buna seara,
am vazut azi noapte pe tvr3 un reportaj despre apicultura bio, si despre cum facea apicultorul respectiv impachetarile pentru iarna.
dupa ce a selectat ramele care trebuie sa ramana in cuib, a pus in loc de diafragma o simpla bucata de carton. apoi peste rame, in loc de podisor, a pus o sita anti tantari, pentru a aduna propolis in anul urmator. iar peste aceasta un strat bun de ziare, intregi. asta a fost toata impachetarea.
acum vreau sa va intreb ceva> daca albinele sunt impachetate cat mai lejer nu creste astfel consumul de hrana, pentru a se putea incalzi? si aceasta impachetare este eficienta?
eu le impachetez asa> dupa diafragma pun ceva material de bumbac iar apoi o bucata de polistiren. peste podisor pun ziare + carton apoi o rogojina de sovar(nu stiu cati dintre dumneavoastra mai folosesc aceste rogojini) eu stiu pe cineva care a facut rost de la un batran de o presa pentru a fabrica aceste rogojini, dar batranul a murit si trebuie sa vedem noi cum functioneaza aceasta presa. daca mai foloseste cineva presa de genul acesta imi puteti spune cum functioneaza?
va multumesc