Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde cristian bh » 22 Mar 2013, 20:04

cristi_vidican scrie:
cocos scrie:
cristi_vidican scrie:Are cineva scule de tâmplărie (circular, abric etc) făcute la Gura Humorului.
Am găsit niște telefoane, am reușit să vorbesc cu ei și au prețuri foarte bune, gen 1300 circular cu masă culisantă, 3000 de lei abric cu grosime, toate fără motor, cuțite și pânză.
M-ar interesa niște păreri

Pune si tu un telefon, poate ne ajuta si pe noi 10x

0740542968 si 0740296448

Colegul NiCULITA are o grosime facuta la gura humorului da trebuie sa-si ispaseasca ,,cazania" :) de una luna la coltu lu rusinica pt ca ar fi spart niste strachini in sfanta zi de dumineca si dupa aia va poate da ceva pareri la obiect
cristi vezi ca e bine sa-ti vizitezi rubedeniile din cand in cand? :D :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cocos » 22 Mar 2013, 21:14

daca este cineva care are deja abricht cu grosime facut la Gura Humorului sa ne zica si noua ce si cum, poate niste poze ar fi edificatoare, multumesc
eu am suntat la ei si pentru abricht cu grosime care are cutite de 400mm, si grosime cu inaltime maxima de 180mm, cere 3000 lei fara motor
cred ca daca este bine facut merita....
cocos

Mesajde George B » 24 Mar 2013, 23:56

LUCIAN AVRAM scrie:
George B scrie:Salut,

De pe net, din poze, cel mai mult mi-au placut cei de la Prisada, desi nu agreez atitudinea lui L.A. pe forum.

da ce atitudine am io bre ? din cate stiu eu , nu suntem casatoriti :D , vezi ca ai un buton , se numeste IGNORE , foloseste-l ;)

sa fii iubit ! 8-)

Din pacate am facut o confuzie cu privire la L.A.. Retrag si imi cer scuze.
George B

Mesajde LUCIAN AVRAM » 25 Mar 2013, 00:00

nu e nici o problema ;)

sa fii iubit :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde aliuta2000 » 25 Mar 2013, 09:08

Asteptam poze si detalii .. pozele sunt cele mai edificatoare .
referitor la utilajele de la Gura Humorului
A.D.
aliuta2000

Mesajde cristi_vidican » 25 Mar 2013, 09:20

aliuta2000 scrie:Asteptam poze si detalii .. pozele sunt cele mai edificatoare .
referitor la utilajele de la Gura Humorului

Am sunat iar la ei și mi-a promis doamna de acolo că îmi trimite poze. Trebuia sâmbătă ...
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 25 Mar 2013, 15:54

Mie mi-au trimis 2 poze saptamana trecuta- joi sau vineri..din una nu se vede nimic...Cert e ca am vorbit ieri un o ruda maistru tamplar si el spune ca uneltele lor profesioniste au fost luate tot de a Gura Humorului! Am si o oferta de preturi...decente daca tinem cont de ceea ce fac, Mi-a placut ce am vazut chiar daca pozele au fost putine! Ma enerveaza putin partea cu motorul...daca vrei si motor cu cablaje , motor de 3000, mai costa in 1000Ron! Si eu am intrebat de un site...inca nu au!

Asta e mesajul si ce mi-a spus mie doamna -
* freza cu circular a carui panza urca si coboara si cu masa mobila la pret de 1900 lei fara motoare - aveti nevoie de moto de 3kw/3000
* abricht cu circular sau freza lateral a caror masa urca si coboara - frezele sau panza sunt pe capatul axului de abricht - pt ax de 300 mm pret fara motor 1700 si pt ax 400 = 2100
* grosime cu ax 400 = 2000 sau de 500 = 2300
se poate discuta cu maistru care le lucra si stabiliti detalii daca e ceva suplimentar se plateste (din pacate preturile sunt minime si pot urca funtie de cerinte)
Fişiere ataşate
Fotografii-0036.jpg
Asta e poza clara
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristi_vidican » 25 Mar 2013, 17:21

Mi mi-au spus că motorul de 3 KW costă 800 de lei.
La circular merge și un motor mai mic.
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 25 Mar 2013, 17:27

Se poate comanda si fara motor! Daca il ai sau il gasesti undeva mai ieftin! Cert e ca preturile sunt bune! Prietenul meu a facut o grosime pe comanda de 40 la 3000RON. Cu motor,iar intre fulii si motor am vazut la el un lant din acela ca de motoreta:))
Ultima oară modificat de delorin I pe 25 Mar 2013, 17:29, modificat 1 dată în total.

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde david nick » 25 Mar 2013, 17:27

cristi_vidican scrie:Are cineva scule de tâmplărie (circular, abric etc) făcute la Gura Humorului.
Am găsit niște telefoane, am reușit să vorbesc cu ei și au prețuri foarte bune, gen 1300 circular cu masă culisantă, 3000 de lei abric cu grosime, toate fără motor, cuțite și pânză.
M-ar interesa niște păreri

Circularul din filmuletele *cu debitare rame* este facut la Gura Humorului dar putin modificat dupa nevoile noastre.
Fişiere ataşate
DSCF4632 (Medium).jpg
DSCF4631 (Medium).jpg
david nick

Mesajde david nick » 25 Mar 2013, 17:33

dupa modificare
Fişiere ataşate
DSCF4002 (Medium).JPG
DSCF4010 (Medium).jpg
david nick

Mesajde delorin I » 25 Mar 2013, 17:44

[quote="david nick"]dupa modificare

Foarte relevant din punct de vedere al procesului tehnologic! Chiar nu stiam toate etapele:) Deci sunteti multumit de acele scule! Dar pentru asamblarea ramelor nu folositi acea rama cadru care permite realizarea simultana a mai multor rame?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristi_vidican » 25 Mar 2013, 17:48

David Nick,
îți mulțumim pentru poze și pentru explicații...
Întrebare: acea țeavă pe care culisează masa nu incomodează. Adică, atunci când se lucrează la circular, omul trebuie să stea undeva în stânga față de pânză. tocmai acolo e acea țeavă?
Cum e masa culisantă? are glisare bună, nu are joc? Iese tăierea la 90 grade?
cristi_vidican

Mesajde david nick » 25 Mar 2013, 17:55

acea teava de care spui incomodeaza rau ....eu m-am acomodat .Cat priveste masa culisanta este buna (am plimbato de milioane de ori)dar dupa o zii de lucru te resimti este putin greoaie.Taierea in 90 grade iese numai daca ai rabdarea sa reglezi circularul apoi numai este nevoie de nimic decat de muschi caci are nevoie.
david nick

Mesajde jiji » 25 Mar 2013, 20:12

va salut
ce e drept teava aia e cam supra dimensionata , acolo e buna una de cel mult 10 cm diametru iar de la panza pana in marginea din stanga a mesei cam 25 cel mult 30 cm sa nu te oboseasca mult , iar ievenind la teava aia era bine daca o gandeau sa o bage sub blat ca atunci cand nu folosesti culisanta sa nu te incomodeze.
per total mi se pare o masina foarte robusta si foarte simpla .
a ti putea sa faceti foto la dedesubt sa vad si eu cum care este sistemul de la masa culisanta pe teava si cel care coboara masa de al abricht, multumesc
jiji

Mesajde George B » 25 Mar 2013, 21:20

cocos scrie:George B
Multumesc mult pentru raspuns, totul foarte documentat.
Cu privire la masa pentru circular, te rog sa imi trimiti poze, sau sa le pui aici poate vor sa se mai inspire si alti.
Poate si o poza cu firungul sau masa glisanta, etc.
Multumesc
O zi buna

Salut
Asta e circularul.
Fişiere ataşate
P1120759.JPG
Partea din mijloc e mobila
George B

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE