor.Ieri la un control de rutina am observat ca ramele erau crescute in mare parte.Deci fiti optimisti salcamul e aproape ;)
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde Trantorul@ » 10 Apr 2013, 12:15

yokoz777 scrie:Nu mai fiti tristi baieti primavara a venit :D la mine caisul deja a trecut iar acum corcodusul e in floare si au cules,asa ca dupa stimularea cu sirop in care am pus toate mirodeniile mai ales sucul de ceapa, startovitul si protofilul am bagat unde era cazul cate o rama la crescut caci se apucasera de crescut sub hranitor.Ieri la un control de rutina am observat ca ramele erau crescute in mare parte.Deci fiti optimisti salcamul e aproape ;)

da , frumos de unii baga rame la crescut si altii nu mai au nici oua in stupi , anul asta poate sa curga nectaru din salcam ca numa daca ma duc eu sa-l culeg ca albine de prin parti , poate o sa reinceapa in cateva zile si la mine ponta daca incepe sa intre polen din nou , ca la salcam nu are rost sa ma mai gandesc , natura nu este cu mult in urma fata de anul trecut 1 sau 2 zile si daca vine caldura recupereaza repede , pe cand familiile de albine sunt in urma cu 3 - 4 saptamiini , la mine cel putin .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Trantorul@ » 14 Apr 2013, 21:43

SI ce ne puteam dori dupa o luna de clocit , alte ploi si toti fructiferi deschisi odata mai sunt vreo 2 zile de corcodus , miine - poimiine se deschid ciresii , visinii , prunii de vara , perii papadie este tot mai multa deschisa , inca mai este salca la greu neinflorita , peste o saptamana jumate o sa mai fie ceva meri de toamna si ceva papadie pe la mine, cine stie cat o sa prind si anul asta din fructiferi , pana acum vreo 10 ore dar tot dupa ploi mai mult numa polen nectarul il spala bine inainte sa iasa albinele.
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 14 Apr 2013, 22:06, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde samuellazea » 14 Apr 2013, 21:47

Salutare tuturor,

La Timisoara poi sunt infloriti de ceva vreme iar albinele profita din plin de ei. Ziua temperatura este de 19 grade. As vrea sa intreb si eu daca stie cineva cam pe cand infloreste salcamul la Timisoara.

Multumesc
samuellazea

Mesajde balutoiu gabriel » 14 Apr 2013, 21:52

trec des cu trenul de la FILIASI la CURTICI....am observat ieri la iesire din TIMISOARA rapita super...in 2 saptamani e in floare
balutoiu gabriel

Mesajde Arhivistu » 14 Apr 2013, 21:57

La bistrita nici urma de pomi infloriti papadie sau alte cele... :(
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR