Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paulownia

Mesajde Mircea77 » 21 Mar 2013, 09:27

Eu cred ca ati ajuns sa va "formalizati" prea mult cu fel de fel de chestii care de care mai nastrusnice.
Paulownia, spre deosebire de alte specii de copaci, are o putere de germinare crescuta, si aici ma refer la procentul de plante viabile obtinute.
Am obtinut puieti chiar si din seminte vechi de 2 ani si n-am masurat PH-ul, si n-am pus becuri speciale care sa emita radiatii ultraviolete de spectru larg. As intelege un asemenea demers atunci cand m-as ocupa de manipularea genetica in scopul obtinerii unor anumite insusiri mai mult sau mai putin interesante, dar asta deja devine alta discutie.
Pana la urma fiecare din noi este liber sa-si cheltuie banii asa cum crede de cuviinta, dar eu cred ca ar trebui sa urmarim simplificarea si eficientizarea procesului de obtinere a puietilor de Paulownia.
Mircea77

Mesajde clucian » 21 Mar 2013, 11:30

@ delorin I - scrie pe sac ce ph are.

@ Mircea77 - eu spun din practica, ce am observat. Anul trecut am test cu diferite tipuri de pamant de la supermarket, singurul care a dar randament bun a fost cel recomandat din poza. Cu alte tipuri de pamant am întalnit problema ca dupa o perioada frunzele au devenit galbene si au inceput sa se usuce pe margine si a încetat cresterea plantei, cum am schimbat pamantul în cateva zile si-a revenit.

Daca vreti ca până la 1 mai sa creasca de 10 pana la 15 cm pentru a fi gata de plantat în camp trebuie sa aibe cantitatea de lumina necesara. Daca nu va grabiti puteti sa îi plantati si pe 1 iunie nu e problema, are timp pana in toamna să creasca.

Am vorbit cu Lucian Avram la telefon si mi-a povestit ce tip de sol a folosit, si de care a cumparat, banuiala mea e ca a cumparat pamant simplu care are ph intre 5 - 6.5 deoarece nu a putut sa imi confirme ca sacul cumparat arata ca cel din poza. Paulownia Tomentosa se dezvolta foarte bine într-un sol cu ph între 6 -7, dar conform China Forest Academy, Paulownia Tomentosa suporta și ph de la 5 - 8.5.
Eu am dat un sfat cum sa corectere usor ph-ul solului. Fiecare acum procedeaza cum crede de cuvinta.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde Mircea77 » 21 Mar 2013, 12:01

Mie mi se pare mult mai corect, daca vrei sa faci corectarea aciditatii solului, aplicarea unor metode cat mai naturale cu putinta.
Asa cum i-am recomandat si lui Lucian AVRAM, cea mai buna metoda (atat pentru germinare cat si pentru alte considerente) este cernerea unui strat fin de nisip peste semintele presarate. Combate si PH-ul dar si ajuta semintele sa germineze in cele mai bune conditii (inclusiv drenajul apei).
Mircea77

Mesajde clucian » 21 Mar 2013, 16:50

Din ce stiu eu nisipul este bun pentru afanarea amestecurilor de sol si pentru permeabilitatea lor, nu pentru modificarea ph-ului la sol.
Nisipul nu schimba ph-ul solului.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde Mircea77 » 21 Mar 2013, 17:00

Oare ?! Incearca sa masori si ai sa te convingi de ceea ce am spus.
Mircea77

Mesajde clucian » 22 Mar 2013, 00:25

Nisipul este o piatra inerta maruntita.
As vedea sa influenteze ph-ul doar daca contine resturi de saruri cu Calciu, in rest nu vad cum poate nisipul sa influenteze ph-ul unui sol.
Ai avut experimente / teste in acest sens ?
clucian

Mesajde clucian » 24 Mar 2013, 21:34

@ LUCIAN AVRAM daca frunzulitele la rasadurile de Paulownia nu au încaput sa se îngalbeneasca si să se usuce pe margine nu trebuie sa iti faci griji daca nu cresc repede si prezinta o oarecare stagnare in crestere. Saptamana asta e perioada mai urata, fara mult soare frig si multe precipitatii.
clucian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 24 Mar 2013, 21:39

au stagnat un pic la crestere dar am obs altceva , au inceput sa-si dezvolte radacinile :)

sper sa fie bine :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde CONSTANTIN » 25 Mar 2013, 16:30

Dupa toate afacerile de succes importate , vezi struti, melci, prepelite japoneze,chinchila,salcie energetica etc. am ajuns la paulownia. Un coleg de servici mai zilele astea inmultea hectarele bunicului sau cu miile de euro pe care le aduce aceasta planta minune, fara a pune la socoteala mierea ....nu e posesor de albine. Din ce reiesea din expunerile citite si admirate pe net, doar din radacinile care urmau sa fie scoase cu un utilaj special de cei care acum vand puietii cu 5-8 euro, scotea un beneficiu bunicel. Mai sa fie...!!!!
CONSTANTIN

Mesajde clucian » 25 Mar 2013, 18:20

@ CONSTANTIN
Noi aici vorbim de Paulownia Tomentosa, soiul de Paulownia care e mai melifer ca celelalte tipuri de Paulownia ( cotevisa, elongata, hibrid ... ).
Este mai melifer deoarece la P. Tomentosa se formeaza inflorecentele înca din anul 3 de crestere dar la celelalte apare mult mai tarziu prin anul 5 sau chiar 6.

La sutele de hectare de Paulownia hibrid ( orice hibrid la care te gandesti ) care au fost înfiintate in Romania NU o sa vedem flori deoarece o sa fie taiate dupa anul 3 de crestere.
clucian

Mesajde osho » 25 Mar 2013, 21:55

buna as dori daca mai are cineva seminte de Paulownia Tomentosa si poate sa imi trimta si mie (bineinteles contra cost)va multumesc
sau daca stiti o sursa sigura din oradea de unde pot lua.
osho

Mesajde eugen. » 26 Mar 2013, 09:29

foto :
Fişiere ataşate
DSCF7261.jpg
eugen.

Mesajde MyBees » 26 Mar 2013, 21:37

Ce fain au crescut. Cand sunt puse? Ale mele sunt inca mici...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde delorin I » 26 Mar 2013, 23:56

MyBees scrie:Ce fain au crescut. Cand sunt puse? Ale mele sunt inca mici...

Da...ale noastre abia au facut 4 frunzulite...:))
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cmg_george » 02 Apr 2013, 13:20

Buna ziua,
Vreau sa va feliciti pentru acest topic si sa le multumesc celor ce au impartasit experienta lor cu Paulownia. De curand am aflat si eu de acest copac si m-a impresionat prin cresterea rapida.

Am si eu o intrebare vedeti o problema in a planta acest copac la 4m de casa? Ma bate gandul sa plantez cativa langa gard (pe toata lundimea de 35m 6-8 bucati). Langa acest gard am si fosa septica betonata( la 0.5m).

Multumesc anticipat.
cmg_george

Mesajde clucian » 02 Apr 2013, 22:46

@ cmg_george daca pastrezi distanta minimă de 3 metri între tulpina arborelui de Paulownia și perete nu o să fie probleme. La fel fata de fosa septică betonată tot distanța minimă de 3 metri deoarece la Paulownia rădăcinile cresc mult în lateral.
clucian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI