Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum sa fac sa am cit mai multa albina in stupi

Mesajde proapis13 » 09 Apr 2013, 17:05

O veche zicala de pe la noi glasuieste ca....Sa faci ce face popa,nu ce zice el.... :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 09 Apr 2013, 19:35

Sau ...invers?
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde BotaPaul » 09 Apr 2013, 19:44

Cam invers o stiam si eu :D
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde ovidiu_78 » 10 Apr 2013, 00:24

Sa faci ce zice popa,nu ce face el...asa e 100%
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde jenica67 » 10 Apr 2013, 06:56

ovidiu_78 scrie:Sa faci ce zice popa,nu ce face el...asa e 100%

Ii numai 99%, ca zicala era : "Sa faci ce zice popa,nu sa faci ce face popa." :lol:
jenica67

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 10 Apr 2013, 08:24

Popa in limba elina veche= mancator de coliva, pers. din sanul biserici vechi ce statea ca ajutor pe langa slujitori(preoti, diaconi sau episcopi).
Si ca sa completez zicala:preotul trebuie sa fie un exemplu pt. crestini in viata , atat moral, social, cultural, practic, daca vreti, dar mai ales duhovnicesc,adica sa zicem(invatand si pe altii la randul nostru) si sa facem la fel(raportand la fapte credinta noastra).
Iar pt. ca ne-am abatut de la subiect, nu strica sa ne rugam pt. a avea mai multa albina in stupi impreuna lucrand si transormand cu stiinta noastra(si invataturilie sau descoperirile de pe forum), prin multa dragoste si daruire, familia de albine asa cum ne dorim si credem ca o putem face.
Cu respect:Gabriel!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Closcutz » 10 Apr 2013, 08:25

1% fiind sa faci si ce face popa, daca el face bine. Cine a citit Popa Tanda intelege mai usor ce spun ;)
Closcutz

Mesajde Closcutz » 10 Apr 2013, 08:30

E adevarat ca in mediul teologic apelativul popa starneste indignare fiind considerat peiorativ, dar termenul fiind din vorbirea populara trebuie sa-l privim ca atare, el are corespondent substantivul livresc (literar) preot.
Closcutz

Mesajde Mircea_63 » 10 Apr 2013, 09:38

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Iar pt. ca ne-am abatut de la subiect, nu strica sa ne rugam pt. a avea mai multa albina in stupi
Cu respect:Gabriel!

Gabriele, fii sigur ca toate aceste mici intepaturi -dealtfel esti obisnuit cu intepaturi mai serioase- sunt doar manifestari de simpatie din partea colegilor. :D

Foarte bun sfatul tau de a ne ruga pentru a avea mai mult albina in stupi. Sunt si situatii in care din dorinta de mai bine, sa le facem mai mult rau, astfel incat lasate in pace si rugandu-ne, sa obtinem rezultate mai bune.

Haideti sa revenim on-topic!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian Chirculescu » 10 Apr 2013, 10:14

Cred ca e musai sa ne punem cu sirop pe ei pt stimulare si nu in exces pt a nu iesi la analiza ca adaos comercial....max 200 gr la 2 zile.
Si da, vizavi de rugaciune, zi de zi ma rog si eu la Dumnezeu sa ne ajute cu vreme buna tot anu....
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR