Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde balu » 30 Mar 2013, 22:12

saptamina trecuta am facut sirop, l-am pus in pungi si le-am dat la albine, acun am vazut ca cristyalizase. Azi am facut din nou sirop 10/1 , dar l-aam fiert... nu stiu care -i smenu de nu se umfla de fiecare data. Miine trebuie sa adun pungile cu zahar din stupi altfel il scot afara
balu

Mesajde Albinel » 30 Mar 2013, 22:35

BotaPaul scrie:ca la pescuit :D :lol: glumeam albinel , nu o lua in nume de rau :P

Paule..nu este deloc pescareasca..ba chiar este un fapt de care m-am bucurat..si nu ma supar ..
colegului de mai sus am sa-i mai zic ca iarna 2010-2011 am iernat cu 61 ,am iesit cu toti in primavara ,am facut aproape 4,5t miere si am intrat in iarna cu 93 de familii din care mi-au cazut 6 matci..(la care l-as ruga sa mai adauge inca 27 de roi ..ce au avut alta destinatii..)
imi pare rau ca-i stric seara ..dar trebuie sa stie ca se mai si poate.. ;) :)
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde vladutz » 30 Mar 2013, 23:11

balu..pe vreme asta urata nu prea i-au albinele siropul si tine si umiditate in stup...am dat si eu astazi sirop ..sunt curios daca o sa il care in stup sau nu, cel mai bine merge cu turte proteice pana acum am dat cate 2 la fiecare stup si au mancato.
vladutz

Mesajde BotaPaul » 30 Mar 2013, 23:35

Albinele , tot respectul meu ! mai am incat muulte de invatat . sa ajung la performantele tale , eu is "pui" mic deocamdata :D dar ,incet , incet ..o sa prosper, pe toate planurile . Doamne Ajuta
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde vali.anghel » 02 Apr 2013, 22:18

Pt ca ieri am prins vreme frumoasa si albinele carau ceva polen, m-am hotarat sa le dau sirop 1/1 +protofil. Chestia e ca am preparat mai mult sirop decat trebuia si mi-a mai ramas. Se poate pastra amestecul de sirop cu protofil intr-o sticla inchisa, pentru mai tarziu?
vali.anghel

Mesajde vladutz » 02 Apr 2013, 22:24

Se poate pastra doar cateva zile de preferabil..primavara dai sirop 1:1 250ml la 2-3 zile cu protofil
vladutz

Mesajde vali.anghel » 02 Apr 2013, 22:34

Aceeasi cantitate le-am dat-o si eu, dar m-am uitat azi si nu s-au prea atins de el. Tocmai d-aia s-ar putea sa dureze mai mult de cateva zile pana il dau pe tot. Ms de raspuns!
vali.anghel

Mesajde Albinel » 02 Apr 2013, 22:55

1/1 acum..e cam mult....??? :idea: :oops:
Albinel

Mesajde BotaPaul » 02 Apr 2013, 23:08

Albinel , ce concentratie ar trebui ? si totusi nu am uitat sa va sun :D zilele astea , o voi face. atat de ocupat am fost..pff ! imi cer scuze
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde vali.anghel » 02 Apr 2013, 23:09

nu stiu daca e mult sau putin. fiind primul meu an, sunt in faza de experimentare si asimilare :) spre rusinea mea, singura cale de informare intr-ale albinaritului este internetul , 90 % reprezentand acest forum. din ce am citit aici, se recomanda acest tip de sirop pt. stimulare primavara.
vali.anghel

Mesajde Albinel » 02 Apr 2013, 23:17

BotaPaul scrie:Albinel , ce concentratie ar trebui ? si totusi nu am uitat sa va sun :D zilele astea , o voi face. atat de ocupat am fost..pff ! imi cer scuze

Paule..eu ,in perrioada dau 2/1 si sunt convins ca fac bine..mai astept ceva timp bun pentru 1/1..
dicutam toate astea si altele, cand ai placere pe telefon..astept cu placere.. ;)
Albinel

Mesajde vladutz » 03 Apr 2013, 14:08

Cel mai indicat primavara e 1/1...eu de obicei dau 1jumate/1..e cel mai indicat primavara...2/1 se da de obicei toamna..si inca ceva vali.anghel , sa fi atent sa ai pastura in stup sau cules de polen ca daca nu poti sa le stimulezi ca nu ponteaza matca si e un handicap major pentru ele...in lipsa de polen si pastura eu dau la toate familile turta proteica(inlocuitor de polen)
vladutz

Mesajde Albinel » 03 Apr 2013, 15:13

vladutz scrie:balu..pe vreme asta urata nu prea i-au albinele siropul si tine si umiditate in stup...am dat si eu astazi sirop ..sunt curios daca o sa il care in stup sau nu, cel mai bine merge cu turte proteice pana acum am dat cate 2 la fiecare stup si au mancato.

postarea ta anterioara.. o contrazice pe ce cea de mai sus.. ;)
poi...,ori este bine cu 1/1 dar nu stii daca il ia ..ori cu turte proteice care sunt luate bine ..??
daca lichidul de 1/1 dupa spusele altora ..nu prea este luat ,iar in cazul tau nu stii.. :oops: doar ca turtele solide sunt luate..,ce crezi despre administrarea de 2/1 ..??
daca siropul va fi luat sau nu ,mai mine decat cel 1/1 ???? :idea:
Albinel

Mesajde vladutz » 03 Apr 2013, 16:18

Daca e frig nu prea iau sirop!..si sa nu uitam Albinel k pe frigul asta siropul uzeaza albina iar albinele nu sunt foarte mult inlocuite de puiet pe vreme rece..., daca nu ia din hranitor cel mai indicat ar fi cum am spus 1/1 sau 1jumate/1 + protofil intr-o rama mai goala in casute :)
vladutz

Mesajde Albinel » 04 Apr 2013, 23:04

"Daca e frig nu prea iau sirop!..si sa nu uitam Albinel k pe frigul asta siropul uzeaza albina iar albinele nu sunt foarte mult inlocuite de puiet pe vreme rece...,"

-asa este ..e mai bine mai diluat ..in opinia ta !! :)) turta ..nu uzeaza :roll: :oops: :lol:
Albinel

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 05 Apr 2013, 07:51

"Ruginesc" de la atata apa!!!Nu D-le Albinel?(prea multa umiditate in stup cand mai ales e rece noaptea)
Singura care nu uzeaza e mierea lichefiata!Cand vom avea noaptea de la 10*C in sus merge si siropul. Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA