Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mircea_63

Mesajde paul » 08 Apr 2013, 19:21

Mircea_63 scrie:Daca ar fi numai durerea din momentul intepaturii, treaca mearga, dar a doua zi se umfla locul si... bolunzesc de mancarime.

Donu' Mircea , daca-mi permiteti un sfat si nu va e cu banat(suparare)... incercati sa luati cate o pastiluta de Aerius dupa ce ati fost intepat. Incet, incet se va umfla mult mai putin iar mancarimea va disparea !
Aaah, am uitat sa precizez ... Aerius are efect NUMAI LA INTEPATURILE DE ALBINE !!! Pentru celelalte tipuri de intepaturi vad ca ati descoperit ...antidotul ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 19:32

Te salut Paul! :D Chiar imi era dor de tine.

Multumesc de sfaturi, voi tine cont.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bostina constantin » 08 Apr 2013, 19:51

Salut Mircea :)
Se vede ca esti incepator :lol: :lol:
Numai coloniile sanatoase si dezvoltate normal, se comporta cum zici, trebuie sa fii mandru ca ai asa colonii.
Vorbesc serios, niciodata un copil bolnav nu-ti va cere de mancare, partea ailalta daca familia de albine nu-i dezvoltata cine sa te atace :oops:
Sanatate sa aveti :)
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 08 Apr 2013, 19:53

Vizavi de pruritul de a doua zi de dupa intepatura de albine,ia Flonidan,face minuni
Daca iei o pastiluta imediat dupa intepatura in 30 de minute nu mai ai animic ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 20:33

bostina constantin scrie:Salut Mircea :)
Se vede ca esti incepator :lol:
Numai coloniile sanatoase si dezvoltate normal, se comporta cum zici, trebuie sa fii mandru ca ai asa colonii.

Mai Costica, iti place tie sa ma necajesti... :D Pe vremea aia, innorat, batea putin si vantul, era de asteptat sa fie asa. Ba chiar, dupa ce le-am zgandarit si au inceput sa zboare prin stupina, s-au instalat paznicii. Peste vre-o juma de ora am trecut din nou pe acolo, asa...sa ma uit de drag, si indata s-a luat una dupa mine hotarata sa ma alunge.

M-a fugarit...si era doar una :lol: ...dar hotarata rau. Mai, iti spun ceva, da` vezi...sa nu mai spui la nime` ;) Acum imi amintesc ca inainte de a pleca spre stupina eram dusuit, dar si spreiat, ca deh, ma duceam la nevasta. Fiind in viteza, am uitat de un amanunt atat de mic. Totusi, cum spuneam: stupul acela a fost bland de nu-mi venea sa cred.
Mircea_63

Mesajde Geocrin » 08 Apr 2013, 20:54

Eu am la mine in masina tot timpul Claritin..Din pacate l-am folosit de 2 ori cind am fost atacat si am luat vreo 50-60 intepaturi :o :shock: .Culmea e ca motivul de a ataca era mirosul de guma pe care il emanam chiar eu..m-am lasa de fumat si am inlocuit tigara cu guma si acum am inlocuit guma cu "albine"...si uite asa m-am lasat si de guma de mestecat!!!!
Incercati si cu Claritin poate are efect pozitiv desigur...
Si doua mici lucruri pe care l-am aflat contra atacului de albina
1 Otetul ... ma frec cu el pe miini si pe gat si nu ma mai ataca
2.Tuica cu putin propolis .... asta am aflato de la clopotarul satului cind la intrebat pe parinte ca de ce tot merge in pivnita inainte de a umbla la abine si dupa citiva ani ia spus de ce..ca sa serveasca cite una mica cu propolis :shock: ...eu am facut un tratament cu propolis anul trecut si m-au cam lasat in pace...
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde bostina constantin » 08 Apr 2013, 21:13

Inseamna ca nu ai citit ce am patit eu,; s-a luat roi dupa mine [am uitat sa specific ,,vremea asta''], am intrat in solar am iesit, ele ma asteptau, am scapat doar cu cateva intepaturi prin manusa [de fapt mi le doream, sa traiesti Namzeb :) ].
Peste catva timp vine fi-miu cu sotia, i-am vazut ca se duc catre stupi, i-am lasat [intentionat :lol: ], au venit si ce mi-au spus sti, dar nu i-au intepat
Sa-ti spun cum scap eu de umflaturi si mancarimi ;
la inceput luam claritine, e un antialergic f bun, acuma il am doar la indemana,
dupa intepatura RAZUI acul, frec cu sare umezita locul, eu am tinctura de propolis si ,, mangai'' locul, si a doua zi aproape ca nu se mai vede locul intepaturii, metoda folosita si la nepoti.
Faptul ca le ,,mai las sa ma intepe'', are si un efect nedorit, veninul le irita se agita, si se simt consecintele ;)
Asta am constatat eu :)
M-am bucurat sa conversam, ca totdeauna :)
Sanatate sa fie
ps in timpul cat scriam, a postat si Geocrin, care foloseste Claritinul.
bostina constantin

Mesajde cantemir » 08 Apr 2013, 21:46

Geocrin scrie:2.Tuica cu putin propolis ....

Aia eeee!
Doza maxima admisa. Da' cu putin propolis... putin de tot! (asta-n gluma)!

Echipament gen Apollo 13, fara inhibitii: ce daca rade cineva de tine?... Nu e viata lui in joc, e viata ta! Asta-n serios!
E dulce mierea, da-i amar veninul! Si mie mi-s dragi albinele si la fel de draga mi-e viata!
Grija mare! Viata lunga!
Sa traiesti, sa fi sanatos!
cantemir

Mesajde FLORINELU » 08 Apr 2013, 22:28

mai fratilor, va aprob pe toti,toate tratamentele spuse de voi sant bune pentru intepaturi de albine,dar cel mai bun e cel cu tuica cu sau fara propolis,dar nu frectie,ci pe gatlej,pe interior :lol: :lol: (pana aici am glumit).
unul din secrete este(acum nu glumesc) sa intervii la ele atunci cand e timp favorabil,cand au cules,nu pe ploaie vant si alte conditii nefavorabile. nu o data am deschis un stup si de nervoase ce erau l-am inchis imediat cu multe intepaturi la activ. dar asta poate face doar un pensionar care are mai mult timp pentru albine. ceilalti isi asuma riscurile. toate acestea sant compensate cu varf si indesat de placerea si dragostea de a lucra cu aceste fiinte si de faptul ca nu este, dupa parerea mea produs mai curat si mai sanatos decat produsele stupului.
va urez la toti mult succes in apicultura si intepaturi numai cate puteti duce :lol:
FLORINELU

Mesajde alt stupar » 08 Apr 2013, 22:49

... si cum ziceti ca faceti de va inteapa atatea ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 22:58

Cred ca tine de secretul meseriei...eu abia am fost intepat de cate una, iar cand au fost doua in aceeasi zi, deja era memorabil.

Le multumesc colegilor pentru grija aratata. :D
Mircea_63

Mesajde cantemir » 08 Apr 2013, 23:23

Mircea_63 scrie:
Le multumesc colegilor pentru grija aratata. :D

Pai cum altfel ? O banare de la tine, e ca o palma de la mama! O s-o tin minte cat voi trai! :D
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 08 Apr 2013, 23:31

Cantemire...tu esti una dintre flebetele mele. Ai scris pe vremuri ceva articole la "Urzica"? :? :D
Mircea_63

Mesajde cantemir » 08 Apr 2013, 23:48

Mircea_63 scrie:... Ai scris pe vremuri ceva articole la "Urzica"? :? :D

Nu!
Sunt decupat de-acolo...
cantemir

Mesajde nicu has » 10 Apr 2013, 18:25

dle Mircea ati mai vb cu omul despre lazi??
nicu has

Mesajde Mircea_63 » 10 Apr 2013, 18:33

Nicule, am vorbit la telefon, poate reusim sa ne intalnim si m-as bucura sa se finalizeze, altfel imi da niste planuri peste cap. Multumesc de ajutor!
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?