Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: imi mor albinele

Mesajde ambee » 09 Apr 2013, 22:53

Eu cred ca ti-au murit de frig.
S-au depopulat accelerat fiind familii slabe.
Pe deasupra daca tot umblii in ele fara rost le dereglezi asa ca.....Nu ai spus ce cantitate de lapte si drojdie ai pus la litrul de sirop.
Intoxicatia e doar presupunerea ta nimic nu te indreptateste sa crezi asta .Un coleg ti-a recomandat analize .Cand nu stii cu ce se mananca este cea mai buna varianta.
aaa
ambee

Mesajde andrei c-ta » 10 Apr 2013, 07:51

ambee scrie:Eu cred ca ti-au murit de frig.
Pe deasupra daca tot umblii in ele fara rost le dereglezi asa ca.....Nu ai spus ce cantitate de lapte si drojdie ai pus la litrul de sirop.
Intoxicatia e doar presupunerea ta nimic nu te indreptateste sa crezi asta .Un coleg ti-a recomandat analize .Cand nu stii cu ce se mananca este cea mai buna varianta.

La 4 L de sirop am pus 250 g drojdie si 200 g lapte praf nedegresat
Nu cred ca au murit de la frig ,albinele se tarasc prin iarba si mor agatate de firele de iarba cu abdomenul indoit
andrei c-ta

Mesajde cristi x » 10 Apr 2013, 08:20

andrei c-ta scrie:La 4 L de sirop am pus 250 g drojdie si 200 g lapte praf nedegresat

la concentratiile astea si pe mine ma apuca pantecarita.
as fi curios unde ai gasit o asemenea reteta.
cu 250 g de drojdie faceai un cuptor de paine, iar cu 200 g lapte praf puteai sa mai ingrasi mieluselul pt paste.
cand mai faci asemenea experimente, macar incearca pe un singur stup. oricum ceia ce ai facut nu seamana nici macar a experiment.
cristi x

Mesajde balasbebe » 10 Apr 2013, 09:52

peterneamt scrie:Ia legătura cu medicul veterinar şi recoltează şi du probe la analize ( cheltuiala o decontezi prin PNA )şi între timp caută albine pe moarte şi rupele capul ţinându-le de torace apoi apuci cu unghiile sau cu o pensetă de ultimele tergite şi sternite ( de camera acului ) şi tragi uşor afară intestinele înpreună cu guşa şi le aşezi pe o coală albă de hârtie. Apoi le fotografiezi şi le postezi aici pe forum şi atunci putem să eliminăm variante. ;)

FALS
Doar cu microsop de 400X se poate determina exact nosema. Restul sunt povesti. Discutati cu cei de la laborator sau un medic veterinar. Am un microscop de 350x, dar nu pot determina nosema.
Daca cu astfel de microsop nu pot cu ochiul liber oare ce o sa fac?
balasbebe

Mesajde horia_ch » 10 Apr 2013, 10:16

Îţi faci o idee, nu dai diagnostic cert. :)
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde gica.mosu » 10 Apr 2013, 11:56

andrei c-ta scrie:

Nu cred ca au murit de la frig ,albinele se tarasc prin iarba si mor agatate de firele de iarba cu abdomenul indoit

Andrei, urgent analize de de laborator-DIAGNOSTI SIGUR(nu presupuneri) APOI SE FACE TRATAMENT CORESPUNZATOR...
Pina atunci:
-strimtoreaza cuibul la maxim(factor caldura f imp) si dale sirop2/1+1 flacon de streptomicin la 3l-se de150-250 ml caldut...
-var naturista sirop 2/1din ceaiuriCU principii amare-tanini(busuioc c,soric, sunat,pelin) la care se adauga vit C 1 comp /l
s-au suc de lamiie,acid citric 1 gr/l+20 ml tinc de pelin/l in portii mici1-250 ml...Dupa caz se poate adauga lapte de vaca
degresat(cu 1,5 % grasime) DACA albina este neagra si fara perisori(depilare)...ASTEPT un tel...sanatate si sa rez problema!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde andrei c-ta » 10 Apr 2013, 11:59

cristi x scrie:
andrei c-ta scrie:La 4 L de sirop am pus 250 g drojdie si 200 g lapte praf nedegresat

la concentratiile astea si pe mine ma apuca pantecarita.
as fi curios unde ai gasit o asemenea reteta.
cu 250 g de drojdie faceai un cuptor de paine, iar cu 200 g lapte praf puteai sa mai ingrasi mieluselul pt paste.
cand mai faci asemenea experimente, macar incearca pe un singur stup. oricum ceia ce ai facut nu seamana nici macar a experiment.

60 g drojdie de bere si 50 g lapte praf pe litru de sirop este mult?
andrei c-ta

Mesajde jenica67 » 10 Apr 2013, 13:15

Ce fel de drojdie ai pus ??
jenica67

Mesajde comi » 10 Apr 2013, 13:27

Domnilor asa se intimpla cind nu vrem sa intelegem ca in momentul de fata, conditiile de acum 50-60 de ani in urma nu mai corespund cu conditiile din ziua de astazi in care virusi au capatat imunitate la anumite tratamente care fie vorba intre noi au fost facute dupa ureche si de fiecare cum l-a taiat capul ,pt ca asa facea bunicul acum 40-50-60 de ani,ca sa numai zic de hranirile si retetele de hrana pt albine in care fiecare mai introduce un igredient,un nou dozaj ca asa crede el ca este bine pt albine si mai rau facem albinelor si nu ne documentam .Imi aduc aminte ca prin anii 70-75 bunicul meu toamna prin octombrie incepea impachetarea stupilor in prispa casei sub forma de stiva,unul peste altul,cu paie intre ei,orientati cu fata sud,cu urdinisurile libere si numai umbla la ei pina in martie cind ii punea iar pe vatra lor.Si mereu oprea pt albine rame cu miere de salcim si poliflora pe care le punea in stup toamna dupa ce scotea din stup un numar egal de rame, atunci cind era seceta vara si toamna si nu existau flori pt cules, pt a preveni diareea din cauza mierii de mana,iar stimularile le facea in august septembrie cu zahar, miere,ceai de menta,ceai din crengi tinere de salcim fara drojdie de bere,lapte praf si alte ingrediente ca oua si ce dumnezeu le mai trece prin cap unora.Si credeti-ma ca nu avea decit foarte rar mortalitati peste iarna DAR atunci erau alte conditii climaterice,fito-sanitare etc,ceea ce numai corespunde cu conditiile actuale si ce era ESENTIAL ESTE CA LASA ALBINELE IN PACE PE TIMPUL IERNII nu sta cu miinile in ei toata iarna.Pt ca atunci se facea apicultura din placere si pt subzistenta,dupa orele de serviciu la stat care era obligatoriul pe atunci,iar acum se cauta profitul cu orice mijloace si forme.
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde andrei c-ta » 10 Apr 2013, 22:05

gica.mosu scrie:
andrei c-ta scrie:

Andrei, urgent analize de de laborator-DIAGNOSTI SIGUR(nu presupuneri) APOI SE FACE TRATAMENT CORESPUNZATOR...
Pina atunci:
-strimtoreaza cuibul la maxim(factor caldura f imp) si dale sirop2/1+1 flacon de streptomicin la 3l-se de150-250 ml caldut...
-var naturista sirop 2/1din ceaiuriCU principii amare-tanini(busuioc c,soric, sunat,pelin) la care se adauga vit C 1 comp /l
s-au suc de lamiie,acid citric 1 gr/l+20 ml tinc de pelin/l in portii mici1-250 ml...Dupa caz se poate adauga lapte de vaca
degresat(cu 1,5 % grasime) DACA albina este neagra si fara perisori(depilare)...ASTEPT un tel...sanatate si sa rez problema!!!!

Am sa va sun maine pe la pranz. Va multumesc!
andrei c-ta

Mesajde andrei c-ta » 10 Apr 2013, 23:10

jenica67 scrie:Ce fel de drojdie ai pus ??

drojdie de bere inactivata
andrei c-ta

Mesajde peterneamt » 11 Apr 2013, 08:51

balasbebe scrie:
peterneamt scrie:Ia legătura cu medicul veterinar şi recoltează şi du probe la analize ( cheltuiala o decontezi prin PNA )şi între timp caută albine pe moarte şi rupele capul ţinându-le de torace apoi apuci cu unghiile sau cu o pensetă de ultimele tergite şi sternite ( de camera acului ) şi tragi uşor afară intestinele înpreună cu guşa şi le aşezi pe o coală albă de hârtie. Apoi le fotografiezi şi le postezi aici pe forum şi atunci putem să eliminăm variante. ;)

FALS
Doar cu microsop de 400X se poate determina exact nosema. Restul sunt povesti. Discutati cu cei de la laborator sau un medic veterinar. Am un microscop de 350x, dar nu pot determina nosema.
Dacă cu astfel de microsop nu pot cu ochiul liber oare ce o sa fac?

Modificari anatomo-patologice pot fi observate şi fără microscop şi astfel putem diagnostica ce organe sunt afectate.....
Dat fiind că Nosema este de natura virala şi ăla de 400x e mic pentru a diagnostica corect Nosema A sau Nosema C. ;)
peterneamt

Mesajde dorualbină » 11 Apr 2013, 09:09

peterneamt scrie:
balasbebe scrie:

FALS
Dacă cu astfel de microsop nu pot cu ochiul liber oare ce o sa fac?

Modificari anatomo-patologice pot fi observate şi fără microscop şi astfel putem diagnostica ce organe sunt afectate.....
Dat fiind că Nosema este de natura virala şi ăla de 400x e mic pentru a diagnostica corect Nosema A sau Nosema C. ;)

Virus!!!!!!!!!!
Asta este o greseala imensa.Nosemoza este produsa de un sporozoar din ordinul Microsporidia,fam.Nosematidae.Sporii se observa la microscop cu obiectivul de 20x,40x.
dorualbină

Mesajde Dragos2006 » 11 Apr 2013, 09:18

peterneamt scrie: Dat fiind că Nosema este de natura virala şi ăla de 400x e mic pentru a diagnostica corect Nosema A sau Nosema C. ;)

te rog fii mai explicit , ce inseamna " de natura virala "
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde kiloz » 11 Apr 2013, 09:59

Daca cunva nu este ,e bine de stiut:

Bolile parazitare sunt provocate de unele specii de paraziti, organisme care traiesc temporar sau permanent pe corpul sau organismul altor vietuitoare, hranindu-se cu sângele sau cu hemolimfa acestora.
Dupa localizarea agentului parazitar, distingem endoparazitoze si ectoparazitoze

Endoparazitozele cuprind mai multe boli:

Nosemoza

Nosemoza este o boala de invazie a albinelor adulte, foarte raspândita, care evolueaza cel mai adesea sub forma ascunsa (cronica), dar si eruptiva, cu manifestari puternice. Ea apare mai frecvent la sfârsitul iernii si începutul primaverii, putând provoca depopularea familiilor de albine când acestea sunt rau întretinute si iernate necorespunzator. Actiunea parazitului este favorizata de existenta familiilor slabe, de culesul de nectar si polen, de umezeala, de timpul nefavorabil etc. de hraniri neadecvate la timpul nepotrivit,modificarea pH-ului al continutului hranei.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde DaniApis » 14 Mai 2013, 21:49

Va salut, astazi am fost la stupina, cu o noapte inatinte i-am mutat la salcam 2 .Astazi am fost sa vad daca la transport au fost probleme cu ramele. Si la un roi facut anul acesta la rapita am gasit cam un pumn de albine moarte( cam amortite asa nu erau chiar toate moarte) le-am scos si le-am dat foc dupa vreo 5 minute venea cate o albina si statea cu capul in jos si dadea din aripi si cadea jos era asa amortita. Pe rame nu aveau nimic ca m-am uitat la el (l-am luat rama cu rama). Ceilalti nu prezinta nimic nici in fata urdinisului nu este albina moarta doar pe fundul lazii era in spate cum ar veni. O fi de la transport sau o intoxicatie habar nu am . Astept urgent un raspuns :)
DaniApis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE